Σε μια όμορφη εκδήλωση η διοίκηση του ΑΟ Μαρκοπούλου  που πραγματοποίησε  στο πολυχώρο Kwaba,  τίμησε τους χορηγούς της ομάδας βόλεϊ.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε παρουσία πληθώρας επιχειρηματιών, στελεχών  του ΑΟΜ αλλά και ανθρώπων του βόλεϊ.

Πρώτος πήρε το λόγο ο Πρόεδρος Γιάννης Στουραΐτης

Η σημερινή μας εκδήλωση έχει επετειακό χαρακτήρα γιατί συμπληρώθηκαν είκοσι ένα χρόνια ζωής του Αθλητικού Ομίλου Μαρκοπούλου (είκοσι αγωνιστικά).

Σήμερα είναι κοντά μας όλοι αυτοί που έβαλαν ένα λιθαράκι και συνέβαλαν στην πορεία του συλλόγου μέχρι σήμερα και στην δημιουργία του σημερινού οικοδομήματος.

Ιδρυτικά μέλη, μέλη που συμμετείχαν στα Διοικητικά Συμβούλια παλιοί αθλητές και αθλήτριες, εν ενεργεία αθλητές, γονείς καθώς και χορηγοί που στηρίζουν αυτή την προσπάθεια.

Η εταιρεία REVOIL μέγας χορηγός του συλλόγου μας, ο Δήμος Μαρκοπούλου, η MEDIA STROM καθώς και φίλοι που βοηθούν σε αυτή την πορεία.

Επίσης κοντά μας είναι εκπρόσωποι συλλόγων που μας ενώνουν κοινές αγωνίες και στόχοι για την ανάπτυξη του αθλητισμού.

Η εκδήλωση μας είναι μια προσφορά του ΚWΑΒΑ και του Στέφανου Ορφανίδη που τον ευχαριστούμε θερμά. Τον ευχαριστούμε όχι μόνο γιατί χάρη σε αυτόν βρεθήκαμε σήμερα, τον ευχαριστούμε γιατί διαθέτει το Γυμναστήριο του στον σύλλογο για τις ανάγκες του. Τον ευχαριστούμε και για την ανελλιπή παρουσία και φωνή του στους εντός και εκτός έδρας αγώνες της ομάδας.

Επίσης ευχαριστούμε την οικογένεια ΔΑΡΕΜΑ για την ευγενική προσφορά του κρασιού της αποψινής βραδιάς.

Ο Σύλλογος μας διανύοντας τον 21ον χρόνο λειτουργίας του δίνει την δυνατότητα να αθληθούν περισσότεροι από 400 αθλητές και αθλήτριες και έχει τμήματα Μπάσκετ, Βόλεϊ‚ Ζίου Ζίτσου‚ Ακαδημίες‚ τμήματα ΜΙΝΙ παίδων Παμπαίδων εφήβων και ανδρών και αντίστοιχα ακαδημίες τμήματα μίνι, παγκορασίδων κορασίδων νεανίδων και γυναικών.

Ο Αθλητικός Όμιλος Μαρκοπούλου αυτή τη στιγμή είναι ένας από τους μεγαλύτερους συλλόγους στην Ανατολική Αττική όχι μόνο από τις διακρίσεις πού έχει κατακτήσει αλλά και από την Μαζικότητα του.

 

Αναλυτικότερα στο Μπάσκετ

 

Η ανδρική ομάδα αγωνίζεται στη Β’ κατηγορία βρίσκεται στην κορυφή, διεκδικεί την άνοδο στην Α’ κατηγορία Αθηνών και το σημαντικότερο με παιδιά από την περιοχή μας.

Εδώ θέλω να ευχαριστήσω τον προπονητή Νίκο Χασιώτη για την συμβολή του σε αυτήν την προσπάθεια.

Ο καθρέφτης κάθε συλλόγου είναι η δουλειά που γίνεται στις Ακαδημίες.

Εκεί παρουσιάζεται τα τελευταία 2 χρόνια μια ραγδαία αύξηση των παιδιών που συμμετέχουν σε αυτές.

Γι’ αυτό έγινε μια στρατηγική επιλογή με την πρόσληψη του Μίλαν Τζούριτς, πού είναι τιμή που βρίσκεται κοντά μας ως επικεφαλής των τμημάτων υποδομής του βόλεϊ και του Γιώργου Αγιασωτέλη για τα τμήματα υποδομής του Μπάσκετ με στόχο όχι τις νίκες αλλά το να μαθαίνουν σωστά τα παιδιά το άθλημα και να αξιοποιηθεί και το δυναμικό του συλλόγου από τις υποδομές λειτουργώντας ως προθάλαμος για τις μεγάλες ομάδες.

