Διευκρινίσεις για την Γ.Σ. Λαυρίου ΚΑΕ 

 

Με αφορμή το ζήτημα που είχε προκύψει μεταξύ του ΝΠΔΔ Θορικός του Δήμου Λαυρεωτικής και της ΚΑΕ με την επωνυμία «Γ.ΣΛΑΥΡΙΟΥ ΚΑΕ» και την επέκταση που έχει πάρει στα κοινωνικά δίκτυα και τα τοπικά media blogs, σας γνωρίζουμε τα εξής:

Είναι για μας δεδομένη η υποστήριξη που πρέπει να παρέχει και που παρέχει στην πραγματικότητα ο Δήμος σε μια ομάδα που αποτελεί σημείο αναφοράς για τα αθλητικά δρώμενα της Λαυρεωτικής, αλλά και της ευρύτερης περιοχής. Ο μαζικός αθλητισμός, αλλά και ο πρωταθλητισμός ειδικότερα τις δύσκολες μέρες των περικοπών, θα πρέπει να στηρίζονται ως δραστηριότητες από την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Στη βάση αυτή ο Δήμος, και παρά την πολύ δύσκολη συγκυρία, προσπαθεί και επιτυγχάνει ισχυρή υποστήριξη. Είναι άλλωστε ενδεικτική η δήλωση που έχει κάνει στο παρελθόν ο Δήμαρχος Δημήτρης Λουκάς: «Είναι αδιανόητο για μας να μη στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις την αθλητική δραστηριότητα που αναπτύσσεται εντός του Δήμου, πολύ δε περισσότερο όταν πρόκειται για μια ομάδα υψηλού επιπέδου, υψηλών αγωνιστικών απαιτήσεων, μια ομάδα που αγαπούν όλοι οι συμπολίτες μας».

 

Την περασμένη χρονιά, με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής και με δικές του αποκλειστικά δαπάνες ύψους 100.000€, έγινε ριζική αναβάθμιση του Δημοτικού Σταδίου Λαυρίου, προκειμένου να πληρούνται οι προϋποθέσεις και να μπορεί να αγωνίζεται η ομάδα στην Α1 κατηγορία. Επίσης και πέρυσι και φέτος η ομάδα επιχορηγήθηκε συνολικά με το ποσό των 50.000€, μέσω του Ερασιτέχνη.

Αξίζει ακόμα να σημειωθεί ότι, ο Δήμος μας, επιχορηγεί όλους τους συλλόγους και τα σωματεία με το ποσοστό που προβλέπεται από το νόμο, της τάξεως του 1,5% επί των τακτικών εσόδων, δηλαδή περίπου 150.000€ για το 2016.

Με την ίδια λογική πρέπει να τονιστεί το γεγονός ότι σύμφωνα με το νόμο 2725/1999 η ΚΑΕ οφείλει να αποδίδει στο Δήμο ποσοστό 15% επί των εισπράξεων των εισιτηρίων και των διαφημίσεων. Η προτεινόμενη συνθήκη, η σύνταξη δηλαδή ανάμεσα στα δύο μέρη ενός ιδιωτικού συμφωνητικού για την απόδοση των νομίμων εσόδων, είναι αυτή που επικρατεί και σε άλλους Δήμους που έχουν ΚΑΕ ή ΠΑΕ.

Ταυτόχρονα, σε μια περίοδο περιορισμένων οικονομικών εσόδων και μιας ολοένα αυξανόμενης ανάγκης για τη λειτουργία ενός ολοκληρωμένου Κοινωνικού Δικτύου, θα ήταν αδιανόητο να προτρέπεται η Δημοτική Αρχή να αποποιηθεί έσοδα, τα οποία μπορεί να αποδοθούν είτε σε κοινωνικές δράσεις είτε για την ενίσχυση των ερασιτεχνικών σωματείων.

 

Εν κατακλείδι, έπειτα από διεξοδική συζήτηση υπογράφηκε συμφωνητικό με βάση το νόμο, σύμφωνα με το οποίο παραχωρήθηκε η χρήση του Δημοτικού Σταδίου για το έτος 2016-2017. Το συμφωνητικό μεταξύ άλλων προβλέπει ότι, η ΚΑΕ Λαυρίου υποχρεούται να καταβάλει ως αντίτιμο για όλους τους εντός έδρας αγώνες της ποσοστό 15% επί των εισπράξεων από τα εισιτήρια, μετά την αφαίρεση του αναλογούντος στα εισιτήρια Φ.Π.Α., 15% επί των εισπράξεων στις διαφημίσεις, ενώ ταυτόχρονα η ΚΑΕ θα διαθέσει στο ΝΠΔΔ «ΘΟΡΙΚΟΣ» του Δήμου Λαυρεωτικής, 30 (τριάντα) κάρτες διαρκείας για άτομα ευπαθών ομάδων πληθυσμού (άπορους, άστεγους κλπ). Ο Δήμος Λαυρεωτικής συνεχίζει την έμπρακτη στήριξή του τόσο στην ομάδα μας όσο και στους υπόλοιπους αθλητικούς συλλόγους και τα σωματεία. Ευχόμαστε σε όλους καλή αγωνιστική σεζόν και συνεχείς νίκες στις ομάδες μας!

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 199 guests και κανένα μέλος