Με πολλά θέματα στην ημερήσια διάταξη ξεκίνησε το Δημοτικό Συμβούλιο Βούλας, αλλά και θέματα μεγάλα που άνοιξαν προ ημερησίας από τις παρατάξεις της μειοψηφίας.
Ο δήμαρχος απουσίαζε για 4η συνεδρίαση, κάτι που επεσήμανε ο Αγγελος Αποστολάτος. Και κάπου στα μισά εμφανίστηκε ένας έξαλλος Δήμαρχος, ο οποίος  παρουσίασε έναν από τους χειρότερους εαυτούς του, απειλώντας και δαιμονοποιώντας τους “κακούς” συμβούλους που ασχολούνται μαζί του...

Μεγάλα θέματα ανοίχτηκαν στη Βούλα


Με πολλά θέματα στην ημερήσια διάταξη ξεκίνησε το Δημοτικό Συμβούλιο Βούλας, αλλά και θέματα μεγάλα που άνοιξαν προ ημερησίας από τις παρατάξεις της μειοψηφίας.

Ο δήμαρχος απουσίαζε για 4η συνεδρίαση, κάτι που επεσήμανε ο Αγγελος Αποστολάτος. Και κάπου στα μισά εμφανίστηκε ένας έξαλλος Δήμαρχος, ο οποίος  παρουσίασε έναν από τους χειρότερους εαυτούς του, απειλώντας και δαιμονοποιώντας τους “κακούς” συμβούλους που ασχολούνται μαζί του.

Τορπίλη έριξε ο Αγγελος Αποστολάτος αποκαλύπτοντας ότι η Επιτροπή Ενστάσεως Αυθαιρέτων είχε μηδενίσει τα πρόστιμα στις Απολλώνιες Ακτές πριν εκδικαστεί η προσφυγή της Εταιρείας στο Διοικητικό Εφετείο. Ετσι προηγήθηκαν του δικαστηρίου...


Τί εξελίξεις έχουμε στη Β’ πλαζ;


Ο Α. Αποστολάτος αφού επεσήμανε την απουσία του Δημάρχου, ζήτησε ενημέρωση για τις εξελίξεις στη Β΄πλαζ (από τον αντικαταστάτη του Δημάρχου Αντιδήμαρχο Γρηγόρη Κωνσταντέλλο). Ρώτησε δε για την  διαπαραταξιακή επιτροπή που έχει συσταθεί, (αφού προφανώς δεν έχει συνεδριάσει καθόλου).


Ο Δήμαρχος ήρθε αρκετά αργότερα, αλλά καλά ενημερωμένος από τους “αυλικούς του” και απάντησε σε όλα.


Για τη Β’ πλαζ, μας είπε ότι είχε τη λύση γιατί “αυτά που είχα συμφωνήσει εγώ, όχι μόνος μου αλλά με σχετικούς  Παράγοντες, όχι μόνο με έναν, ήταν μία λύση, ήταν κάτι έμμεσο απ’ αυτό που ζητάτε εσείς. Να έρθει στο Δήμο και όχι φυσικά να το λειτουργήσει ο Δήμος, αλλά να βρουν κάποιον επιχειρηματία να το λειτουργήσει με την έννοια της οργανωμένης πλαζ.

 

Προηγήθηκαν του Δικαστηρίου

ο Αποστολάτος ήρθε με “χαρτιά”


Καταγγελία έκανε ο Α.Αποστολάτος για έγγραφο της Πολεοδομίας και συγκεκριμένα της Επιτροπής εκδίκασης ενστάσεων, που διέγραψαν τα πρόστιμα για τις Απολλώνιες Ακτές ύψους 1.051.432,00 ευρώ (ΤΒ 219/9.6.2006) και 268.739,64 ευρώ (166/7.5.2007) που είχαν επιβληθεί για αυθαίρετες κατασκευές στο χώρο της Β’ πλαζ.


Ο Αποστολάτος επεσήμανε ότι η απόφαση της Επιτροπής – για μηδενισμό των προστίμων - έχει παρθεί μήνες πριν αποφανθεί το Δικαστήριο.

Ετσι λοιπόν κατήγγειλε ο Αποστολάτος ότι με το χαρτί αυτό, που σίγουρα ήρθε εις γνώση του δικαστηρίου (Διοικητικό Εφετείο 24/6), «προκαταλάβατε την απόφαση του Δικαστηρίου, η οποία εκδόθηκε στις 10 Σεπτεμβρίου 2008»!!


