Επίτιμος Δημότης του Διονύσου ανακηρύχθηκε ο Αθανάσιος Μαρτίνος από τον Δήμαρχο Διονύση Ζαμάνη, έπειτα από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 12 Ιουνίου, στο κατάμεστο από πολίτες Πολιτιστικό Κέντρο Αγίου Στεφάνου.

 

Κατά την ομιλία του ο Δήμαρχος Διονύσου Δ. Ζαμάνης αναφέρθηκε στο πολυσήμαντο κοινωφελές και φιλανθρωπικό έργο του κου Μαρτίνου και τόνισε μεταξύ άλλων: «Το πρόσωπο που τιμούμε σήμερα, ο κύριος Αθανάσιος Μαρτίνος, ανήκει -κατά καθολική και απόλυτη ομολογία- στην κατηγορία εκείνη των ανθρώπων που η δημόσια διαδρομή τους είναι άξια τιμής και σεβασμού. Σύσσωμοι, η Δημοτική Αρχή και οι δημότες της πόλης μας, σας υποδεχόμαστε με ιδιαίτερη χαρά, καθώς με την παρουσία σας στα δρώμενα της περιοχής μας χαίρετε της απολύτου εκτιμήσεως και της αγάπης των πολιτών που έχουμε την τιμή να εκπροσωπούμε. Σας υποδεχόμαστε με ειλικρινή σεβασμό στο πρόσωπό σας, ως εξαίρετο ευπατρίδη και αφανή ευεργέτη. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ απαιτείται συστράτευση στη συλλογική προσπάθεια και ανάδειξη των αναλλοίωτων αξιών της φιλοπατρίας, της αλληλεγγύης, και του ανθρωπισμού. Αυτή είναι η πεμπτουσία του έργου του ανθρώπου που τιμούμε σήμερα».

 

Στη συνέχεια ο Δ. Ζαμάνης έκανε συνοπτική αναφορά στο πολύ σημαντικό ποσοτικά και ανεκτίμητο ποιοτικά, κοινωφελές έργο του κου Μαρτίνου ενώ μίλησε ειδικότερα για την προσφορά του στον Δήμο Διονύσου, όπου ο κύριος Αθανάσιος Μαρτίνος με την ευγενική του συνδρομή συμβάλλει στην κατασκευή του νέου Ιερού Ναού Κοιµήσεως Θεοτόκου του Αγίου Στεφάνου, έχει στηρίξει με δωρεές τους περισσότερους από τους Ιερούς Ναούς του Δήμου, ενώ συνεχής είναι η ενίσχυση του κοινωνικού και πολιτιστικού έργου των Δημοτικών Κοινοτήτων, καθώς και των Συλλόγων και λοιπών φορέων που δραστηριοποιούνται στον Δήμο.

 

Ακολούθως ο Δήμαρχος Διονύσης Ζαμάνης, ανακήρυξε τον Αθανάσιο Μαρτίνο Επίτιμο Δημότη Διονύσου.

 

Νωρίτερα ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σπύρος Γιαννουλάτος ανέγνωσε την απόφαση Ανακηρύξεως και του παρέδωσε την περγαμηνή ενώ στη συνέχεια ο Δήμαρχος Διονύσου του πρόσφερε τιμής ένεκεν ως αναμνηστικό δώρο, ένα ασημένιο αντίγραφο της αρχαίας ελληνικής τριήρους, του ταχύτατου κωπήλατου πολεμικού πλοίου, σημείο αναφοράς της ελληνικής κυριαρχίας των προγόνων μας στις θάλασσες.

 

Στην αντιφώνησή του ο Αθ. Μαρτίνος ευχαρίστησε θερμά για την τιμή που του έκανε ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ ανέφερε ότι οι δημόσιοι λειτουργοί αφιερώνουν τη ζωή τους και το έργο τους στο κοινό καλό και αισθάνεται υποχρεωμένος να είναι αρωγός και να συνεισφέρει οικονομικά αλλά και με έργα όπου χρειάζεται. Ευχαρίστησε επίσης τους πολίτες και τους αιρετούς που παραβρέθηκαν στην τελετή και τον τίμησαν με την παρουσία τους.

 

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με τη Μουσική Συναυλία της Χορωδίας Ηχοχρώματα που, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του μαέστρου Δ. Μουζάκη, ερμήνευσε έργα του Μίκη Θεοδωράκη, ενώ μετά το πέρας της συναυλίας ακολούθησε δεξίωση.

 

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων, οι βουλευτές Θανάσης Μπούρας και Βασίλης Οικονόμου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Στέλιος Κοροβέσης ως εκπρόσωπος της Περιφερειάρχη Ρένας Δούρου, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέτρος Φιλίππου, ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Ιωακείμ Αρχοντός ως εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κυρίλλου, οι Δήμαρχοι, Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, Αχαρνών Γιάννης Κασαβός, Ωρωπού Θωμάς Ρούσσης και Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γιάννης Σμέρος, οι Αντιδήμαρχοι Ωρωπού Δημήτρης Βελτανιώτης και Γιώργος Σιδέρης, οι Αντιδήμαρχοι Διονύσου Βασίλης Κοκμοτός, Ευάγγελος Λυρούδιας, Στέλλα Μαγγίνα και Ηλίας Υφαντής, οι επικεφαλής της μείζονος και ελάσσονος μειοψηφίας Γιάννης Καλφατέλης και Γιώργος Ζυγούνας, πλήθος Δημοτικών Συμβούλων, Πρόεδροι των Δημοτικών Ενοτήτων, Τοπικοί Σύμβουλοι, Πατέρες των Ιερών Ναών του Δήμου, πρώην Δήμαρχοι και Κοινοτάρχες του Δήμου καθώς και πολλοί εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 143 guests και κανένα μέλος