Ισχυρά Ντοκουμέντα υπέρ της μοναδικής Ελληνικής Μακεδονίας, κατατίθενται σε forum, που αυτοαποκαλείται American for Justice, με έδρα το Arligton της Virginia.
Μας εστάλη από την Athens Press και δημοσιεύεται η μετάφραση του κειμένου προς υπενθύμιση και γνώση των αναγνωστών μας, του πολιτικού κόσμου και του Υπουργείου Εξωτερικών...

Υπερατλαντικά Ντοκουμέντα υπέρ της Μακεδονίας


Ισχυρά Ντοκουμέντα υπέρ της μοναδικής Ελληνικής Μακεδονίας, κατατίθενται σε forum, που αυτοαποκαλείται American for Justice, με έδρα το Arligton της Virginia.

Μας εστάλη από την Athens Press και δημοσιεύεται η μετάφραση του κειμένου προς υπενθύμιση και γνώση των αναγνωστών μας, του πολιτικού κόσμου και του Υπουργείου Εξωτερικών.

1) Η καταγεγραμμένη ιστορία αναφέρεται σε αρχαίο Μακεδονικό Βασίλειο αρχικά κατά τον 7ο π.Χ. αιώνα.

2) Το όνομα Μακεδονία δόθηκε απο τους κατοίκους του και στα Ελληνικά σήμαινε τα «Υψίπεδα» (εννοεί ότι και η λέξη Μακεδονία είναι Ελληνική)

3) Πολλές αρχαίες πηγές και ιστορικοί μεταξύ των οποίων και η Βίβλος, η Εβραική Τορά αναφέρονται στη Μακεδονία αποκαλώντας την Ελληνικό Βασίλειο. Έχει επίσης αναφερθεί ακόμη και από τον Όμηρο αλλά και απο τον γεωγράφο Στράβωνα ο οποίος μάλιστα λέγει «Η Μακεδονία είναι και αυτή Ελλάδα»

4) Πάνω απο 5.000 ανασκαφές που έχουν γίνει στη Μακεδονική γη έχουν μόνο Ελληνικές Επιγραφές στα ευρήματα.

5) Οι αρχαίοι Μακεδόνες συμμετείχαν στους Ολυμπιακούς αγώνες όπου μόνο Έλληνες γίνονταν δεκτοί. Πίστευαν στους ίδιους θεούς και τα νομίσματά τους είχαν μόνο ελληνικές επιγραφές.

6) Το όρος Όλυμπος οικία των Ελλήνων Θεών βρίσκεται στη Μακεδονία.

7) Οι Έλληνες ήταν ο μοναδικός λαός στην αρχαιότητα που έχτιζε θέατρα, εκ των οποίων έχουν ήδη βρεθεί 4 στη Μακεδονία.

8) Ο Απόστολος Παύλος όταν κατέφθασε στη Μακεδονία αποκαλεί τους εντοπίους που τον υποδέχονται Έλληνες. Μιλά Ελληνικά και κηρύττει στα Ελληνικά καθώς αυτή ήταν η γλώσσα των εντοπίων Μακεδόνων.

9) Ο Αλέξανδρος ο Μέγας αυτοαποκαλείται και ήταν ως Βασιλεύς των ενωμένων Ελληνικών πόλεων –κρατών και των Ελλήνων και διέδωσε τον Ελληνικό πολιτισμό, τη γλώσσα, σε όλη του την εκστρατεία στην Περσική Αυτοκρατορία καθώς και στη Αφρική, την Ασία και την Ευρώπη.

10) Δεν υπήρξε ποτέ Μακεδονική γλώσσα όπως ποτέ δεν υπήρξε Αθηναϊκή, Βοιωτική, Ηπειρωτική ή Θηβαϊκή γλώσσα. Υπήρξαν μόνο διάλεκτοι της μίας και μοναδικής Ελληνικής γλώσσας που μιλούνταν σε όλες τις Ελληνικές πόλεις-περιοχές. Απο τους ψευδομακεδόνες ομιλείται ένα ιδίωμα της βουλγαρικής γλώσσας.

