dogasΑυτές τις ώρες του θρήνου και της περισυλλογής για τα αδικοχαμένα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης στο Παρίσι, ενώνουμε όλοι τη σκέψη και την αλληλεγγύη μας με το γαλλικό λαό.
 
Η αποτρόπαιη αυτή θηριωδία εναντίον αθώων έρχεται να μας υπενθυμίσει ότι βρισκόμαστε ήδη σε μια σύγχρονη εποχή βαρβαρότητας. Η “τάξη και ησυχία” των Ευρωπαίων πολιτών μόνο φαινομενική είναι όλα αυτά τα χρόνια, την ώρα που τα τύμπανα του πολέμου χτυπούν στις χώρες της Μέσης Ανατολής, στην άλλη πλευρά της Μεσογείου. Οι μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές των τελευταίων μηνών με πρώτο αποδέκτη τη χώρα μας, απλώς υπογραμμίζουν μια ζοφερή πραγματικότητα στην ευρύτερη γεωπολιτική μας γειτονιά.
 
Όποιος σπέρνει ανέμους, θερίζει θύελλες.
Η ευρωπαϊκή και αμερικανική εξωτερική πολιτική, αποικιακή και νεοαποικιακή, μια πολιτική επεμβάσεων, εξέθρεψε τέρατα. Αν η απάντηση της τρομοκρατημένης σήμερα Ευρώπης είναι το κλείσιμο των συνόρων της και μια νέα πολεμική σταυροφορία, η Ελλάδα ως σύνορο της Ευρώπης θα δεχτεί ανυπολόγιστη πίεση και βέβαια, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει νέα δεινά όπως το πρόσφατο, που δικαίως χαρακτηρίστηκε “11η Σεπτέμβρη της Ευρώπης”.
 
Απαιτείται σύνεση, προβληματισμός και αλλαγή προσανατολισμού για να αποκτήσει ξανά η ήπειρος και η χώρα μας ένα ασφαλές περιβάλλον.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 97 guests και κανένα μέλος