Ποτέ στο παρελθόν δεν συζητήθηκαν λειτουργικές υπεραριθμίες σε περίοδο διακοπών με κλειστά σχολεία

O Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ανατ. Αττικής «Κώστας Σωτηρίου», καταγγέλλει την εγκύκλιο που απέστειλε επειγόντως το Υπουργείο Παιδείας ζητώντας από τους εκπαιδευτικούς να συνεδριάζουν μέχρι 30 Αυγούστου και να δηλώσουν τους πλεονάζοντες εκπαιδευτικούς.

Γράφει συγκεκριμένα:

Όχι στο πραξικόπημα για περικοπές και μετακινήσεις με τις λειτουργικές υπεραριθμίες ΠΕ70, ΠΕ60 ερήμην των εκπαιδευτικών.

Μπλοκάρουμε τη διαδικασία του ΠΥΣΠΕ την Παρασκευή 26/8 στις 9: 00π.μ.

 

Με μορφή « εξαιρετικά επείγοντος» εστάλη χθες από το Υπουργείο στις διευθύνσεις ΠΕ. και Δ.Ε. όλης της χώρας εγκύκλιος με τίτλο «Προγραμματισμός άμεσων ενεργειών προς τοποθέτηση εκπαιδευτικών σε σχολικές μονάδες»

Σε αυτήν καλεί τα Υπηρεσιακά Συμβούλια να συνεδριάσουν μέχρι τις 30 Αυγούστου, έτσι ώστε μέχρι τις 2 Σεπτέμβρη να γίνει η «διαδικασία αποσπάσεων πλεοναζόντων εκπαιδευτικών». Σε περίπτωση αδυναμίας συνεδριάσεων των Υπηρεσιακών Συμβουλίων, τονίζεται ότι η διαδικασία τοποθετήσεων πρέπει να γίνει μέχρι τις 30 Αυγούστου με απόφαση των Διευθυντών Εκπαίδευσης.

Στόχος:

η κατασκευή τεχνητών “πλεονασμάτων” εκπαιδευτικών και η μετακίνηση τους για να καλύψουν κενά χωρίς προσλήψεις

η ελαχιστοποίηση των κενών άρα και των προσλήψεων των αναπληρωτών εκπαιδευτικών και

ο αιφνιδιασμός και η αποφυγή αντιδράσεων από τους εκπαιδευτικούς

η παρουσίαση ενός σχολείου «αγγελικά πλασμένου» στους γονείς.

Ενός δημοτικού σχολείου που:

Με τις αλλαγές του Ωρολογίου Προγράμματος και τη δημιουργία του Ενιαίου Τύπου Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου υποβαθμίζει ή περικόπτει διδακτικά αντικείμενα και κάθε λειτουργία αντισταθμιστικής εκπαίδευσης (ενισχυτική διδασκαλία, ολοήμερο κλπ), μειώνοντας έτσι και τις ανάγκες σε εκπαιδευτικό προσωπικό, διακτινίζει τους εναπομείναντες εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων (ανοίγει το δρόμο και για τους δασκάλους) πολλαπλασιάζοντας τις μετακινήσεις σε 2 και 3 σχολεία πολλές φορές σε πολύ μεγάλη απόσταση το ένα από το άλλο ενώ αυξάνει τα τμήματα και τους μαθητές που καλείται να διδάξει ο κάθε εκπαιδευτικός δημιουργώντας ακόμα μεγαλύτερα παιδαγωγικά προβλήματα στη σχέση εκπαιδευτικού- μαθητή

Ενός νηπιαγωγείου που:

Το Ολοήμερο μετατρέπεται σε προαιρετικό μετά την λήξη του πρωινού προγράμματος στις 13:00. Και στην κατ΄ ουσία αύξηση του ωραρίου των νηπιαγωγών.

Το υπουργείο καλεί τα υπηρεσιακά συμβούλια σε πραξικόπημα:

Ποτέ στο παρελθόν δεν συζητήθηκαν λειτουργικές υπεραριθμίες σε περίοδο διακοπών με κλειστά σχολεία.