11) Ο Αθηναίος ρήτορας Δημοσθένης ουδέποτε απεκάλεσε όλους τους Μακεδόνες βαρβάρους παρά μόνο τον Βασιλέα τους Φίλιππο καθώς δεν μπορούσε να δεχθεί ότι αυτός είχε επιβάλλει την κυριαρχία του στις Ελληνικές πόλεις. Την ίδια περίοδο ο αντίπαλός του Αθηναίος ρήτωρ Ισοκράτης ζητά με επιστολή του απο το βασιλέα Φίλιππο να ενώσει όλους τους Έλληνες και να τους οδηγήσει στη μάχη ενάντια στον κοινό εχθρό τους Πέρσες.

12) Η δήθεν εξέγερση κατά των Οθωμανών στο Ιλίντεν (1903) από όλες τις υποτιθέμενες εθνότητες που βρίσκονταν στην περιοχή της Μακεδονίας είναι ένα κατασκεύασμα της τότε βουλγαρικής προπαγάνδας που ήθελε πάντα να αποκτήσει πρόσβαση στο Αιγαίο. Είναι ξεκάθαρες και κατηγορηματικές οι αναφορές και τα στοιχεία όλων των Ευρωπαίων και άλλων πρεσβευτών που στάλθηκαν απο τις χώρες τους εκείνη την περίοδο.

13) Μετά την καταστροφή τους απο τους Ρωμαίους το 168μ.Χ ποτέ άλλοτε δεν υπήρξε άλλο Μακεδονικό κράτος ή Βασίλειο. Από την κάθοδο των Σλάβων τον 6ο αιώνα μ.Χ. έως και τους Βαλκανικούς πολέμους το 1912 για 1500 χρόνια η Μακεδονία κατοικείτο από Έλληνες, Σέρβους, Βούλγαρους, Αλβανούς, Εβραίους, Αθίγγανους και απο το 14ο αι. και Τούρκους. Ουδεμία αναφορά υπάρχει για Μακεδόνες ούτε απο τους Ρωμαίους, ούτε τους Βυζαντινούς ούτε και τους Τούρκους. Αρα για ποιά διαίρεση της Μακεδονίας μιλάμε.

14) Πριν την μετονομασία της σε Γιουγκοσλαβία το κράτος ονομάζεται Βασίλειο των Σέρβων, Κροατών και Σλοβένων, ουδεμία αναφορά υπάρχει για Μακεδόνες.

15) Μόνο το νότιο τμήμα της Π.Γ.Δ.Μ αντιστοιχεί στο τμήμα της αρχαίας Μακεδονίας.

16) Κανένας γνωστός ή μη ιστορικός δεν αναφέρει αφανισμό ή γενοκτονία των αρχαίων Μακεδόνων, άρα λοιπόν τι απέγιναν οι απόγονοί τους; Σίγουρα δεν είναι οι Σλάβοι. Τι γίνεται λοιπόν με τον εθνικό προσδιορισμό αυτών των ανθρώπων (δηλ των Έλλήνων Μακεδόνων και πραγματικών απογόνων των αρχαίων Μακεδόνων) πώς θα πρέπει να αποκαλούνται πλέον; Και το δικαίωμα αυτών στην ταυτότητά τους και την κληρονομιά τους τι γίνεται; Και αν θέλουν αυτοί να αυτοαποκαλούνται Μακεδόνες ποιός μπορεί να τους το απαγορέψει;

Αυτά τα ολίγα για να μην ξεχνιόμαστε για το ποιά είναι η πραγματική αλήθεια.

Και υπενθυμίζω ότι όλα τα παραπάνω τα γράφει ένας Αμερικανός προς απόδοσιν του δικαίου όπως λέει, την ίδια στιγμή που υπάρχουν δήθεν «Έλληνες» που υποστηρίζουν την ύπαρξη όπως είπαμε δήθεν μακεδονικής μειονότητας αλλά και διαδηλώνουν για το όνομα της Μακεδονίας, όχι όμως της Ελληνικής.

Ας το βάλουν όμως καλά στο μυαλό τους: Μακεδονία δεν υπάρχει άλλη πέραν της Ελληνικής.

Ρωμύλος Ελ Μάσρι

 


Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 137 guests και κανένα μέλος