Κάποιες θετικές και καινοτόμες διατάξεις του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων, οι τοπικοί Αρχοντες τις αγνοούν ή «ξεχνούν» να τις προβάλουν και να τις εφαρμόσουν...

Για να γνωρίζουν οι Δημότες τα ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ τους

Να μη βαριούνται ή φοβούνται να τα ασκήσουν


Κάποιες θετικές και καινοτόμες διατάξεις του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων, οι τοπικοί Αρχοντες τις αγνοούν ή «ξεχνούν» να τις προβάλουν και να τις εφαρμόσουν.

Εμείς, κατά καιρούς, θα σας τα θυμίζουμε κι από κει και πέρα θα ‘μαστε εμείς, ως λαός, υπεύθυνοι αν θ’αφήνουμε κάποιους να ενεργούν και να φαίνονται ως «μονάρχες» ή θα υποχρεωθούν ν’ αντιληφθούν και να συνηθίσουν την ιδέα της διεύρυνσης της δημοκρατίας, της συνεχούς και δυναμικής δημοκρατίας, της Δημοκρατίας!


Οι κάτοικοι και οι ενώσεις προσώπων μπορούν να φέρουν θέμα στα Συμβούλια!


Οι Δημότες, οι κάτοικοι και οι ενώσεις προσώπων, δηλαδή όχι σώνει και καλά οι Σύλλογοι, αλλά οι παριστασιακές ενώσεις προσώπων, χωρίς τυπικό υπόβαθρο, όπως οι λεγόμενες «κινήσεις πολιτών» κλπ. μπορούν να κάνουν έγγραφες αναφορές – προτάσεις και ερωτήσεις για ζητήματα γενικότερου τοπικού ενδιαφέροντος και με 25 τουλάχιστον υπογραφές να φέρνουν θέμα υποχρεωτικά στο οικείο Δημοτικό Συμβούλιο.

 


Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 94 guests και κανένα μέλος