θεωρούμε ότι δεν δικαιολογείται σε καμία περίπτωση η πρόκληση πανικού στους πολίτες, ούτε δημαγωγικές ανακοινώσεις

 

            Σχετικά με πρόσφατα δημοσιεύματα και την ανακοίνωση του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας και του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) για τον εντοπισμό κρουσμάτων ελονοσίας σε 12 δήμους της Ελλάδας, μεταξύ των οποίων και στον Δήμο Μαραθώνα (Ανατολική Αττική), έχουμε να επισημάνουμε τα εξής:

            Η Περιφέρεια Αττικής και φέτος, με συνέπεια και σεβασμό στον άνθρωπο και το περιβάλλον, συνεχίζει απαρέγκλιτα, όπως κάθε χρόνο, την υλοποίηση ολοκληρωμένων προγραμμάτων και δράσεων καταπολέμησης των κουνουπιών σε όλη την Αττική.

            Η Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής, με συντονιστή τη Διεύθυνση Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής, διενεργεί ήδη από τον Μάρτιο του 2016 εφαρμογές ψεκασμών (προμφυκτιονία) τόσο από εδάφους στον περιαστικό ιστό όλων των δήμων της χωρικής της αρμοδιότητας, όσο και από αέρος αλλά και σε περιοχές και σημεία που έχουν καταγραφεί και στα φυσικά συστήματα (οικολογικά προστατευόμενες περιοχές) της Ανατολικής Αττικής. Συνολικά έχουν πραγματοποιηθεί 10 επίγειες εφαρμογές περιαστικά των δήμων της Ανατολικής Αττικής, 10 επίγειες εφαρμογές στις οικολογικά προστατευόμενες περιοχές της Ανατολικής Αττικής στους Δήμους Μαραθώνα (Σχινιάς, Μπρεξίζα), Ωρωπού (Ασωπός), Μαρκοπούλου (Βραυρώνα) και Σπάτων – Αρτέμιδος (Αλυκή). Τέλος, έχουν γίνει έξι (6) εφαρμογές από αέρος στον υδροβιότοπο του Εθνικού Πάρκου Σχινιά του Δήμου Μαραθώνα.

            Αναφορικά με τον εντοπισμό κρουσμάτων ελονοσίας, σημειώνουμε ότι την περσινή χρονιά (2015) στον Δήμο Μαραθώνα είχαν καταγραφεί δύο (2) κρούσματα ενώ φέτος μέχρι στιγμής έχει εντοπιστεί μόνο ένα (1) κρούσμα. Ανάλογα κρούσματα στο ίδιο ελάχιστο-μηδαμινό ποσοστό είχαν παρατηρηθεί και τα προηγούμενα χρόνια στον συγκεκριμένο δήμο λόγω των πολλών αγροτικών καλλιεργειών, χωρίς να υπάρχει ωστόσο κάποιος ιδιαίτερος λόγος ανησυχίας.

Κατά συνέπεια, θεωρούμε ότι δεν δικαιολογείται σε καμία περίπτωση η πρόκληση πανικού στους πολίτες, ούτε δημαγωγικές ανακοινώσεις σαν και αυτές των τελευταίων ημερών που εξυπηρετούν συγκεκριμένες πολιτικές σκοπιμότητες.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 332 guests και κανένα μέλος