Ημερίδα πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 2 Νοεμβρίου, στην αίθουσα «Ιωνία» στο Δημαρχείο της Βούλας, με πρωτοβουλία του Εξωραϊστικού Συλλόγου «Κάτω Βούλας» και θέμα: «Το πρόβλημα της παραλίας της Βούλας».
Ολοι όσοι μένουν στη Βούλα και ιδιαίτερα στα παράλιά της γνωρίζουν καλά την απαράδεκτη κατάσταση που έχει περιέλθει όλη η ακτογραμμή της...

Να επιστρέψει η παραλία της Βούλας στους Δημότες


Ημερίδα πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 2 Νοεμβρίου, στην αίθουσα «Ιωνία» στο Δημαρχείο της Βούλας, με πρωτοβουλία του Εξωραϊστικού Συλλόγου «Κάτω Βούλας» και θέμα: «Το πρόβλημα της παραλίας της Βούλας».

Ολοι όσοι μένουν στη Βούλα και ιδιαίτερα στα παράλιά της γνωρίζουν καλά την απαράδεκτη κατάσταση που έχει περιέλθει όλη η ακτογραμμή της. Με τα μαγαζιά που ενώ είναι καφετέριες γίνονται νυχτερινά κέντρα, με τον αποκλεισμό της παραλιακής ζώνης από τα ίδια τα μαγαζιά, από την απαξίωση της Β’ πλαζ που τέσσερα χρόνια τώρα είναι εγκαταλειμένη και τριτοκοσμική. Για τις ευθύνες ενός εκάστου γι’ αυτή την κατάντια «πολιτικές, δημοτικές και άλλων».

Κύριος εισηγητής ο πρόεδρος του Συλλόγου Κώστας Τσιριγώτης. Τη συζήτηση συντόνισε η αντιπρόεδρος του Συλλόγου Αννα Βενετσάνου.

 

Καλεσμένοι οι βουλευτές, ο δήμαρχος, σύμβουλοι και φορείς.

Ανταποκρίθηκαν και παρευρέθηκαν οι βουλευτές Αθ. Λεβέντης, Μάκης Βορίδης και Βασίλης Οικονόμου, ενώ μηνύματα έστειλαν ο υφυπουργός Πέτρος Δούκας, οι βουλευτές Ν. Καντερές, Εύη Χριστοφιλοπούλου. Ο Νομάρχης εκπροσωπήθηκε από τον Αντινομάρχη Χαρ. Δαμάσκο, ενώ παρευρέθησαν  οι νομαρχιακοί σύμβουλοι Παντ. Ασπραδάκης & Μαίρη Φουρναράκη.

Τον Μητροπολίτη Γλυφάδας κ. Παύλο εκπροσώπησε ο πατέρας Αλέξανδρος ο οποίος χαιρέτισε την εκδήλωση με σύντομο μήνυμα του Μητροπολίτη.

Παρευρέθηκαν ακόμη ο Αντιδήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Αγγελος Αποστολάτος, Νανά Καραγιάν, Τζούλια Γερακιού, Δημ. Δαβάκης, Πέτρος Θανόπουλος, Γιάννης Σκουμπούρης, Ηλέκτρα Τσιριγώτη.

Ο Σύλλογος είχε ενημερώσει όλους τους φορείς αλλά και τους κατοίκους με δημοσιεύσεις στον τύπο και αφίσες για την εκδήλωση, αλλά και για όσους ενδιαφέρονταν να είναι εισηγητές στο θέμα στην ημερίδα.

Ετσι μετά την εισήγηση του Κ. Τσιριγώτη, ανέπτυξαν ενδελεχώς το πρόβλημα της παραλίας ο πολεοδόμος χωροτάκτης Γιάννης Δημητριάδης.

Ακολούθησε ο πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου της Πολιτείας Βαβούρης που παραιτήθηκε ουσιαστικά της εισήγησής του για να διευκολύνει την ροή της εκδήλωσης.

