Την Κυριακή 13 Ιουλίου, στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Αθλητικού Ομίλου Βούλας (ΝΑΟΒ), ξεκινά το 58ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας σκαφών τύπου Lightning. Οι αγώνες πραγματοποιούνται στις εγκαταστάσεις του ΝΑΟΒ, στην παραλία της Βούλας Αττικής και θα διαρκέσουν μέχρι την Παρασκευή 18 Ιουλίου. Τη διεξαγωγή των αγώνων έχουν αναλάβει από κοινού ο Ναυτικός Αθλητικός Όμιλος Βούλας (ΝΑΟΒ) και ο Ναυτικός Όμιλος Ελλάδος (ΝΟΕ).

58-european-Αγωνιστικά, περισσότερα από 30 σκάφη από χώρες τις Ευρώπης συμμετέχουν στη φετινή διοργάνωση. Ενδιαφέρον παρουσιάζει η παρουσία πολλών Ελλήνων, αλλά και Ευρωπαίων γνωστών πρωταθλητών, όπως οι Γιώργος Ανδρεάδης, Τάσος Μπουντούρης, Urs Wyler, Kimmo Aromaa, που επέλεξαν να αγωνιστούν και στα σκάφη Lightning.  

Οργασμός λοιπόν στο ΝΑΟΒ.

Οι εργάτες της θάλασσας (ιστιοπλόοι) καθημερινά ετοιμάζουν τα σκάφη μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια προκειμένου να μπουν στο νερό, να ανοίξουν πανιά και να διαγωνιστούν για την πρωτιά με θεό τον Αίολο.

Μαγγιόρα, ξάρτια κι άλμπουρα, πρότονοι και μαΐστρα, όλα στη θέση τους. Ζυγισμένα, σφιγμένα, μετρημένα με το κλάσμα του χιλιοστού!

Ευχόμαστε ούριους ανέμους.

 



Λίγα λόγια για τα σκάφη Lightning

58-european-championship-258-european-championship-3Πρόκειται για ένα ιστιοπλοϊκό σκάφος μήκους 5.8 μέτρων με κινητή καρίνα. Για το μέγεθός του είναι σχετικά ελαφρύ. Διαθέτει τρία πανιά, τη μαΐστρα, το φλώκο και το μπαλόνι. Το Lightning σε 75 χρόνια ζωής έχει εξελιχθεί σε μια ιδιαίτερα δημοφιλή και ανταγωνιστική κατηγορία στον κόσμο στα one-design σκάφη. Το πλήρωμά του αποτελείται από 3 άτομα.

Στην Ελλάδα, το Lightning, ήρθε στη δεκαετία του 1950. Μέσα από αυτή την κατηγορία μέχρι και σήμερα έχουν έρθει αρκετές διεθνείς ιστιοπλοϊκές διακρίσεις με πρωτοπόρους τους αδελφούς Μπόνα, Ανδρέα Σινόπουλο, Γιώργο Ανδρεάδη.

Η Διεθνής Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία Lightning (ILCA) με στόχο την αναβίωση της κλάσης Lightning στην Ελλάδα, εμπιστεύθηκε τη διοργάνωση των αγώνων, σε δύο ομίλους που διαθέτουν αξιόλογο στόλο σκαφών, εμπειρία και ικανό αριθμό αθλητών ώστε να στηρίξουν αγωνιστικά και οργανωτικά το θεσμό.

Από την πλευρά τους οι ναυτικοί όμιλοι (ΝΑΟΒ και ΝΟΕ), ενισχύουν με την παρουσία τους την προσπάθεια αυτή, που στοχεύει στην προσέλκυση νέων, αλλά και μεγαλύτερης ηλικίας ιστιοπλόων τριγώνου και ανοικτής θάλασσας.

Η κατηγορία προσφέρει δράση και συγκινήσεις και σε όσους επιθυμούν να συνεχίσουν με τις πολύ καλές τους παρουσίες την παράδοση που έχει η χώρα μας σε διεθνείς αγώνες και σε μη Ολυμπιακές κατηγορίες.

Από αυτήν την Κυριακή λοιπόν κατεβείτε στην παραλία της Βούλας και απολαύστε το θέαμα!

http://www.naov.gr

http://www.ycg.gr/index.php/nea/305-58th-lightning-european-championship

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 77 guests και κανένα μέλος