Tο καραβάκι-καντίνα αγκυροβόλησε στη νήσο Υδρούσα!

 

Εχουμε γράψει πολλές φορές για την επιχειρούμενη εμπορική δραστηριότητα που συντελείται αυτό το διάστημα πάνω στη νήσο Υδρούσα στη Βούλα.

Με τη “μάσκα” ενός “Πρότυπου Πάρκου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης” οι “επενδυτές”, οι οποίοι είναι επιχειρηματίες στο χώρο της ψυχαγωγίας και έχουν επιστρατεύσει τα μαζικά μέσα ενημέρωσης σε καθημερινή αναφορά, στήνουν επιχείρηση που θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην περιοχή· ηχορύπανσης, υδατορύπανσης, περιβαλλοντικής καταστροφής. Ηδη τα κοπάδια αγριοκούνελα που κατοικούσαν πάνω στο νησί εξαφανίστηκαν!

Το θέμα έχει καταγγελθεί επανειλλημένα και στο Δημοτικό Συμβούλιο και ο Δήμαρχος έχει δηλώσει κατ’ επανάληψιν ότι δεν θα γίνει καμμία δραστηριότητα στο νησί.

Ηδη όμως μπήκαν οι ομπρέλες και οι ξαπλώστρες καθώς και το καραβάκι καντίνα που θα είναι μόνιμα ελλιμενισμένο στο νησί!

Οι “επενδυτές” γνωρίζουν τα κόλπα και τα “παράθυρα” στην Ελλάδα για να οικονομήσεις... και η επένδυση γίνεται βήμα - βήμα.

Να θυμίσουμε ότι αρχές του Ιουνίου σε πρωινή εκπομπή, μέλος του επιχειρηματικού σχήματος δήλωνε ότι «Στην παραλία θα έχουν τydrousa karavakiοποθετηθεί ομπρέλες και ξαπλώστρες, ενώ οι λουόμενοι θα μπορούν να αγοράζουν προμήθειες (αναψυκτικά κ.λπ.) από μία πλωτή καντίνα, που θα είναι μόνιμα αγκυροβολημένη στο νησί.

Οι ομπρέλες και οι ξαπλώστρες μπήκαν! Το καραβάκι επίσης ήρθε.

Ο δημοτικός σύμβουλος Δημοσθένης Δόγκας στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. στα 3Β (29.7.15) επανήλθε με νέα ερώτηση για το θέμα. Η απάντηση του δημάρχου Γρ. Κωνσταντέλλου ήταν ένας ογκωδέστατος φάκελλος με ενέργειες που έχουν κάνει οι υπηρεσίες του Δήμου για να αποτρέψουν την “επένδυση”, αλλά δεν κατέστη δυνατόν.

Ο δήμαρχος τόνισε για άλλη μια φορά ότι η επένδυση δεν θα καταφέρει να γίνει και όπως είχε πει παλιότερα “πάντως δεν θα πάει αντουφέκιστη”.

Εμείς έχουμε τις ενστάσεις μας, γιατί η αρχή έγινε και όπως τόσο καλά παρουσιάζει ο ελληνικός κινηματογράφος τις νοοτροπίες, “βάζω εγώ την κεφάλα μου μέσα...”.

Γιατί η γραφειοκρατία είναι μεγάλος εχθρός της αλήθειας και έχουν δει πολλά τα μάτια μας...

Αννα Μπουζιάνη

Το το θέμα έχει βγάλει ανακοίνωση η Ριζοσπαστική Κίνηση Πολιτών

 

Πρόκληση αποτελεί η τοποθέτηση κατασκευής
ορατής από την Ακτή της Βούλας

 

Το διεμήνυσαν και το έκαναν. Την περίοδο των αδειών των υπαλλήλων του Δήμου θα ξεκινούσε η κατασκευή των υποδομών στην παραλία της Υδρούσας, με σκοπό να δημιουργήσουν οργανωμένη ακτή κολύμβησης και de facto κατάσταση.

Δεν υπολογίζουν ούτε την δυσαρέσκεια των πολιτών, αλλά ούτε και τους νόμους και τις τελεσίδικες αποφάσεις των ανώτατων δικαστηρίων.

Η νήσος Υδρούσα είναι προστατευόμενη από το Π.Δ. 254/2004 και με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας 3222/2006, που αποφαίνεται τελεσίδικα ότι δεν επιτρέπεται στη νήσο η δόμηση και η δημιουργία οργανωμένης ακτής κολύμβησης με λουτρικές εγκαταστάσεις.

Τώρα ο Δήμαρχος και η Διοίκηση του Δήμου θα δείξουν εάν το εννοούσαν όταν δήλωναν ότι δεν θα επιτρέψουν την υποβάθμιση της προστατευόμενης νήσου.

Η γενικότερη πορεία επί αναλόγων θεμάτων, μέχρι τώρα δεν μας δίνει καμμία αισιοδοξία (διαχείριση και προστασία ακτών και λίμνη Βουλιαγμένης) .

Οι πολίτες περιμένουν και κρίνουν.

Για την ΡΙ.ΚΙ.Π.

Ματόπουλος θάνος

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 77 guests και κανένα μέλος