Ακολούθησε με παρέμβασή του ο τ. δήμαρχος και επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Αγγελος Αποστολάτος, που καυτηρίασε την παρούσα κατάσταση και έριξε ευθύνες στον νυν Δήμαρχο Γ. Μάντεση, ο οποίος – όπως κατήγγειλε ο Α. Αποστολάτος, την ημέρα αυτή βρισκόταν στη Μονή Βατοπεδίου στο Αγιο Ορος!

Στη συνέχεια μίλησε ο μηχανικός και δημ. Σύμβουλος Γιάννης Σκουμπούρης, η δημ. Σύμβουλος και αρχιτέκτων Ηλέκτρα Τσιριγώτη. Παρέμβαση έκανε και ο Αντιδήμαρχος Γρ. Κωνσταντέλλος, ο πρόεδρος του Ομίλου «Νέοι Ορίζοντες» Γ. Δρίτσας, και ο Στ. Γκίκας.

Εκλεισε από τους ομιλητές ο Γιάννης Νιτερόπουλος (παλιός δημοτικός σύμβουλος και σύμβουλος του Αρη Βούλας).

Ο αθλητικός Σύλλογος «Αρης» Βούλας έστειλε μήνυμα.


Ολοι οι εισηγητές παραδέχθηκαν την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στην παραλία της Βούλας, για τις κατάφορες συμβάσεις που έχουν υπογραφεί, για την απεμπόληση των συμφερόντων του Δήμου από τη Δημοτική Αρχή.


Εστειλαν μηνύματα


Πέτρος Δούκας: «Δυστυχώς λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων αδυνατώ να βρεθώ ανάμεσά σας. Να γνωρίζετε παρ’ όλα αυτά ότι είμαστε και θα είμαστε δίπλα σας και στη διάθεσή σας πάντα».

Ν. Καντερές: «Πιστεύω ότι τέτοιου είδους πρωτοβουλίες που απουσιάζουν εν γένει από τον τόπο μας, μπορούν πράγματι να θέσουν τα προβλήματα στην πραγματική τους διάσταση».

Εύη Χριστοφιλοπούλου: «Με τη συμπόρευση των πολιτικών και κοινωνικών φορέων της περιοχής, είμαι βέβαιη ότι μπορούμε να υπερβούμε το σκόπελο των συμφερόντων και της ανομίας που οδήγησαν την παραλία στη σημερινή κατάσταση».

Α. Σ. Αρης Βούλας


«Το σημερινό καθεστώς της παραλίας της Βούλας μας βρίσκει τελείως αντίθετους γιατί πάγια πεποίθησή μας ήταν και εξακολουθεί να είναι ότι οι χώροι πρέπει να ανήκουν στο Δήμο.

Οι παραλίες καταστρέφονται και η ανακοπή αυτής της πορείας είναι ένα μεγάλο ζήτημα που αφορά τους πάντες».

Απηύθυναν χαιρετισμό


Αθ. Λεβέντης: «Από τα στοιχειώδη δημόσια κοινόχρηστα αγαθά είναι και η παραλία. Δεν μπορεί κανείς να την καταπατά, να την κλείνει, να την φράσει, να την στερεί από τους κατοίκους. Δυστυχώς υπάρχουν σοβαρότατες ευθύνες γιατί φθάσαμε σ’ αυτή την κατάσταση, και είναι διαχρονικές…».


Μάκης Βορίδης: Εθεσε τον εαυτό του ως πολιτικός αλλά και ως έγκριτος νομικός λέγοντας: «Είμαι στη διάθεσή σας να βοηθήσω στο νομικό κομμάτι, ώστε να σταματήσει να υπάρχει αυτή η απαράδεκτη κατάσταση που υπάρχει αυτή τη στιγμή».

Εκλεισε δε λέγοντας: «Για τα αιτήματα σας πρέπει να έχετε κάνει σοβαρή νομική προετοιμασία για να τα υποστηρίξετε ενώπιον των υπουργών και των υπηρεσιακών παραγόντων.

Χρειάζεται, λοιπόν, σταθερή πολιτική βούληση και επιμονή και νομική προετοιμασία και υποστήριξη.

