με πιστώσεις της Περιφέρειας Αττικής 

Σύμβαση για την εκτέλεση του έργου «Αποστράγγιση του ανατολικού τμήματος πόλης Κορωπίου», προϋπολογισμού 8.154.900 ευρώ με ΦΠΑ, υπέγραψε η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου. Το έργο χρηματοδοτείται από πιστώσεις της Περιφέρειας Αττικής.

Αντικείμενο του έργου είναι η κατασκευή τριών κύριων συλλεκτήρων ομβρίων με στόχο την αντιπλημμυρική προστασία του Κορωπίου, έναν στο βορειοανατολικό άκρο και δύο στο νότιο άκρο της πόλης. Πιο συγκεκριμένα, η περιοχή παρέμβασης εκτείνεται:

   Κατά μήκος της οδού Αντωνίου Κιούση στο ανατολικό άκρο της πόλης του Κορωπίου και στην επέκταση της οδού έως τη Λεωφόρο Μαρκοπούλου μέσω τοπικών χωμάτινων οδών της περιοχής.

   Κατά μήκος της οδού Βασιλίσσης Όλγας και της Λεωφόρου Βασιλέως Κωνσταντίνου στο νότιο άκρο του Κορωπίου περί τη διασταύρωση αυτής με τη Λεωφόρο Βάρης -Κορωπίου και τη Λεωφόρο Κορωπίου - Αεροδρομίου.

Ειδικότερα, πρόκειται να κατασκευασθούν κεντρικοί συλλεκτήρες ομβρίων για καθεμία από τις παραπάνω περιοχές του Κορωπίου, οι οποίοι θα απάγουν τα πλημμυρικά νερά της πόλης με ασφάλεια προς τους αποδέκτες. Με την ολοκλήρωση δε του έργου θα υπάρχει αποδέκτης για οποιοδήποτε τμήμα εσωτερικού δικτύου αποχέτευσης ομβρίων προτίθεται να κατασκευάσει ο Δήμος Κρωπίας.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 221 guests και κανένα μέλος