O Δήμαρχος Σαρωνικού στις Βρυξέλλες 

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα των Περιφερειών και των Πόλεων, διοργανώθηκε στις Βρυξέλλες από 10 έως 13 Οκτωβρίου, όπου συμμετείχαν πολλοί δήμαρχοι και από την Ελλάδα αλλά και άλλοι αιρετοί.

Η εκδήλωση, αυτή διεξάγεται σε ετήσια βάση και αποτελεί τη σημαντικότερη ευρωπαϊκή συνάντηση των περιφερειών και πόλεων. Διοργανώνεται από κοινού από την Επιτροπή των Περιφερειών και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και παρέχει την ευκαιρία στους εκπροσώπους περιφερειακών και τοπικών αρχών να ανταλλάξουν ορθές πρακτικές και τεχνογνωσία στον τομέα της περιφερειακής και αστικής ανάπτυξης.

Στο πλαίσιο της φετινής εκδήλωσης, η οποία είχε γενικό τίτλο «Περιφέρειες και πόλεις για τη βιώσιμη και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξη» διοργανώθηκε σειρά ενημερωτικών ομιλιών, εργαστηρίων και συζητήσεων στρογγυλής τραπέζης για θέματα όπως η προσέλκυση επενδύσεων, η προώθηση της καινοτομίας και της ενεργειακής αποδοτικότητας, η αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, καθώς και η αξιοποίηση των ευρωπαϊκών επενδυτικών και διαρθρωτικών ταμείων.

Στην Ευρωπαϊκή αυτή εβδομάδα παραβρέθηκε και ο δήμαρχος Σαρωνικού Γιώργος Σωφρόνης, που συμμετείχε ως μέλος της αντιπροσωπείας της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (Π.Ε.Δ.Α.)

Ο Γ. Σωφρόνης, κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης, συμμετείχε σε πέντε εργαστήρια τα οποία εστίασαν σε θέματα καταπολέμησης της φτώχειας σε τοπικό επίπεδο, επιχειρηματικής ανάπτυξης, έξυπνης εξειδίκευσης και βιώσιμης ανάπτυξης του θαλάσσιου και ναυτιλιακού τομέα.

Επίσης παραβρέθηκε και ο Δημοτικός Σύμβουλος Παλλήνης και Επικεφαλής της Ένωσης Νέων Αυτοδιοικητικών Ελλάδας (ΕΝΑ) Νεκτάριος Καλαντζής, ο οποίος είχε επαφές με Έλληνες Ευρωβουλευτές, στελέχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και Έλληνες Περιφερειάρχες και δημάρχους της χώρας.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 240 guests και κανένα μέλος