Αυτά τα πράγματα απαιτούν κάποια έξοδα, που οι οικονομικά ανίσχυροι Εξωραϊστικοί Σύλλογοι και φορείς δεν μπορούν να τα αντέξουν, είναι υποχρέωση του Δήμου να απευθυνθεί σε έγκριτα νομικά γραφεία και να κάνει την προπαρασκευαστική δουλειά και τις νομικές δράσεις που χρειάζονται».


Β. Οικονόμου: Την αμέριστη συμπαράστασή του εξέφρασε ο βουλευτής Βασίλης Οικονόμου, για την κατάκτηση του δικαιώματος της χρήσης της παραλίας από το λαό.


Ο Γρ. Κωνσταντέλλος αν και δήλωσε ότι εκπροσωπεί τον εαυτό του, προσπάθησε να υπερασπιστεί τις ενέργειες της δημοτικής αρχής, αλλά και “ρεαλιστικά” να τονίσει ότι αν φύγουν οι σημερινοί επιχειρηματίες θα έρθουν κάποιοι άλλοι· μη πιστεύετε ότι θα έρθει στα χέρια του Δήμου.

Αλλά και αν έρθει, πάλι πρέπει να αναζητήσουμε επενδυτές, διότι ο Δήμος αδυνατεί να ανταποκριθεί μόνος του στα οικονομικά δεδομένα.

Υπεραμύνθηκε δεν των ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημόσιου Ιδιωτικού Τομέα).

 

Η Δημοτική Αρχή είναι κύρια υπεύθυνη για το σημερινό καθεστώς

 


Ο κύριος εισηγητής Κ. Τσιριγώτης επεσήμανε τις πολιτικές ευθύνες για τη βαλτωμένη κατάσταση της παραλίας, αλλά και τις δημοτικές.

Στο πρώτο μέρος της εισήγησης του επικεντρώθηκε σε δύο σημεία.

Πρώτον στο καθεστώς παρανομίας στο μήκος όλης της παραλίας της Βούλας.

Δεύτερο είναι το πλέγμα των συμβάσεων ΕΤΑ-ΑΠΟΛΛΩΝΙΕΣ ΑΚΤΕΣ-ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ. Εχουμε να κάνουμε με ένα «ειδικό κατασκευασμένο» και περίεργο νομικό σχήμα, μπροστά στο οποίο ωχριούν οι αποικιακές συμβάσεις, είναι ένα κατασκεύασμα που εναντίον του ο Δήμος ελάχιστα μπορεί να κάνει, με ελπίδα να πετύχει κάτι σε εύλογο χρόνο.


Εθεσε ένα πολύ σοβαρό ερώτημα, για την χρονική διάρκεια των συμβάσεων, την χρονική διάρκεια ισχύος του μνημονίου και την λήξη των συμβάσεων την 31/12/2011.


Κατέληξε δε σε ένα κεντρικό συμπέρασμα.

Η πολιτεία με τις δράσεις τις ΕΟΤ/ΕΤΑ/ ΑΠΟΛΛΩΝΙΕΣ ΑΚΤΕΣ, ανοχή στις παρανομίες αιγιαλού & παραλίας, μη απαλλοτρίωση των κατά το νόμο απαλλοτριωτέων κτισμάτων εντός της ζώνης παραλίας, και με τις πολιτικές και άλλες πιέσεις που άσκησε εδώ και 40 χρόνια επάνω στο Δήμο, είναι αυτή που έχει την κύρια ευθύνη και θα πρέπει ο Δήμος Βούλας να στραφεί και να πιέσει την πολιτεία, σαν κύρια υπεύθυνη για την σημερινή κατάσταση, να επιστρέψει την παραλία συνολικά στο Δήμο, και την Α΄ πλαζ και το Camping και την Β΄ πλαζ, όπως έχει υποχρέωση.


