Στο Δήμο Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης
 
Στη Δημοτική Ενότητα Βουλιαγμένης η παρέλαση
 
Στη Βουλιαγμένη, επί της Λεωφόρου Αθηνάς, θα πραγματοποιηθεί ο ενιαίος εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.
Σας στέλνουμε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, καθώς και επιστολή του Δημάρχου ο οποίος ζητάει απ’ όλους τους φορείς, αντί για στεφάνια, να δωρίσουν το αντίστοιχο ποσό στο Παιδικό Χωριό SOS ή στο Κέντρο Αποθεραπείας και αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία Αττικής (πρώην ΠΙΚΠΑ), που έχουν πραγματικά ανάγκη τη στήριξη μας.
Εκτός από την καθιερωμένη Δοξολογία, κατάθεση στεφάνων και την παρέλαση, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με παραδοσιακούς χορούς στην Πλατεία Δημαρχείου Βουλιαγμένης αμέσως μετά την παρέλαση, ενώ το απόγευμα στις 18.00 στο Πολιτιστικό Κέντρο «Ιωνία» θα γίνει μια πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία με θέμα: «Το πυρπολικό, το μπουρλότο της επανάστασης του 1821» από τον καθηγητή κ. Αντώνη Σορώτο - Δόκτωρα Διεθνούς Ναυτιλίας και Διοίκησης.
 
Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016
 
  • Γενικός σημαιοστολισμός του Δήμου

  • Φωταγώγηση του Δήμου διήμερης διάρκειας τις βραδινές ώρες.

 
Παρασκευή 25 Μαρτίου 2016
 
Ώρα 10:00
  • Δοξολογία στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης στη Βουλιαγμένη

 
Ώρα 10:30
  • Συγκέντρωση στο χώρο του μνημείου στην πλατεία Νυμφών στη Βουλιαγμένη

  • Επιμνημόσυνη Δέηση

  • Εκφώνηση του Πανηγυρικού της Ημέρας

  • Κατάθεση στεφάνων

  • Ενός λεπτού σιγή – Εθνικός Ύμνος

 
Ώρα 11:30
  • Έναρξη Παρέλασης (επί της Λεωφόρου Αθηνάς)

 
Ώρα 12:30
  • Παραδοσιακοί χοροί στην Πλατεία 24ης Ιουλίου (Πλατεία Δημαρχείου Βουλιαγμένης)

 
Ώρα 18:00
  • Ομιλία με θέμα «Το πυρπολικό, το μπουρλότο της επανάστασης του 1821» από τον καθηγητή κ. Αντώνη Σορώτο - Δόκτωρα Διεθνούς Ναυτιλίας και Διοίκησης στην αίθουσα Ιωνία (Λεωφ. Κων/νου Καραμανλή 18 Βούλα, παραπλεύρως Δημαρχείου).

 
 
Στο Μαρκόπουλο
 
Ο Δήμαρχος Μαρκοπούλου Σωτήρης Ι. Μεθενίτης και το Δημοτικό Συμβούλιο, σας καλούν να τιμήσετε με την παρουσία σας, τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου στην πόλη, την Παρασκευή, 25/3/2016.
 
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ:
  • Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό της πόλης μας, στις 9:45 π.μ.

  • Τελετή στο Μνημείο Ηρώων της πόλης.

  • Παρέλαση.

 
Στην Κερατέα
Συμμετοχή πολιτιστικών συλλόγων με χορευτικές εκδηλώσεις
Στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, στο Δήμο Λαυρεωτικής, θα ακολουθήσει χορευτική εκδήλωση από τους τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους της Κερατέας.
Συγκεκριμένα, μετά το πέρας της παρέλασης, στην κεντρική πλατεία του Αγίου Δημητρίου Κερατέας, για πρώτη φορά θα χορέψουν χορούς της πατρίδας μας, ντυμένοι με παραδοσιακές ενδυμασίες, οι τρεις πολιτιστικοί σύλλογοι της Κερατέας, το Λύκειο των Ελληνίδων, ο Απόλλωνας και ο Ηγέχορος.
Ο Δήμαρχος Δημήτρης Λουκάς και το Δημοτικό Συμβούλιο επικροτούν την πρωτοβουλία των συλλόγων, που εναρμονίζεται άριστα με το πνεύμα της ημέρας, τονώνει το εθνικό φρόνημα και αναμένουν με ενθουσιασμό την χορευτική παράσταση.
 