Ζήτησε εξηγήσεις από το Δήμαρχο, αν και απών. Αργότερα προσήλθε αλλά επί του συγκεκριμένου, κουβέντα...

 

Βόμβα έριξε η Ηλέκτρα Τσιριγώτη για τις μισθώσεις στην παραλία

 


Γιατί  ο Δήμος δεν επεδίωξε δικαστικά την είσπραξη του ποσοστού 12% επί των ταμειακών μηχανών “επί της διαχειρίσεως” των Απολλωνίων Ακτών, όπως προβλέπει η Σύμβαση και όπως θα έκανε κάθε πολίτης, αν ήταν να εισπράξει τα νοίκια του μαγαζιού του;

Δύο σοβαρότατα θέματα έβαλε προ ημερησίας η επικεφαλής του συνδυασμού ”Οραμα”, Ηλέκτρα Τσιριγώτη:

– Το Κτηματολόγιο για τα περιουσιακά στοιχεία του Δήμου

– Και τις μισθώσεις στις Απολλώνιες Ακτές, εκφράζοντας μία εύλογη απορία:

Οι Συμβάσεις των ΑΠΟΛΛΩΝΙΩΝ ΑΚΤΩΝ λήγουν 31/12/2011, πρακτικά σε 3 χρόνια από σήμερα.  Οποιαδήποτε προσπάθεια ανέγερσης κτιρίων χρειάζεται τουλάχιστον 1 χρόνο, δηλαδή θα χτίσουν τα μαγαζιά για 1 ή 2 καλοκαίρια; Ή μήπως έχετε ανανεώσει τις συμβάσεις;


Ερωτάται ο κ. Δήμαρχος:

1) Έχουν παραταθεί οι Συμβάσεις της Α΄ και Β΄ Πλαζ πέραν της 10ετίας, με ή χωρίς την συναίνεση του Δήμου, από την ΕΤΑ;

2) Έχει δηλωθεί από το Δήμο προς την ΕΤΑ-ΑΠΟΛΛΩΝΙΕΣ ΑΚΤΕΣ ότι ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ από πλευράς Δήμου κάθε ανανέωση Σύμβασης και ότι τα πάντα λήγουν 31/12/2011;


Παράλληλα θέλω να ρωτήσω τον κ. Δήμαρχο:

Εάν μισθώσετε ένα ακίνητο και στην Σύμβαση, πέραν ενός ελαχίστου ενοικίου, ο ενοικιαστής (εν προκειμένω οι Απολλώνιες Ακτές) έχει υποχρέωση:

– Να κάνει σημαντικού ύψους επενδύσεις, οι οποίες και θα μείνουν στον Ιδιοκτήτη μετά την λύση της 10ετούς μίσθωσης,

– Να δίνει το 12% των εισπράξεων από την εκμετάλλευση,

– Για τις επενδύσεις και την ολοκλήρωση τους να υπάρχουν χρονικά όρια (προθεσμίες), ώστε να μπει σε λειτουργία η Πλαζ και να εισπράξει και ο Ιδιοκτήτης το 12%

Όμως ο μισθωτής, για όποιους δικούς του λόγους (π.χ. αδιαφορία, οικονομική αδυναμία, μη αποδοχή και συμμόρφωση προς τις ισχύουσες διατάξεις της Πολεοδομίας, κλπ) δεν εκπληρώσει τις πιο πάνω υποχρεώσεις του και συνεπώς εσείς (ΕΤΑ και ΔΗΜΟΣ ΒΟΥΛΑΣ) χάσετε τα προσδοκώμενα, ήτοι επενδύσεις και ποσοστά εκμετάλλευσης, δεν θα διεκδικήσετε δικαστικά:

Α) Την ακύρωση της μίσθωσης

Β) Τα «απολεσθέντα» σημαντικότατα έσοδα σε εγκαταστάσεις και ποσοστά επί των εισπράξεων εκμετάλλευσης;


Γιατί  ο Δήμος ΔΕΝ εστράφη εναντίον των υπευθύνων διεκδικώντας τις απώλειες του;

Ο Συνδυασμός «ΟΡΑΜΑ» θα κάνει την σχετική ΑΝΑΦΟΡΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ για έλεγχο της «ΕΤΑ» σχετικά με την λειτουργία της Σύμβασης της Β’  Πλαζ.


