Πρωταθλήτρια ομάδα στα κορίτσια το 1ο Δημοτικό Σχολείο και στα αγόρια το Δημοτικό Σχολείο Κιτσίου

 

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 1,2,3 Ιουνίου 2016, η ετήσια αθλητική ποδοσφαιρική διοργάνωση «ΠΡΙΦΤΕΙΑ 2016» προς τιμήν του αθλητή-Πανελληνιονίκη, Αντώνη Μ. Πρίφτη (1885-1913) που διοργάνωσε το ΝΠΔΔ Σφηττός του Δήμου Κρωπίας, μέσα σε ένα κλίμα αθλητικό και πολιτισμένο με φωνές, συνθήματα και τραγούδια, και παρακολούθηση των τελικών της 3ης ημέρας  από 600 φιλάθλους!

Η διοργάνωση είχε ως κύρια χαρακτηριστικά, την πολύ καλή οργανωτική προετοιμασία όλων των φορέων της διοργάνωσης (ΝΠΔΔ Σφηττός, Αντιδημαρχία Αθλητισμού, εθελοντές εκπαιδευτικοί, υπάλληλοι, και πολίτες)  και την πειθαρχία των παιδιών στα αθλητικά ιδεώδη της συμμετοχής και της ευγενούς άμιλλας.

Ο Δήμαρχος Κρωπίας Δημήτριος Κιούσης σε δήλωσή του,  ευχαριστεί  όλα τα παιδιά του Κορωπίου που συμμετείχαν, τους γονείς τους, τους εκπαιδευτικούς και όλους τους εθελοντές, αιρετούς και πολίτες που συνέβαλλαν στην ομαλή και επιτυχημένη διεξαγωγή καθώς και όλη την οργανωτική επιτροπή με επικεφαλής τον Θανάση Πουλάκη, υπεύθυνο της διοργάνωσης.

Επισήμανε δε ότι ένα πολύ δυνατό στιγμιότυπο της διοργάνωσης ήταν όταν οι νικητές του Δ.Σ Κιτσίου στα αγόρια αμέσως μετά την λήξη του τελικού αγώνα έτρεξαν στους ηττημένους του 3ου Δ.Σ, τους χαιρέτησαν και τους έσφιξαν τα χέρια, το ίδιο και στα κορίτσια. Το θέαμα συγκινητικό και ευχάριστο, και πραγματικά τέτοιοι αγώνες αποδεικνύουν ότι μπορούμε να δημιουργήσουμε ξανά κυψέλες πολιτισμού μέσα στο ποδοσφαιρικό μας σύστημα, κυψέλες πραγματικής αθλητικής δράσης από μικρές ηλικίες. Μπράβο στους διευθυντές - εκπαιδευτικούς- γυμναστές τους!

Βραβεύτηκαν όλα τα μέλη της διοργάνωσης και απονεμήθηκαν αντίστοιχα  κύπελλα και μετάλλια σε όλες τις ομάδες που συμμετείχαν.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 

ΠΡΩΤΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΙΤΣΙΟΥ ΣΤΑ ΑΓΟΡΙΑ

Στα Πρίφτεια 2016, στην κατηγορία των αγοριών, προκρίθηκαν στον τελικό, το 3ο Δημοτικό Σχολείο και το Δημοτικό Σχολείο Κιτσίου.

Την πρώτη θέση κατέκτησε το Δημοτικό Σχολείο Κιτσίου ύστερα από έναν υψηλού επιπέδου αγώνα για τα δεδομένα αυτών των διοργανώσεων. Το Δ.Σ Κιτσίου επικράτησε με 3-1 της αξιόμαχης ομάδας του 3ου Δ.Σ , το οποίο κατέλαβε την 2η θέση. Το 3ο Δ.Σ στάθηκε πολύ καλά απέναντι στο φαβορί και παρότι έπαιξε δύο φορές την ίδια μέρα απέδειξε ότι δίκαια έφτασε στο τελικό και κόντραρε την ομάδα του Κίτσι στο 1ο ημίχρονο ισοφαρίζοντας με πέναλτι. Σκόραραν για την ομάδα του Κίτσι, από 1 γκολ, ο Γκέργκι Νικόλαος και 2 γκολ ο Κανάκης Κωνσταντίνος, όπου και ανακηρύχθηκε πολυτιμότερος παίκτης της και πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης με 4 γκολ σε τρεις αγώνες.Η ομάδα του Κίτσι είχε πολλούς διακριθέντες σε όλες τις θέσεις και χαρισματική επίθεση. Την 3η θέση, στην κατηγορία των αγοριών, κατέλαβε το 4ο Δ.Σ,  την 4η το 2 ο Δ.Σ ,  την 5η θέση το 5ο Δ.Σ και την 6η θέση το 1ο Δ.Σ.  

Ποια ήταν η πορεία των φιναλίστ.