Είναι ένας μεγάλος στόχος και ένα μεγάλο στοίχημα που πιστεύω ότι θα κερδίσουμε.

 

Το τμήμα Ζίου Ζίτσου Αυτοάμυνας λειτουργεί για την 5η χρονιά και αποτελείται από 25 αθλητές και αθλήτριες ηλικίας 5-40 χρόνων.

Ταυτόχρονα γίνεται η αναβίωση του αρχαιοελληνικού Παγκρατίου αθλήματος που αποτελεί την ελληνική εκδοχή στην αυτοάμυνα.

Όλη αυτή η προσπάθεια δεν θα είχε κανένα αποτέλεσμα αν δεν υπήρχε ο καθηγητής   Γιώργος Ζαντιώτης, που είναι όχι μόνο ο δημιουργός του τμήματος αλλά και η ψυχή του.

Εδώ θέλω να ευχαριστήσω και τον προπονητή Κρίτωνα Παντελίδη για την προσφορά του στο τμήμα.

 

Η γυναικεία ομάδα Βόλεϊ

 

Η γυναικεία ομάδα βόλεϊ αγωνίζεται για 9η συνεχή χρονιά στην Α1 Εθνική Κατηγορία και τα τελευταία χρόνια πρωταγωνιστεί. Έπαιξε σε ένα τελικό πρωταθλήματος διεκδικώντας το πρωτάθλημα απ’ τον Παναθηναϊκό ενώ έχασε και ένα κύπελλο στην Ιεράπετρα πάλι από τον Παναθηναϊκό.

Στην Ευρώπη αγωνίστηκε δύο χρονιές.

Στην παρθενική της έξοδο η ομάδα μας αγωνίστηκε στο Εγκελχομ της Σουηδίας σε όμιλο 4 ομάδων στο ΤΟΡ ΤΕΑΜ CUP.

Στην συνέχεια αγωνίστηκε στο Σαουφχαουζεν της Ελβετίας πάλι σε όμιλο 4 ομάδων, και με διαφορά στα Σετ έχασε την ευκαιρία να προκριθεί στις 16 καλύτερες ομάδες του κυπέλλου CEV.

Στην περσινή χρονιά αγωνίστηκε στο CHARLECEE CUP και έκανε μια μεγάλη πορεία.

Απέκλεισε την Ανόρθωση Κύπρου, την Ραντίνσκι Βελιγραδίου, το Κλαγκενφουρτ Αυστρίας, την Μπούργκος Ισπανίας. Έφτασε στους 8 του κυπέλλου και έχασε από τον

Παναθηναϊκό την δυνατότητα να προκριθεί στο FINAL 4.

Την φετινή χρονιά η ομάδα έχει ανανεωθεί αλλά οι στόχοι μας παραμένουν πάντα υψηλοί.

Εδώ θέλω να ευχαριστήσω το τεχνικό τμήμα της ομάδας τους προπονητές Γιώργο Λυκούδη και Γιώργο Ρούσση για την συμβολή τους σε αυτήν την προσπάθεια”.

Τέλος αναφέρθηκε ονομαστικά σε έναν έναν στους ανθρώπους εκείνους και τις επιχειρήσεις που στηρίζουν οικονομικά τον Ομιλο.

 

Στην σημερινή πραγματικότητα η παρουσία χορηγών και η διεύρυνση της κοινωνικής βάσης στήριξης των συλλόγων είναι μονόδρομος, ειδικά για περιφερειακά σωματεία όπως είναι ο Αθλητικός Όμιλος Μαρκοπούλου.

 

Αν οι τοπικές κοινωνίες δεν αναδείξουν αυτές τις συλλογικές προσπάθειες, αν η τοπική Αυτοδιοίκηση δεν στηρίξει και δεν αξιοποιήσει την προβολή που δίνει στον τόπο μας η ανάπτυξη τέτοιων συλλόγων τότε αυτό θα οδηγήσει στον μαρασμό. Το συλλογικό θα δώσει την θέση του στο ατομικό και αυτό που ονομάζουμε κοινωνικός ιστός θα διαλυθεί. Μόνο η παρουσία και η συμμετοχή όλων μας μπορεί να εγγυηθούν την επιβίωση μας.

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 223 guests και κανένα μέλος