Κυριακή 18 Δεκεμβρίου στη Λίμνη Βουλιαγμένης

 

Για 5η συνεχή χρονιά το Run the Lake, ο αγώνας θεσμός, «τρέχει» στη μαγευτική Λίμνη Βουλιαγμένης την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου στις 09.00 το πρωί.

Το Run the Lake, δεν είναι απλά άλλος ένας αγώνας δρόμου, αποτελεί μια προσπάθεια ανάπτυξης και διάδοσης του τρεξίματος ως μέσου άθλησης, υγιεινού τρόπου ζωής, εκτόνωσης και ψυχαγωγίας.

Αυτή τη χρονιά ο αγώνας αποκτά ιδιαίτερη σημασία αφού τα έσοδά του θα διατεθούν αποκλειστικά για την κάλυψη μέρους των νοσηλίων του Πρωταθλητή Μαραθωνίου Δρόμου και βασικού συντελεστή του Run the Lake, Κυριάκου Λαζαρίδη, ο οποίος νοσηλεύεται σε κέντρο αποκατάστασης μετά από καρδιακό επεισόδιο που υπέστη τον Ιούνιο του 2016.

Οι συμμετέχοντες δρομείς αρχάριοι αλλά και έμπειροι, θα αγωνιστούν στο τρέξιμο 10.000m δίπλα στη θάλασσα, σε μια καταπράσινη διαδρομή από τη Λίμνη έως το Λαιμό της Βουλιαγμένης δίπλα στην θάλασσα. Σε αυτή την πανέμορφη διαδρομή οι αθλητές αντιμετωπίζουν διακυμάνσεις στην κλίση του εδάφους καθώς και αρκετές στροφές γεγονός που δημιουργεί τις προϋποθέσεις για έναν αγώνα εξίσου ενδιαφέροντα όσο και απαιτητικό. Ιδιαίτερης σημασίας είναι και ο παιδικός αγώνας 2.000 μ. που συγκεντρώνει πάντα πολυάριθμες συμμετοχές, αλλά και το πιο ένθερμο χειροκρότημα από τους παρευρισκόμενους. Οι μικροί αθλητές μαθαίνουν στην πράξη τις αξίες της ευγενούς άμιλλας και του ευ αγωνίζεσθαι.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι υλοποιώντας το νόημα του μηνύματος «Τρέχω… και προσφέρω», βασικού συνθήματος του Run the Lake, από τα έσοδα του περυσινού αγώνα χρηματοδοτήθηκαν και ολοκληρώθηκαν εργασίες ανακαίνισης στο Κέντρο Υγείας Βάρης, καθώς και η αγορά μηχανισμού ψύξης - θέρμανσης. Το συνολικό ποσό που δόθηκε για τις ανάγκες του Κέντρου Υγείας Βάρης ανήλθε στα 1750 ευρώ. Στο ίδιο πλαίσιο, καλύφθηκαν ανάγκες για την αγορά τροφίμων από τον Εξωραϊστικό Σύλλογο Βάρκιζας, συνδράμοντας στη σίτιση 30 οικογενειών για ένα χρόνο, συνολικής αξίας 1700 ευρώ.

Με στόχο πάντα όχι μόνο τη διάδοση του αθλητισμού και την ανάδειξη της μοναδικής φυσικής ομορφιάς της περιοχής, αλλά κυρίως την στήριξη συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη, τα έσοδα του αγώνα Run The Lake προσφέρουν κάθε χρόνο βοήθεια όπου αυτή κρίνεται απαραίτητη.

Η συνδιοργάνωση του αγώνα πραγματοποιείται από τον Οργανισμό Αθλητισμού, Πολιτισμού και Παιδικής Αγωγής (ΟΑΠΠΑ) του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, τη Λίμνη Βουλιαγμένης και το Σύλλογο Δρομέων Νοτίων Προαστίων Αττικής «ΕΥΚΛΗΣ».

 

Για το Γραφείο Τύπου

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 224 guests και κανένα μέλος