Η αρχή ιδιωτικοποίησης...

 

Απόφαση για επιβολή τέλους στους ψαράδες της Βάρκιζας αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο στη συνεδρίαση της 1/3/17, μετά από εισήγηση του δημάρχου.

Το “αναγκαίο” κατά το δήμαρχο επιβολής τέλους, είναι γιατί έχουν αναλάβει οι Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης και οι ελεγκτές και «ξεσκονίζονται Δήμος και υπάλληλοι». «Προσπαθούμε να μπαλώσουμε την κατάσταση για να μην έχει ευρήματα η έκθεση των Επιθεωρητών» τόνισε ο Δήμαρχος και μ’ αυτή την παραίνεση οδήγησε τους συμβούλους να ψηφίσουν υπέρ της επιβολής τέλους στους παραδοσιακούς ψαράδες της Βάρκιζας.

σ.σ. Οι ελεγκτές και οι Επιθεωρητές δεν ελέγχουν αυτά που θα συμβούν αύριο. Κυρίως και ιδιαίτερα ελέγχουν αυτά που έχουν συμβεί μέχρι σήμερα!!

Η πρόταση ψηφίστηκε μόνο από τους συμβούλους της πλειοψηφίας, ενώ σύσσωμη η αντιπολίτευση αντέδρασε σ’ αυτή την απόφαση, γιατί έτσι ανοίγει η κερκόπορτα της ιδιωτικοποίησης τη λιμανιού, που σήμερα είναι δημοτικό. «Είναι η αρχή του τέλους», όπως είπε χαρακτηριστικά ο Κ. Πασακυριάκος.

Στη συνεδρίαση παρευρέθηκαν πολλοί ψαράδες μαζί με το Σωματείο τους, που διαμαρτυρήθηκαν έντονα στην επιλοβή τελών, τονίζοντας ότι υπάρχουν μέρες που δεν έχουν φαΐ στο τραπέζι τους...

Ο Δημήτρης Δαβάκης ζήτησε αναβολή του θέματος, κάνοντας λόγο για για ατελή και βεβιασμένη εισήγηση.

Ο Θάνος Ματόπουλος πρότεινε “να στηρίξουμε την τελευταία επαγγελματική ομάδα πρωτογενούς παραγωγής στον Δήμο μας” και τόνισε πως η ατέλεια ισχύει παντού.

Ο Δημοσθένης Δόγκας πρότεινε “Η Βάρκιζα να γίνει ευρωπαϊκό ψαροχώρι” και κατέθεσε σημαντικά στοιχεία για παραδοσιακά λιμάνια, ψηφίζοντας αρνητικά στην επιβολή τελών.

«Η Βάρκιζα να γίνει ευρωπαϊκό ψαροχώρι”

Ο Δημοσθένης Δόγκας τόνισε ότι η δραστηριότητα των ψαράδων της Βάρκιζας πρέπει να αντιμετωπιστεί ως παραδοσιακό επάγγελμα που προστατεύεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και απαλλάσσεται από τη φορολογία. Σημείωσε ακόμη ότι το λιμάνι της Βάρκιζας δημιουργήθηκε από τους ίδιους τους ψαράδες που σήμερα αποτελούν μια δοκιμαζόμενη επαγγελματική κατηγορία της πρωτογενούς παραγωγής, την οποία η Δημοτική Αρχή θα έπρεπε να προστατεύει.

Ο επικεφαλής της Δημοτικής Βούλησης σημείωσε ακόμη ότι «η διοίκηση Κωνσταντέλλου ανοίγει τον Ασκό του Αιόλου για όλα τα Αλιευτικά Καταφύγια και τους ψαράδες της χώρας, μιας και ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης θα είναι ο πρώτος στην Ελλάδα που επιβάλλει τέλη ελλιμενισμού για τους επαγγελματίες».

“Πραγματικά λυπάμαι, γιατί αντί να ψηφίζουμε επιβολή τελών, θα έπρεπε να ψηφίζαμε να γίνει η Βάρκιζα ένα Ευρωπαϊκό Ψαροχώρι, που φέρνει εκατομμύρια τουρίστες από όλο τον κόσμο, όπως γίνεται αυτή τη στιγμή στην Ανάβυσσο. Έτσι μπορεί να προστατευτεί η πρωτογενής παραγωγή και να αναπτυχθεί ο τουρισμός”, κατέληξε ο Δ. Δόγκας, δικαιολογώντας την αρνητική του ψήφο.

Ο Δημοσθένης Δόγκας παρουσίασε σημαντικά στοιχεία για την κατάσταση στο λιμάνι. Ακούστε τα:

https://www.youtube.com/watch?v=T270BjQrxI8&feature=youtu.be

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 121 guests και κανένα μέλος