Καταγγέλουν στην ουσία τις «περίεργες» τουλάχιστον επιλογές του Πρωθυπουργού για τις τοποθετήσεις σε υπεύθυνες θέσεις – κλειδιά, ατόμων με «περίεργες» θέσεις και στάσεις τουλάχιστον ή και ξεκάθαρα αρνησιπάτριδων «προοδευτικών».

Οι ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ (Π.Ε.) ΥΦΗΛΙΟΥ με έγγραφό τους προς τον Πρωθυπουργό και Υπουργό Εξωτερικών Γεωργ. Παπανδρέου, αφού του επισημαίνουν ότι παρ’ όλες τις επανειλημμένες προσπάθειες να τον συναντήσουν, δεν κατέστη τούτο δυνατόν, (Σ.Σ. που σημαίνει μεθερμηνευόμενο ότι ήθελε ν’ αποφύγει την ομογένεια, την οποία, αν μη τι άλλο, χρειάζεται στην παρούσα οικονομική συγκυρία), του εκφράζουν τις σκέψεις τους και κυρίως τις ανησυχίες τους για το μείζον εθνικό θέμα της Μακεδονίας.

 

Στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης θα τον υποδεχθεί

ένας “ελληνόφωνος;”!

 

«Πριν από λίγους μήνες, του λένε, διορίστηκε από την κυβέρνηση στη θέση του Προέδρου της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης ο δικηγόρος Γιάννης Κωνσταντίνου. Μείναμε κατάπληκτοι από αυτήν την επιλογή διότι ο κ. Κωνσταντίνου όχι μόνο δηλώνει “Ευρωπαίος Ελληνόφωνος Κεντροαριστερός Δικηγόρος”, αλλά επιπλέον συμμετείχε στη Θεσσαλονίκη, το 2006 στην παρουσίαση του “ABECEDAR” (“Μακεδονικού” αναγνωστικού) το οποίο προωθείται από τη Σκοπιανή προπαγάνδα.

Ο κ. Κωνσταντίνου ήταν μαζί με το γνωστό Βοσκόπουλο του Ουράνιου Τόξου, τον πολιτευτή ψυχίατρο Ιμπράμ Ονσούνογλου, που δήλωνε Οθωμανός και το γνωστό υποστηριχτή της Σκοπιανής προπαγάνδας κ. Νακρατζά.

Κύριε Πρωθυπουργέ, ποιος είναι ο λόγος που ανάμεσα σε εκατομμύρια Έλληνες η Κυβέρνηση επέλεξε κάποιον που δεν θεωρεί τον εαυτό του Έλληνα;»

Ακολούθως αναφέρονται στον Μάθιου Νίμιτς, τον οποίο βεβαίως δεν διόρισε ο Πρωθυπουργός, αλλά τον απεδέχθη για συνομιλητή και μεσολαβητή του ΟΗΕ. Παραθέτουμε τη σχετική παράγραφο:

 

«Θέλουμε να σας ενημερώσουμε πως το Κέντρο Δημοκρατίας και Συμφιλίωσης στην Νοτιοανατολική Ευρώπη, (CDRSEE) είναι ένας Μη Κυβερνητικός Οργανισμός ο οποίος εδρεύει στη Θεσσαλονίκη. Πρώτος πρόεδρος του CDRSEE ήταν ο Mathew Nimetz ο νυν ειδικός μεσολαβητής του ΟΗΕ για την εύρεση αποδεκτού ονόματος της πΓΔΜ. Η πρώτη εργασία αυτού του ΜΚΟ ήταν η έκδοση τεσσάρων βιβλίων Κοινής Ιστορίας των Βαλκανικών χωρών, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας».

 

Υπ’ όψιν ότι το έργο αυτό προωθεί ανθελληνικές θέσεις και ερμηνείες αφού «αμφισβητεί ανοιχτά την ελληνική εθνοπολιτιστική διάσταση και ιστορική συνέχεια της Μακεδονίας και προπαγανδίζει την ύπαρξη ξεχωριστής δήθεν “Μακεδονικής” εθνικής οντότητας»! Το τετράτομο αυτό έργο δεν έχει διεισδύσει ακόμη στα ελληνικά σχολεία, αλλά “πού θα πάει”»;

Με την τοποθέτηση της γνωστής Θάλειας Δραγώνα στο Υπουργείο Παιδείας όλα μπορούν να συμβούν. Ιδού τι καταγγέλουν οι άξιοι Έλληνες της διασποράς, που έχουν κλείσει μέσα στην ψυχή τους την Ελλάδα:

«Η κ. Θάλεια Δραγώνα, πρώην Βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, η οποία τοποθετήθηκε στην Ειδική Γραμματεία Ενιαίου Διοικητικού Τομέα Θεμάτων Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού εκπαίδευσης Ελληνοπαίδων, γνωστή και από τη δράση της στη μειονοτική εκπαίδευση μαθητών στη Θράκη, είναι και μέλος της Επιτροπής Ιστορικής Εκπαίδευσης της Κοινής Βαλκανικής Ιστορίας. Ποιος είναι ο λόγος που ανάμεσα σε χιλιάδες Έλληνες καθηγητές η Κυβέρνηση επέλεξε την κ. Δραγώνα για τη θέση – κλειδί που κατέχει στο Υπουργείο Παιδείας; (Πιστεύουμε ότι η Χαρά Νικοπούλου θα ήταν πολύ χρήσιμη σ’ αυτό το Υπουργείο.)

