Κάγκελα στην Ελ. Βενιζέλου και Σαλαμίνος αποφάσισε να τοποθετηθούν το Δημοτικό Συμβούλιο, σύμφωνα με την εγκεκριμένη κυκλοφοριακή μελέτη, η οποία λόγω του υψηλού κόστους (1.000.000 €) θα ξεκινήσει με απλές παρεμβάσεις και θα ολοκληρωθεί σε 4 φάσεις.

  • Τεράστιες ταμπέλες, κίνδυνος και ασχήμια για την πόλη.

Από το Δημοτικό Συμβούλιο Παλλήνης

Κάγκελα στην Ελ. Βενιζέλου και Σαλαμίνος αποφάσισε να τοποθετηθούν το Δημοτικό Συμβούλιο, σύμφωνα με την εγκεκριμένη κυκλοφοριακή μελέτη, η οποία λόγω του υψηλού κόστους (1.000.000 €) θα ξεκινήσει με απλές παρεμβάσεις και θα ολοκληρωθεί σε 4 φάσεις.

Εφαρμογή της κυκλοφοριακής μελέτης θα γίνει και στην οδό Ελαιώνων για την προστασία των μαθητών.

Συζήτηση γύρω από τους νεκρούς και το Νεκραταφείο Παλλήνης. Συζητήθηκε ο κανονισμός λειτουργίας κατ’ άρθρο και δόθηκαν διευκρινίσεις από το Δήμαρχο. Και βέβαια ανάμεσα στα άλλα και η πληρότητα του Κοιμητηρίου, η οποία έχει φθάσει σε οριακό σημείο.


Και ο δήμαρχος Σπύρος Κωνσταντάς υπέρ της καύσης των νεκρών.

Με το νέο νομοθετικό πλαίσιο προχωρεί ο Δήμαρχος  Αθηναίων  στη δημιουργία χώρου καύσης νεκρών, και πιστεύουμε ότι θα ακολουθήσουν κι άλλοι, αφού τα Κοιμητήρια φτάνουν στα “όριά τους”.


Ο Δήμαρχος αρνήθηκε να συζητήσει - προ ημερησίας - αίτημα κατοίκων και της δημ. συμβούλου Πόπης Ζινέλη για την τοποθέτηση γιγαντιαίων πινακίδων, στους δρόμους και στη συνοικία τους.

 

Τεράστιες ταμπέλες, κίνδυνος και ασχήμια για την πόλη

H Δημοτική Σύμβουλος Παλλήνης Πόπη Ζινέλη, στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο (1/10) κατέθεσε ερώτηση για την τοποθέτηση γιγαντιαίων πινακίδων στους δρομους, με κίνδυνο για τους οδηγούς αλλά και τους πεζούς, πέραν της περιβαλλοντικής κακοποίησης.

Παράλληλα και ο εξωρ. και πολιτ.  Σύλλογος  Πανοράματος με επιστολή του προς το Δημοτικό Συμβούλιο, εκφράζει  την έντονη διαμαρτυρία του προς τον Δήμο Παλλήνης για την τοποθέτηση διαφημιστικών πινακίδων σε χώρο που ανήκει στον Οικοδομικό Συνεταιρισμό Δημοσίων Υπαλλήλων (ΟΣΔΥ) και αποτελεί τον προς διαμόρφωση κοινόχρηστο χώρο της εισόδου του οικισμού. Χρόνιο αίτημα των κατοίκων ήταν η διαμόρφωση και ανάπλαση του συγκεκριμένου χώρου και η απόδοσή του στους κατοίκους που ανήκει. Αντ' αυτού δεχόμαστε την βάναυση αισθητική κακοποίησή του (αλήθεια για ποίο όφελος;), γράφουν.


Η Πόπη Ζινέλη μεταξύ άλλων γράφει:

Με αφορμή την αιφνιδιαστική τοποθέτηση δύο (2) νέων τέτοιων γιγαντοχώρων διαφήμισης στην είσοδο του οικισμού Πανοράματος, φθάνοντας τις οκτώ (8) σε μια απόσταση μόλις 500 μέτρων, πάνω στην καμπυλότητα επικίνδυνης στροφής της Λ. Μαραθώνος, ερωτώ:

1. Σε ποιο νομοθετικό πλαίσιο εντάσσεται η συνέχιση της τοποθέτησης αυτών των τεράστιων χώρων διαφήμισης, πάνω στα πεζοδρόμια της Λ. Μαραθώνος;

2. Ποιο επίσημο όργανο αποφάσισε τη χωροθέτησή τους στο συγκεκριμένο σημείο;

 


Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 174 guests και κανένα μέλος