Η πίεση του Δήμου προς την πολιτεία, κύρια υπεύθυνη για το σημερινό καθεστώς, για την επιστροφή της παραλίας στους Δημότες, πρέπει να είναι οργανωμένη και πολιτικά και νομικά και να υποστηρίζεται από τεχνικοοικονομικούς φακέλους και μελέτες που θα αποδεικνύουν ότι όλοι θα έχουν όφελος από μια τέτοια εξέλιξη, και οι Δημότες και ο Δήμος, σαν έσοδα, και η πολιτεία, επίσης, σαν άμεσα και έμμεσα έσοδα και οφέλη.

 

 

Εγιναν  “σημεία και τέρατα” στο όνομα ενός θαυμάσιου οράματος!


Ο Γιάννης Δημητριάδης με μία αναλυτικότατη εισήγηση έβαλε το θέμα στην πραγματική του διάσταση. Αφού έκανε μία αναφορά στο ιστορικό: «στο κρίσιμο 2001 κατά το οποίο έγιναν “σημεία και τέρατα” και μάλιστα στο όνομα ενός θαυμάσιου οράματος!, για τα οποία πληρώνουμε μέχρι σήμερα».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο πρόσφατο ιστορικό του προβλήματος «παραλία Βούλας», με αφετηρία την υπογραφή του περίφημου (κακόφημου, θα λέγαμε) μνημονίου μεταξύ Δήμου Βούλας και ΕΤΑ Α.Ε., την υπογραφή συμβάσεων μίσθωσης μεταξύ ΕΤΑ και αναδόχου – κατά απαράδεκτο, πράγματι τρόπο – προ της γνωστοποίησης, συζήτησης και δημοσίευσης του Προεδρικού Διατάγματος για το σχεδιασμό και η διαχείριση τη παραλιακής ζώνης, από το Φαληρικό όρμο μέχρι την παραλία της Λομπάρδας Κορωπίου.

Από τις συμβάσεις που υπογράφηκαν, αποκαλύπτεται μεταξύ άλλων ότι η ανάπλαση των δύο πλαζ δεν αποβλέπει στην εξυπηρέτηση πρωτίστως των κατοίκων του Λεκανοπεδίου, για κολύμβηση και ήπια αναψυχή και άθληση, που είναι από τη φύση τους ο κύριος σκοπός των ακτών κολύμβησης, αλλά η προσφορά κάποιου «τουριστικού προϊόντος» όπως αποδεικνύει ο Γ. Δημητριάδης επικαλούμενος άρθρο (αρ.12)  των συμβάσεων».


Αναφέρθηκε σε ένα πλαίσιο αρχών για τη διάσωση και την ανάπλαση της παραλίας της Βούλας και πρότεινε συγκεκριμένους τρόπος δράσης, όπου μεταξύ άλλων γράφει:

Η παραλία αποτελεί ύψιστο κοινωνικό αγαθό, το οποίο πρέπει να διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού για μας τα παιδιά μας και τις επόμενες γενιές. Αρα όχι εμπορευματοποίηση και τσιμεντοποίηση του κοινωνικού αυτού αγαθού.

Συμβατή κύρια χρήση, είναι η κολύμβηση και η ήπια αναψυχή και άθληση.

Οι ελεύθερες ακτές πρέπει να παραμείνουν ελεύθερες.

Κύριο στοιχείο της ανάπλασης της παραλίας, μεταξύ των δύο πλαζ, πρέπει να είναι μια συνεχής ελεύθερη κοινόχρηστη ζώνη, με κύρια χρήση τον περίπατο.


Ο σχεδιασμός και η λειτουργία της παραλίας πρέπει να βασίζεται στη νομιμότητα και στις αρχές της βιώσιμης ή αειφόρου ανάπτυξης.

Καταλληλότερος φορέας διαχείρισης είναι η Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Η παραλία της Βούλας αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του προαστίου, που όμως αποκόπτεται από τον υπόλοιπο πολεοδομικό ιστό με τη λεωφόρο ταχείας κυκλοφορίας. Αρα πρέπει να εξευρεθεί λύση για τη λειτουργική σύνδεση της με τις γειτονικές συνοικίες.


Η ανάπλαση της παραλίας πρέπει να γίνει στα πλαίσια μιας ολοκληρωμένης μελέτης διαμόρφωσης (master plan), η οποία θα λαμβάνει υπόψη, απαραιτήτως, τις προαναφερθείσες αρχές.