Θεωρούμε απαράδεκτο πριν καν ανοίξουν τα σχολεία, πριν οριστικοποιηθούν τα τμήματα με τις μεταγραφές, πριν διαπιστωθούν υπεράριθμα τμήματα που θα προκύψουν, πριν συνεδριάσουν οι σύλλογοι διδασκόντων για να καθορίσουν τις πραγματικές ανάγκες του σχολείου και με μόνη βάση δεδομένων το my school και τα δεδομένα του Ιουνίου, να προχωρούν σε διαπίστωση και χαρακτηρισμό λειτουργικών υπεραριθμιών σχολικών μονάδων της Δ/νσης κλ. ΠΕ70, ΠΕ60.

Θέλουν να κατοχυρώσουν τις περικοπές που προκύπτουν από την Υπ. Απόφαση του νέου σχολείου του Φίλη και όλων των αντιεκπαιδευτικών μέτρων (Νηπιαγωγείο, ειδική αγωγή κ.λ.π) σε εφαρμογή των δεσμεύσεων για τις περικοπές στην εκπαίδευση που έχουν συμφωνήσει με το Μνημόνιο και τις οδηγίες της ΕΕ και του ΟΟΣΑ.

Μπρος σ΄ αυτό τον πρωταρχικό στόχο παραβιάζουν κάθε δεοντολογία και νομιμότητα παραβιάζουν τη νόμιμη διαδικασία για τον προσδιορισμό των λειτουργικών υπεραριθμιών.

Η δ/νση, σε απόλυτη ευθυγράμμιση με τις αυθαιρεσίες του Υπουργείου και σε απαρέγκλιτη εφαρμογή της πολιτικής του, μέσα σε λίγες ώρες και ενώ από τις αρχές Αυγούστου έχει ανακοινώσει χρονοδιάγραμμα http://dipe-anatol.att.sch.gr/index.php/9-uncategorised/1442-endeiktikos-programmatismos-energeion-gia-tin-enarksi-tou-sxolikoy-etous-2016-2017 και έχει ενημερώσει τους συναδέλφους τους συλλόγους και τους αιρετούς, το ανατρέπει και προσπαθεί να προχωρήσει «ερήμην» των εκπαιδευτικών να δημιουργήσει τετελεσμένα πριν καν την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Ο σύλλογός μας σε συνεργασία με τους άλλους συλλόγους της Αν. Αττικής και τους αιρετούς υλοποιώντας την απόφαση της 85ης ΓΣ του κλάδου καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας των συλλόγων στα Γραφεία της Διεύθυνσης Π.Ε. Ανατολικής Αττικής (Λ. Λαυρίου 150 & Ανδρίκου 4, Γλυκά Νερά) την Παρασκευή 26/9/2016 στις 9:00 π.μ. τους συναδέλφους που είναι στην Αθήνα.

Θα απαιτήσουμε να ακυρωθεί η συνεδρίαση για τις λειτουργικές υπεραριθμίες και να επιβάλουμε να γίνουν οι τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών ειδικοτήτων με υπολογισμό όλων των αναγκών των σχολείων και των μαθητών με λιγότερες μετακινήσεις εκπαιδευτικών και διαθέσεις σε λιγότερα σχολεία και όχι με εκπαιδευτικούς “λάστιχο”.

Καλούμε έστω και τώρα τη δ/νση να αλλάξει την τελευταία ανακοινωμένη ημερήσια διάταξη του ΠΥΣΠΕ και την κάθε συζήτηση για λειτουργικές υπεραριθμίες πριν από την έναρξη των σχολείων

Επισημαίνουμε στα μέλη του υπηρεσιακού συμβουλίου ότι οφείλουν να μη συμμετέχουν και να μην νομιμοποιήσουν τις αυθαιρεσίες που τους καλεί το υπουργείο σε διαφορετική περίπτωση θα είναι υπόλογα για την πέρα από κάθε θεσμική λειτουργία των υπηρεσιακών συμβουλίων και την ταύτιση τους με την εφαρμογή των πιο αποκρουστικών αντιεκπαιδευτικών σχεδίων.

Ενημερώνουμε τους δ/ντες και τους συναδέλφους ότι δεν είναι υποχρεωμένοι εν μέσω διακοπών να απαντήσουν, πιεστικά και εσπευσμένα, ποιος επιθυμεί και ποιος όχι να κριθεί λειτουργικά υπεράριθμος, παραβιάζοντας τα χρονικά όρια που προβλέπει το ΠΔ για τις λειτουργικές υπεραριθμίες.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 301 guests και κανένα μέλος