Με τον τρόπο αυτό μπορούμε να ξεκινήσουμε και να πάρουμε άμεσα πίσω την Β΄ Πλαζ, προς όφελος του ΔΗΜΟΥ και των Δημοτών, γιατί ΕΤΑ και ΑΠΟΛΛΩΝΙΕΣ ΑΚΤΕΣ θα επιλέξουν τον συμβιβασμό και την αποχώρηση.

Η πρόταση αυτή της Τσιριγώτη βρήκε την αποδοχή όλης της μειοψηφίας συγκεντρώνοντας τις 7 απαιτούμενες υπογραφές προκειμένου να συζητηθεί στο προσεχές Δημοτικό  Συμβούλιο και κατετέθη στο Προεδρείο.


Ελεγχος εσόδων του Δήμου από την παραλία με την εφαρμογή του Μνημονίου


Επειδή, από την προσεκτική μελέτη των σχετικών συμβάσεων της ΕΤΑ και του γνωστού Μνημονίου, συνέχισε η Ηλ. Τσιριγώτη, προκύπτει, κατά την κρίση μου, (αλλά και κατά την κρίση πολλών άλλων συνδημοτών μας και ειδικών), σοβαρό θέμα απωλείας εσόδων του Δήμου από την κακή εφαρμογή των σχετικών συμβάσεων και συγκεκριμένα από την είσπραξη του ποσοστού, όχι επί των εσόδων, δηλαδή των εισπράξεων από  την εκμετάλλευση, αλλά επί των μισθωμάτων της υπεκμίσθωσης, και στην περίπτωση αυτή υπάρχει ενδεχόμενο καταδολίευσης των συμφερόντων και των εσόδων του Δήμου

....

Προτείνω στον Δήμο, έστω και τώρα, να το πράξει με σοβαρότητα και ταχύτητα.

Έχω την αίσθηση ότι η μη επιδίωξη της είσπραξης του 12% επί των ταμειακών εισπράξεων, αλλά επί του κατά πολύ μικρότερου υπο-μισθώματος, συνιστά βαρύτατο αδίκημα, και το επιχείρημα ότι «παραπλανήθηκα από τις νομικές υπηρεσίες» δεν διασώζει σήμερα ούτε τους Υπουργούς στην Υπόθεση Βατοπεδίου, που επικαλούνται γνωμοδοτήσεις του ΝΟΜΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ. 

Έστω και καθυστερημένα, έστω και με απώλειες, κάνετε αμέσως τα κατά νόμον οφειλόμενα, έχετε ορκισθεί να προστατεύετε τα συμφέροντα του Δήμου, και η πρόταση μου αυτή ίσως σας προστατεύσει και εσάς.

Για τον λόγο αυτό καταθέτω την σχετική πρόταση μου στο Δημοτικό Συμβούλιο.

 

Αν δεν ενεργήσουμε ως Δημοτικό Συμβούλιο θα προσφύγω προς κάθε ανώτερη αρχή


(Α) Να ζητήσει από τις υπηρεσίες και τον Δήμαρχο να ενημερωθούν εγγράφως για τα ποσά που θα έπρεπε να εισπράξουμε συσσωρευτικά από την αρχή της εφαρμογής των συμβάσεων έως και σήμερα με βάσει τα πραγματικά έσοδα εκμετάλλευσης και όχι τα υπομισθώματα ή μισθώματα.


(Γ) Να αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο την άμεση «ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ» των τυχόν απωλεσθέντων εσόδων και των τόκων τους, προς πάσα κατεύθυνση και με κάθε νόμιμο μέσο.


Εάν δε  κάνουμε μόνοι μας τον έλεγχο, τότε δηλώνω στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι θα αναγκασθώ να ζητήσω την ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥ σε σχέση με το ζήτημα αυτό από το σύνολο των αρμοδίων προς τούτο αρχών, από την υπογραφή της Συμβάσεως μέχρι σήμερα.


Για το 12% μίλησε και ο Π. Θανόπουλος, επισημαίνοντας ότι τα έσοδα ήταν επί του τζίρου.

Τόνισε όμως και την απώλεια της παραλίας. Το «”Νότο” που πολύ φοβάμαι ότι θα μας ζητήσουν και τα χρήματα πίσω», επεσήμανε, όπως και το «τρίγωνο απέναντι από την Αστυνομία το χάσαμε, όπως και την πηγάδα που τη χάσαμε. Κινδυνεύει και το Δημαρχείο, το οποίο βγάλαμε έξω από τον αιγιαλό σκοπίσως. Γιατί με το νόμο του Τρίτση δεν μπορούσε να το πειράξει κανείς!»    

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 108 guests και κανένα μέλος