Εκλογή Σ.τ.Δ. στο Δήμο 3B


Συνήγορος του Δημότη; Τι είναι πάλι αυτό το «φρούτο»; Κάτι σαν «δικηγόρος» του κατήγορου ή «κατηγορούμενου» πολιτογραφημένου δημότη μου ακούγεται.

Όχι, δεν είναι αυτό. Είναι ένας νέος Καλλικρατικός θεσμός για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Κάτι σαν τον «Συνήγορο του Πολίτη» σε τοπικό επίπεδο. Και δεν είναι του πολιτογραφημένου δημότη, αλλά του συναλλασσόμενου καθ’ οιονδήποτε τρόπο με τον Δήμο.

Είναι μια ανεξάρτητη αρχή διότι, δεν εντάσσεται στην υπαλληλική ιεραρχία και «λογοδοτεί» στο Δημοτικό Συμβούλιο. Δεν θα ‘λεγα ότι είναι απέναντι στη διοίκηση (Υπαλληλία, Δήμαρχος, Δημοτικοί Σύμβουλοι), αλλά ούτε, βεβαίως, και συμπαραστάτης της.

Εμβόλιμα να πούμε ότι γενικά ο θεσμός έχει αποτύχει.

Και έχει αποτύχει, κυρίως διότι οι δήμαρχοι, τα κόμματα και οι δημοτικές παρατάξεις τον έχουν μεταβάλει σε ρουσφετολογικό θεσμό «βολέματος» κάποιου «δικού μας» απ’ τη μία και νομικίστικης δικαιολογίας της υπηρεσίας απ’ την άλλη, δηλαδή σε μετατροπή ουσιαστικά του θεσμού σε «συμπαραστάτη του Δημάρχου»!

Τυπικά, ο ακριβής τίτλος είναι, «Συμπαραστάτης του Δημότη και της επιχείρησης» και πρακτικά οι αρμοδιότητές του συνίστανται στο να δέχεται καταγγελίες άμεσα θιγόμενων πολιτών και επιχειρήσεων, για κακοδιοίκηση των υπηρεσιών του δήμου, των νομικών του προσώπων κ.λπ.

Ο Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης είναι ένας ανεξάρτητος διαμεσολαβητής που δέχεται τις καταγγελίες και συμβουλεύει τα δύο μέρη, υποδεικνύοντας πρακτικούς τρόπους για την εξωδικαστική επίλυση της διαφοράς τους. Δεν έχει την εξουσία να επιβάλλει δεσμευτικά το αποτέλεσμα της κρίσης του, αλλά αναζητά τον κοινό τόπο, στον οποίον η λογική τεκμηρίωση μπορεί να πετύχει την γεφύρωση της διάστασης. Χωρίς να ακυρώνει την δυνατότητα της δικαστικής επίλυσης των διαφορών, ο νέος θεσμός παρέχει τον εναλλακτικό μηχανισμό στους άμεσα ενδιαφερόμενους για την ικανοποίηση των δικαιωμάτων τους, με μια πιο ταχεία, διαφανή και δωρεάν παρεχόμενη υπηρεσία διαμεσολάβησης.

Οπωσδήποτε είναι υποχρεωμένος να απαντά εγγράφως ή ηλεκτρονικά στους ενδιαφερόμενους, εντός 30 ημερών.

Υποψήφιοι Συμπαραστάτες στο Δήμο Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης



Ο Δήμος Β.Β.Β. έχει προκηρύξει την διαδικασία εκλογής «Συμπαραστάτη του Δημότη – Επιχείρησης», από τους αιρετούς Δημοτικούς Συμβούλους, σε δημοτική συνεδρίαση την Δευτέρα 2 Μαρτίου στις 7μ.μ.

Εξ’ όσων πληροφορούμαστε εγκύρως, υπάρχουν 5-6 ενδιαφερόμενοι, των οποίων, δεν γνωρίζουμε τα ονόματα όλων και δεν τα αναφέρουμε γιατί δεν έχει γνωστοποιηθεί επίσημα η πρόθεσή τους.

mixalis-stefanidisΑίτηση – δήλωση υποψηφιότητας, ως τη στιγμή που γράφουμε το παρόν έχει καταθέσει ο Μιχάλης Στεφανίδης.

Ο Μιχαλης Στεφανίδης έχει σπουδάσει Business Studies, με ειδικότητα στο marketing, στο πανεπιστήμιο του East London, στο Λονδίνο. Έχει εργαστεί 18 χρόνια, ως στέλεχος στον τραπεζικό και στον ευρύτερο χρηματο-οικονομικό τομέα και σε εμπορικές εταιρίες, στο Λονδίνο, στην California των Ηνωμένων Πολιτείων και στην Ελλάδα. Τα τελευταία 6 χρόνια εργάστηκε στον κλάδο της ηλιακής ενέργειας, ως Εμπορικός διευθυντής σε πολυεθνική εταιρία. Τώρα παρακολουθεί μεταπτυχιακό, στον κλάδο της ναυτιλίας. Είναι κάτοικος Βούλας.

 


Η δημοτική παράταξη, Ριζοσπαστική Κίνηση Πολιτών Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, με δελτίο Τύπου που μας απέστειλε, μας κοινοποίησε ότι προτείνει για Συμπαραστάτη του Δημότη στο Δήμο 3Β, τον Χρήστο Πετράκο, δικηγόρο.

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 194 guests και κανένα μέλος