Σημείωση Συντάκτη: Εδώ πρέπει να επισημάνουμε ότι υπάρχει μία πολύ καλή και εγκεκριμένη μελέτη που κατάρτισε το ΥΠΕΧΩΔΕ σε συνεργασία με το Δήμο το 1984-85, εγκεκριμένη και από τον Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ (Κουλουμπής), και από τον ΕΟΤ (Ν. Σκουλάς) και από το Δημ. Συμβούλιο Βούλας. (κοίτα και άρθρο του Κ. Βενετσάνου).


Τέλος πρότεινε συγκεκριμένους τρόπους δράσης:

– Αμεση υιοθέτηση του Πλαισίου Αρχών για τη διάσωση και την ανάπλαση της παραλίας της Βούλας από το Δημοτικό Συμβούλιο Βούλας και τους κοινωνικούς φορείς.

– Δημιουργία Κίνησης Πολιτών για τη Διάσωση και την ήπια ανάπλαση της παραλίας της Βούλας.

– Αυστηρή, έγγραφη καταγγελία του Δήμου Βούλας προς τους αρμόδιους φορείς (ΕΤΑ, ΟΡΣΑ, ΥΠΕΧΩΔΕ κλπ) από τις συνεχιζόμενες παράνομες πράξεις στην παραλία της Βούλας και, συγκεκριμένα, για την κατάφορη καταστρατήγηση των όρων του Μνημονίου.

 

Κατ’ εξοχήν πολιτικό ζήτημα

Ο χημικός μηχανικός και δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Σκουμπούρης θεωρεί κατ’ εξοχή πολιτικό το ζήτημα και αφορά τόσο την κεντρική διοίκηση, όσο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

«Γενική διαπίστωση αποτελεί το γεγονός ότι η παράκτια ζώνη – όχι μόνο της Βούλας – αλλά και γενικότερα είναι με τον ένα ή άλλον τρόπο παραδομένη σε οικονομικά συμφέροντα και οικονομικά κέντρα, που χρησιμοποιούν αυτό το μοναδικό πόρο, κυρίως για οικονομικά οφέλη.

- Αμεσα πρέπει να κινητοποιηθούν όλοι οι φορείς της πόλης.

- Η δημοτική Αρχή πρέπει να ασκήσει τον ειδικό της ρόλο και να απαιτήσει καταγγελία της σύμβασης για το Β’ Αλίπεδο, μεταξύ της ΕΤΑ και του ιδιωτικού φορέα επενδυτή.

- Αμεσα πρέπει να ζητηθεί από τον αρμόδιο Υπουργό η αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος και η απόδοση της παραλιακής ζώνης στο Δήμο Βούλας. Το Β’ Αλίπεδο και το Κάμπιγκ να παραχωρηθούν άμεσα στο Δήμο Βούλας.

- Διοργάνωση εκδηλώσεων διαμαρτυρίας στο  Β’ Αλίπεδο, με στόχο την ανάδειξη της κατάστασής του.

 

«Αισχράς ειρήνης, τίμιος πόλεμος αιρετότερος»


Ο Πατέρας Αλέξανδρος, μετέφερε μήνυμα του Μητροπολίτης Γλυφάδας κ. Παύλου.

Τον εξέπληξαν όλα αυτά που άκουσε για τη παραλία και δήλωσε ότι η Μητρόπολη θα είναι  συμπαραστάτης και συνοδοιπόρος.

«Αν ένα χορταράκι το βγάζεις με το χέρι, ένα δέντρο χρειάζονται πολλοί για να το ξεριζώσουν», ήταν τα λόγια του για να καταδείξει ότι η κοινή προσπάθεια θα φέρει αποτελέσματα.

Και έδωσε το στίγμα του αγώνα με μία περίφημη φράση: «αισχράς ειρήνης, τίμιος πόλεμος αιρετότερος».