Το Δημοτικό Σχολείο του Κίτσι έφτασε στον τελικό ως φαβορί σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις όσων γνωρίζουν τη δουλειά «βάσης» που έγινε στο Δ.Σ του Κιτσίου αλλά και την καλή ποδοσφαιρική «φουρνιά» που έχει. Επικράτησε με 4-1, στον προημιτελικό της Τετάρτης 1 Ιουνίου 2016, του 1ου Δημοτικού σχολείου.Σκόραραν οι Κανάκης Κωνσταντίνος, Καλλίγερης Ιορδάνης, Νικίδης Ευάγγελος και Ελέζι Ανδρέας. Μείωσε το 1ο Δ.Σ με τον Πετανάι Ενρίκ όταν το σκορ ήταν ήδη 3-0 υπέρ του Κιτσίου. Στον επόμενο αγώνα, της Πέμπτης 2 Ιουνίου, στον ημιτελικό με το 2ο Δημοτικό σχολείο, το Κίτσι επικράτησε με 2-0.Τα γκολ πέτυχαν στο δεύτερο ημίχρονο, οι Γκέργκι Νικόλαος και Κανάκης Κωνσταντίνος. Το 2ο Δ.Σ παρουσίασε ένα  «δεμένο» σύνολο με χαρίσματα αλλά το Κίτσι είχε την ανωτερότητα επιθετικά και επικράτησε. Το 3ο Δ.Σ έφτασε στον τελικό ύστερα από επικράτηση με 2-0 στον προημιτελικό της Τετάρτης 1 Ιουνίου με το 2ο Δημοτικό Σχολείο (σκόραραν από 1 γκολ, οι Γκίνης Πρίαμος και Χασιώτης Πέτρος, όλα τα γκολ στο 2ο ημίχρονο) και από έναν αμφίρροπο αγώνα στα ημιτελικά της διοργάνωσης με το 4ο Δημοτικό Σχολείο (το 4ο Δημοτικό σχολείο είχε νικήσει με 2-0 στους προημιτελικούς της Τετάρτης,  το 5ο Δημοτικό σχολείο με γκολ των Τσεβά Νικολάου και Λάμπρου Σπύρου) που έληξε ισόπαλος 0-0 και ακολούθησε η διαδικασία των πέναλτι. Μια διαδικασία που ξεπέρασε κάθε ανάλογο ιστορικό προηγούμενο και έληξε 14-13 υπέρ του 3ου Δ.Σ ! Άλλη μια ιδιαιτερότητα για την ομάδα του 3ου Δ.Σ ήταν η αναβολή του ημιτελικού της Πέμπτης 2 Ιουνίου λόγω έκτακτης απουσίας του ιατρού του αγώνα. Έτσι ο ημιτελικός διεξήχθη την τελευταία ημέρα της διοργάνωσης, το πρωί. Το απόγευμα στις 19:45,το 3ο Δ.Σ έπαιξε για τους τελικούς, για δεύτερη φορά την ίδια ημέρα, αποδεικνύοντας ότι η φυσική κατάστασή των παικτών του ήταν πολύ καλή κάτι που φάνηκε κατά τη διάρκεια του αγώνα.

ΠΡΩΤΟ ΤΟ 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ

priftia 2ods koritsiaΣτα κορίτσια, προκρίθηκαν στον τελικό,  οι ομάδες του, 1ου Δημοτικού Σχολείου Κορωπίου (απέκλεισε με 3-1 στα πέναλτι το Δ.Σ Κιτσίου στα ημιτελικά) και του 2ου Δημοτικού Σχολείου (απέκλεισε το 3ο Δ.Σ με 1-0, σκόρερ η Άννα Καπαρού). Την  πρώτη θέση κατέλαβε ύστερα από διαδικασία πέναλτι, το 1ο Δημοτικό Σχολείο (σκορ 3-2 στα πέναλτι). Την 2η θέση, στην κατηγορία των κοριτσιών, κατέλαβε το 2ο Δ.Σ,  την 3η θέση το Δ.Σ ΚΙΤΣΙΟΥ , την 4η θέση το 4 ο Δ.Σ και  την 5η θέση το 3ο Δ.Σ.  

Ποια ήταν η πορεία των φιναλίστ.

Το 1ο Δημοτικό Σχολείο πέρασε με κλήρωση, απευθείας στους ημιτελικούς της Πέμπτης 2 Ιουνίου όπου στη διαδικασία των πέναλτι επικράτησε με 3-1 του Δ.Σ Κιτσίου. Ο κανονικός αγώνας είχε λήξει 0-0. Το δημοτικό σχολείο Κιτσίου είχε προκριθεί στα ημιτελικά ύστερα από αμφίρροπο αγώνα την πρώτη ημέρα των αγώνων με το 4ο Δημοτικό σχολείο,  με επικράτηση στα πέναλτι 0-3 (κανονικός αγώνας 1-1. Τα γκολ, η Κωνσταντοπούλου Έφη για το 4ο και η Αγγελοπούλου Μαρία για το Κίτσι).Το 2ο Δημοτικό σχολείο επικράτησε  του 3ου Δημοτικού σχολείου  στον ημιτελικό της Πέμπτη 2 Ιουνίου  με 1-0. Το γκολ η Άννα Καπαρού στο πρώτο ημίχρονο. 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 216 guests και κανένα μέλος