Στο Κορωπί
Δοξολογία, επιμνημόσυνη δέηση, μαθητική παρέλαση και παρέλαση τοπικών και εθνοτοπικών συλλόγων.
Μετά την παρέλαση θα ακολουθήσει η καθιερωμένη ανταλλαγή ευχών από τη δημοτική αρχή και το δημοτικό συμβούλιο ενώ θα γίνει και επίσκεψη στο μουσειακό χώρο του Λυκείου Ελληνίδων, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη-Ν.Π.Δ.Δ Σφηττός, στον πεζόδρομο του Ολυμπιονίκη «Γ.Σ. Παπασιδέρη» 13.
 
Το πρόγραμμα του εορτασμού
Παρασκευή, 25 Μαρτίου 2016
08:00: Εωθινό (Θούρια και Εμβατήρια)
10:30: Επίσημη Δοξολογία στον Ι. Ν. Αναλήψεως Κυρίου
11:00: Επιμνημόσυνη Δέηση (Ηρώο Πλατείας Αναλήψεως)
11:30: Παρέλαση (Κεντρική Πλατεία επί της Λεωφ. Βασ. Κων/νου
12:00: Δεξίωση –Ανταλλαγή ευχών και Επίσκεψη στον μουσειακό χώρο του Λυκείου Ελληνίδων (Δημοτική Βιβλιοθήκη Ν.Π.Δ.Δ. Σφηττός πεζόδρομος Ολυμπιονίκη «Γ.Σ. Παπασιδέρη» 13)
 
Στην Παλλήνη
Γενικός σημαιοστολισμός από 8ης πρωινής της 23ης ΜΑΡΤΙΟΥ 2016 μέχρι το βράδυ (δύση) του ηλίου της 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 2016.
 
ΠΕΜΠΤΗ 24 ΜΑΡΤΙΟΥ
Φωταγώγηση όλων των Δημοσίων και Δημοτικών καταστημάτων, καθώς και Ν.Π.Δ.Δ., Οργανισμών Δημοσίου Δικαίου, Ιδιωτικών καταστημάτων και κοινόχρηστων χώρων κατά τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 2016
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ
[ Μ Ε Ρ Ο Σ Α΄ ]
 
Ώρα 07:30 Χαρμόσυνες Κωδωνοκρουσίες στους Ιερούς Ναούς.
Ώρα 10:00 Προσέλευση στο Μητροπολιτικό Ναό ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ των μαθητών των Σχολείων της Δημοτικής Ενότητας Γέρακα, στον Ιερό Ναό ΑΓ. ΤΡΥΦΩΝΑ των μαθητών των Σχολείων της Δημοτικής Ενότητας Παλλήνης και στον Ιερό Ναό ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ των μαθητών των Σχολείων της Δημοτικής Ενότητας Ανθούσας.
Ώρα 10:10 Προσέλευση των προσκεκλημένων.
Α. Στην έδρα του Δήμου, στο Μητροπολιτικό Ναό ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ στο ΓΕΡΑΚΑ, προσέλευση του Δημάρχου Παλλήνης κ. Αθανασίου Ζούτσου, μετά του Δημοτικού Συμβουλίου, του Συμβουλίου της Δημοτικής Ενότητας ΓΕΡΑΚΑ, του Διευθυντή του Τμήματος Τάξης και λοιπών προσκεκλημένων.
Β. Στη Δημοτική Ενότητα ΠΑΛΛΗΝΗΣ, στον Ιερό Ναό ΑΓ. ΤΡΥΦΩΝΑ, προσέλευση του Αναπληρωτή Δημάρχου κ. Φώτη Αβαρκιώτη, του Συμβουλίου της Δημοτικής Ενότητας ΠΑΛΛΗΝΗΣ, του Διευθυντή του Τμήματος Τάξης και λοιπών προσκεκλημένων.
Γ. Στη Δημοτική Ενότητα ΑΝΘΟΥΣΑΣ στον Ιερό Ναό ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ, προσέλευση του Αντιδημάρχου κ. Ανδρέα Μαντζώρου, του Συμβουλίου της Δημοτικής Ενότητας ΑΝΘΟΥΣΑΣ και λοιπών προσκεκλημένων.
Ώρα 10:30 ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ.
Ώρα 10:45 - Επιμνημόσυνη Δέηση στον χώρο των ΗΡΩΩΝ των Δημοτικών Ενοτήτων.
- Πανηγυρικός της ημέρας
- Κατάθεση στεφάνων στα ΗΡΩΑ των ΠΕΣΟΝΤΩΝ
- Σιγή ενός λεπτού.
- ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ
 
 
[ Μ Ε Ρ Ο Σ Β ΄ ]
 
Ώρα 11:30 ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ επί της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου
στη Δημοτική Ενότητα Γέρακα, επί της Λεωφόρου Μαραθώνος στη
Δημοτική Ενότητα Παλλήνης και επί της Λεωφόρου Ανθούσας στη
Δημοτική Ενότητα Ανθούσας.
 
 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 137 guests και κανένα μέλος