 


Είμαστε μαζί σας


Ο Αντινομάρχης Χαρ. Δαμάσκος, εκπροσωπώντας το Νομάρχη, δήλωσε ότι η παρουσία του στην εκδήλωση υποδηλώνει και το πολύ ενδιαφέρον της Νομαρχίας για το θέμα.

«Ακουσα πολλά ενδιαφέροντα, και νομίζω ότι η πιο μεγάλη αλήθεια είναι ότι με όχημα το περίφημο όραμα των Ολυμπιακών Αγώνων έγιναν πολλά στην Ανατολική Αττική η οποία ακόμα τότε ήταν αδιαμόρφωτη, και τα οποία ακόμη και σήμερα είναι ανεξίτηλα στις καρδιές του κόσμου.

…Το Αεροδρόμιο δεν υπόκειται σε καμία πολεοδομική διάταξη. Σε κανέναν πολεοδομικό έλεγχο. Ετοιμάζεται να χτίσει 120.000 τ.μ. γύρω από το Αεροδρόμιο χωρίς να υπόκειται σε κανέναν πολεοδομικό έλεγχο. Κι αυτό σύμφωνα με το Νόμο!

…Εμείς στεκόμαστε δίπλα σε τέτοιες πρωτοβουλίες για να βοηθήσουμε να αποσαφηνιστούν τέτοια καθεστώτα.

Και σε όποια ενέργεια.  Είμαστε μαζί σας να βοηθήσουμε σε οποιαδήποτε εκτέλεση απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου, να βοηθήσουμε με τους νομικούς μας συμβούλους να προσφύγουμε στη δικαιοσύνη και να αναλάβουμε τα έξοδα αυτής της προσφυγής. Αλλά σε όποια συνάντηση πρέπει να γίνει είτε με τον Υπουργό Τουρισμού είτε με όποιο άλλο συναρμόδιο Υπουργείο θα είναι κοντά ο Νομάρχης κοντά με την τοπική κοινωνία».


Μάλλον δεν θέλουμε και όχι δεν μπορούμε να επιβάλλουμε σαν Δήμος την νομιμότητα στην πόλη

 

Η επικεφαλής του συνδυασμού “Οραμα” Ηλέκτρα Τσιριγώτη,

έκανε μια πάρα πολύ σοβαρή πρόταση-παρατήρηση.

Λέμε ότι δεν μπορεί να ελεγχθεί η παρανομία, ότι δεν μπορεί να επιβληθεί η νομιμότητα στην παραλία και αλλού. Όμως, πέρα από τις ωραίες καταγγελίες – διαμαρτυρίες, ο Δήμος και ο καθένας σε κάθε σοβαρή παρανομία που δεν διώκεται έχει δύο συντελεστές, τον παρανομούντα «επιχειρηματία ή ιδιώτη» και τον παρανομούντα φύλακα της νομιμότητας (υπάλληλο, Διευθυντή, αστυνόμο, λιμενικό, κλπ) αν αμέσως και παράλληλα με τον δράστη ζητηθούν οι αστικές και ποινικές ευθύνες με άμεσες αναφορές, μηνύσεις, αγωγές για αστικές αποζημιώσεις του «αδιαφορούντος φύλακα της νομιμότητας», μετά από δύο-τρεις διώξεις τα πράγματα θα βελτιωθούν εντυπωσιακά.

Μάλλον δεν θέλουμε και όχι δεν μπορούμε να επιβάλλουμε σαν Δήμος την νομιμότητα στην πόλη.

Κυνηγάμε άγρια κανένα μπαλκόνι ή κανένα υπόγειο και απειλούμε κάθε καταγγέλοντα τα τερατώδη που συμβαίνουν.

 

 

Απούσα και επιζήμια η Δημοτική Αρχή

Αμεση παραχώρηση της Α’ και Β’ πλαζ, για αθλητικές εγκαταστάσεις

τόνισε ο Αγγελος Αποστολάτος


Ολοι οι Δήμοι έχουν διεκδικήσει και έχουν πάρει τμήματα ή ολόκληρη την παραλία τους και με αποφάσεις τους και έχουν χρηματοδοτηθεί για να αξιοποιηθεί η παραλία από το Δήμο. (Εφερε παράδειγμα το Παλαιό Φάληρο και επεσήμανε ότι σύντομα περιέρχεται η παραλία της Γλυφάδας στο Δήμο της.

