Προχθές Πέμπτη 16 Οκτωβρίου το Ολυμπιακό Σκοπευτήριο Μαρκοπούλου  πέρασε από το Υπουργείο Πολιτισμού στο Υπουργείο Εσωτερικών σε μια επίσημη τελετή.
Ετσι ο Υπουργός Πολιτισμού  Μιχάλης Λιάπης παρεδωσε στον Υπουργό Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλο, τις εγκαταστάσεις...

Σε τροχιά αξιοποίησης το Σκοπευτήριο Μαρκοπούλου

Στα χέρια του Υπουργείου Εσωτερικών


Προχθές Πέμπτη 16 Οκτωβρίου το Ολυμπιακό Σκοπευτήριο Μαρκοπούλου  πέρασε από το Υπουργείο Πολιτισμού στο Υπουργείο Εσωτερικών σε μια επίσημη τελετή.

Ετσι ο Υπουργός Πολιτισμού  Μιχάλης Λιάπης παρεδωσε στον Υπουργό Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλο, τις εγκαταστάσεις, παρουσία του οικοδεσπότη της πόλης Δημάρχου Μαρκοπούλου Φώτη Μαγουλά και πολλών άλλων εκπροσώπων,  Δημάρχου Καλυβίων Πέτρου Φιλίππου, προέδρου Κοινότητας Κουβαρά  Σταμάτη Γκίνη, των αντινομαρχών Ανατ. Αττικής Θεόδωρου Γρίβα και Ευάγγελου Ράπτη, του νομαρχιακού συμβούλου Πάρη Ευαγγελίου, πλήθους φορέων της ευρύτερης περιοχής και εκπροσώπων του τύπου.


skopeftirio-1.jpgΗ τελετή παράδοσης – παραλαβής, που πραγματοποιήθηκε σε εγκάρδιο κλίμα, εγκαινίασε μια νέα εποχή. Όπως έγινε σαφές και από τις δηλώσεις των δυο  Υπουργών της Κυβέρνησης, η αξιοποίηση δεν αφορά μια γενική διατήρηση λειτουργίας των συγκεκριμένων ολυμπιακών εγκαταστάσεων, αλλά έχει ως στόχο – μεταξύ άλλων - την υποστήριξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των πολιτών της περιοχής μας, στην κάλυψη των αυξανόμενων αναγκών σε υποδομές και υπηρεσίες.


Ο Δήμαρχος Μαρκοπούλου  Φώτης Μαγουλάς δήλωσε μετά την τελετή παράδοσης: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι και περήφανοι, διότι ο Δήμος Μαρκοπούλου έχει καταφέρει να προσελκύσει και να φιλοξενεί στα όριά του, όλο και σημαντικότερα διοικητικά κέντρα και υπηρεσίες. Μετά τη διεύθυνση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ανατ. Αττικής, το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας έρχεται στο Μαρκόπουλο και αυτό είναι μόνο η αρχή. Η πόλη μας συνεχίζει σταθερά να βρίσκεται στο επίκεντρο και να υποστηρίζεται από τα υψηλότερα κρατικά όργανα και υπηρεσίες. Είμαστε σε στενή συνεργασία με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Παυλόπουλο και πραγματοποιούμε εισηγήσεις για την περαιτέρω αξιοποίηση των εγκαταστάσεων στην υπηρεσία της τοπικής κοινωνίας και πολιτών».


Το Υπουργείο Εσωτερικών έχοντας πλέον στη διάθεσή του χώρους και εγκαταστάσεις χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων, σκοπεύει σε πρώτη φάση, να στεγάσει στο Σκοπευτήριο το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, διοικητικές υπηρεσίες και διαδικασίες εκπαίδευσης, ένα σύνολο προσωπικού 2000 – 2500 ατόμων.

 


Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 189 guests και κανένα μέλος