 

Περαιτέρω καταγγέλουν τον Θ. Βερέμη και τις επιλογές των ελληνικών κυβερνήσεων:

«Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια συνεχής προώθηση σε θέσεις κλειδιά της κυβέρνησης (αμφοτέρων κομμάτων) ατόμων των οποίων τα έργα δεν συνάδουν με το υψηλό έργο ευθύνης που η κυβέρνηση τους έχει αναθέσει, ιδιαίτερα στο Υπουργείο Παιδείας του οποίου σκοπός του σύμφωνα με το άρθρο 16 του Ελληνικού Συντάγματος είναι: “Η παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Κράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Ελλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες”.

Επομένως, βάσει του άρθρου 16, η τοποθέτηση στο Υπουργείο Παιδείας της κ. Δραγώνα, αλλά και όλων όσων σκέπτονται παρόμοια, είναι αντισυνταγματική.

Κύριε Πρωθυπουργέ, οι ενέργειες αυτές προσβάλλουν όχι μόνον τους Μακεδόνες απανταχού της υφηλίου αλλά τον απανταχού Ελληνισμό».

 

Τέλος ζητάνε από τον Πρωθυπουργό προγράμματα – «κινέζικα»! Να υπάρχουν στα σχολικά εγχειρίδια, με εκτενή κεφάλαια για την «ελληνικότητα της Μακεδονίας, τον Μακεδονικό Αγώνα, την Γενοκτονία των Ποντίων και λοιπών Ελλήνων της Μικράς Ασίας, όπως και της Γενοκτονίας των Αρμενίων και Ασσυρίων από τους Οθωμανούς. […]

Επιπλέον να διδάσκεται στα σχολεία μας το γεγονός ότι ο Νέο-Οθωμανισμός, που καλλιεργείται στη γείτονα Τουρκία, αποτελεί θανάσιμη απειλή για την επιβίωση του Ελληνισμού.

 

Υπογράφουν: Η πρόεδρος της Π.Ε. Υφηλίου Νίνα Γκατζούλη, και οι Πρόεδροι της Π.Ε. ΗΠΑ, Δρ. Αντ. Παπαδόπουλος, της Αυστραλίας Δημ. Μηνάς, Καναδά Χαραλ. Μουτουσίδης, Ευρώπης, Αφρικής, το Κέντρο Μακεδονικών Σπουδών, ο Πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Εθνικού Συμβουλίου, Παλ. Κοτρώτσιος και το κοινοποιούν στο Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και τους Προέδρους των Κομμάτων Ν.Δ., ΚΚΕ, ΛΑ.ΟΣ., ΣΥΡΙΖΑ, στο Νομάρχη και το Δήμαρχο Θες/νίκης και στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (Δεν γνωρίζουμε ποια και ποιοι συγκινήθηκαν)

 

Αφήσαμε για το τέλος το υστερόγραφο:

«Ο Μακεδονικός Ελληνισμός αναρωτιέται αν έγινε έρευνα για να εξακριβωθεί από ποιόν και για ποιο λόγο τοποθετήθηκε τον Απρίλιο 2010, με σφραγίδα της Ελληνικής Βουλής στην Ηλεκτρονική βιβλιοθήκη της Ελληνικής Βουλής, το ABECEDAR («Μακεδονικό» Αναγνωστικό) με αναφορά στη «Μακεδονική» Γλώσσα και «Μακεδονική» Μειονότητα, και τι κυρώσεις πιστεύετε ότι πρέπει να επιβληθούν για το διεθνή αυτόν διασυρμό του Ελληνισμού;»

Εμείς το κοινοποιούμε στους χιλιάδες αναγνώστες μας, στους 12.000 «επισκέπτες» της ιστοσελίδας μας, στους Βουλευτές και Υπουργούς της περιοχής μας, τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και πρ. Υπ. Εξωτερικών, τους Υποψηφίους υπερδημάρχους, Περιφερειάρχες κλπ, κλπ. Ίσως κάποιων τ’ αντανακλαστικά δεν έχουν ακόμη απονεκρωθεί και δεν τρέμουν μήπως οι μαρκουτσοφόροι τους προσάψουν τον περιπαιχτικό χαρακτηρισμό, «Ελληναράς»!

Κ. Βενετσάνος

Απλά, Ελληνας

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 283 guests και κανένα μέλος