Το πρώην κάμπινγκ εστία μολύνσεως και στέκι ναρκομανών. Το πολυκέντρο που βρίσκεται μέσα, εδώ πρέπει να επέμβει εισαγγελέας. Δεν υπάρχει κανείς να αποτρέψει αυτή την κατάσταση. Δίπλα σ’ αυτό είναι η Α’ πλαζ Βούλας. Φθάσαμε το Τραμ στο Ασκληπιείο και δεν το φέραμε μέχρι το Δημαρχείο για να μην κόψουμε αυτούς που θέλαμε να στηρίξουμε.


Πάμε παραπλεύρως: έγινε το κέντρο “Σμαράγδι” που το είχαμε κλείσει. Κατέλαβε όχι την παραλία, όχι ένα κομμάτι τεράστιο, όχι έκλεισε το πεζοδρόμιο και έξω επί της ασφάλτου έχει ρυμοτομήσει, και ρωτώ τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο επί μήνες “Τι γίνεται με το θέμα αυτό. Και μου απαντά: θα κάνω αυτοψία και θα δούμε”.

Πάμε παρακάτω το “Βο”: Εκεί για όσους δεν γνωρίζουν υπάρχει μία πολύ μικρή ιδιοκτησία. Αυτή έχει γίνει εκατό φορές μεγαλύτερη. Εχει καταλάβει το χώρο, έχει κόψει κάθε δίοδο και από το πεζοδρόμιο και από την παραλία.


Ερχόμαστε στο “Νότο”. Χτίστηκε στην περίοδο της Δημαρχίας μου, με συγκεκριμένα τετραγωνικά μέτρα χρήσεως και ενός σοβαρού μισθώματος που το 100% το έπαιρνε ο Δήμος. Σήμερα έχει επεκταθεί πάρα πολύ. Και όχι μόνο έχει επεκταθεί αλλά με εκείνο το περίφημο μνημόνιο τα μισά χρήματα πάνε στην ΕΤΑ και τα άλλα μισά στο Δήμο! Ενώ εμείς για 7 χρόνια παίρναμε το 100% του μισθώματος.


Ερχόμαστε σε τούτο εδώ το “Vive Mare”. Πριν το 1986 είχε μισθωθεί στην Olympic Catering αντί 150.000 δραχμών μηνιαίως. Προσέφυγα στα δικαστήρια, δεν εδικαιώθην και αναγκάστηκα με αυθαίρετη πράξη να τους βγάλω έξω να το σφραγίσω και να το μετατρέψω αμέσως, και να μεταφέρω το Δημαρχείο εδώ.

Και πάω και στη Β’ πλαζ, που δεν μπορεί να περάσει ο κόσμος από τη βρωμιά και τα σκουπίδια που έρχονται από τα όμβρια, και στη συνέχεια πέφτουν μέσα στη θάλασσα. Και η θάλασσα έχει γίνει  λάσπη. Γι’ αυτό και οι Απολλώνιες Ακτές ζητούν να φτιάξουν 5 μπαρ εκεί.

Οι ασθενείς του Νοσοκομείου χορεύουν το βράδυ!

Ο Δήμος σθεναρά πρέπει να επιδιώξει την άμεση παραχώρηση της Α’ και Β’ πλαζ, για αθλητικές εγκαταστάσεις τη Β’ πλαζ και ολόκληρη την Α’ πλαζ προκειμένου να τη χρησιμοποιήσει ο ίδιος ως χώρο αναψυχής, περιπάτου και κολύμβησης.


Δηλώνει υποψήφιος στις επόμενες εκλογές


Κλείνοντας την ομιλία του ο Α. Αποστολάτος δήλωσε την υποψηφιότητά του στις επόμενες δημοτικές εκλογές και σημείωσε ότι θα μπει σ’ αυτούς τους δύο χώρους, με τις μπουλντόζες μέσα.

 


Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 126 guests και κανένα μέλος