Ενόργανη και Γενική Γυμναστική από τους Δήμους

Στο κατάμεστο Κλειστό Γυμναστήριο πραγματοποιήθηκε το Σαββάτο 4 Ιουνίου η Ημερίδα Ρυθμικής Αγωνιστικής Γυμναστικής «Γυμναστράδα Ραφήνας 2016» που την διοργάνωσε για 5η συνεχόμενη χρονιά, ο Παλαιστικός Σύλλογος Ραφήνας – Πικερμίου και είχε τεθεί υπό την αιγίδα του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου, του ΔΟΠΑΠ και της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας.

Στην Γυμναστράδα συμμετείχαν 8 σύλλογοι, που παρουσίασαν 35 προγράμματα, ομαδικά και ατομικά, περνώντας ένα μήνυμα αλληλεγγύης   προσφέροντας- για την συμμετοχή τους -τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο Ραφήνας-Πικερμίου.

 Στη Γυμναστράδα συμμετείχε και ο Δήμος Μαρκοπούλου με τα Τμήματα Ενόργανης και Γενικής Γυμναστικής του Προγράμματος «Αθλητισμός και Πολιτισμός Για Όλους του Ν.Π.Δ.Δ. «Βραυρώνιος» Δήμου Μαρκοπούλου.

Η ομάδα «Οι Κόκκινες Βεντάλιες» του Τμήματος Γενικής Γυμναστικής του Προγράμματος «Αθλητισμός και Πολιτισμός για Όλους», με υπεύθυνη προπονήτρια την Δέσποινα Λεβαντή, παρουσίασε ένα πρωτότυπο πρόγραμμα ενόργανης ρυθμικής γυμναστικής με στοιχεία ταγκό, διάρκειας 3,5 λεπτών. Στην ομάδα συμμετείχαν παιδιά ηλικίας 8 - 12 χρονών.

Η ομάδα «Χαρταετοί» του Τμήματος Ενόργανης Γυμναστικής του Προγράμματος «Αθλητισμός και Πολιτισμός για Όλους», με υπεύθυνο προπονητή τον Άκη Κουτζά, παρουσίασε ένα απολαυστικό πρόγραμμα ενόργανης γυμναστικής και χορού, διάρκειας 6,30 λεπτών. Στην ομάδα συμμετείχαν παιδιά ηλικίας 6 - 13 χρονών.

Τις δύο ομάδες του Δήμου Μαρκοπούλου, συνόδευσαν, μαζί με τους προπονητές τους, ο ειδικός σύμβουλος του Δημάρχου, Διδάκτορας Αθλητικών Επιστημών Κώστας Πανταζής και ο Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. «Βραυρώνιος» Νίκος Ορφανός, ο οποίος δήλωσε για τη συμμετοχή στη διοργάνωση: «Τα παιδιά των Τμημάτων Ενόργανης και Γενικής Γυμναστικής, μας έκαναν για μια ακόμη φορά υπερήφανους! Πήραμε την πρωτοβουλία συμμετοχής στην εξαιρετική διοργάνωση «Γυμναστράδα Ραφήνας 2016», με στόχο να συνεχίσουμε να «εξωτερικεύουμε» την αξιόλογη δουλειά που γίνεται στα τμήματα, προσφέροντάς τους παράλληλα, την πολύτιμη εμπειρία της διαγωνιστικής συμμετοχής, όπως πέρυσι, στο Διεθνές Φεστιβάλ Γενικής Γυμναστικής, στο ανοιχτό αρχαίο θέατρο της πόλης Nessebar της Βουλγαρίας. Ο ενθουσιασμός του κοινού και η έκδηλη χαρά των παιδιών, μας δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε»!

Ο Δήμος Μαρκοπούλου και το Ν.Π.Δ.Δ. «Βραυρώνιος», θέλουν να ευχαριστήσουν τα παιδιά και τους προπονητές τους, για την άψογη παρουσία και συμμετοχή τους, όπως επίσης και όσους συνέβαλαν στην προετοιμασία και άρτια διοργάνωση της «Γυμναστράδας Ραφήνας 2016», αλλά και την κοινωνική τους ευαισθησία, με τη συγκέντρωση συσκευασμένων τροφίμων μακράς διαρκείας, για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Ραφήνας - Πικερμίου.

Οι ομάδες και οι προπονητές που συμμετείχαν φέτος ήταν οι:

Παλαιστικός Σύλλογος Ραφήνας-Πικερμίου (Φανή Ψαθά-Αργυρώ Νώτα-Βέλμα Ανδριανάκη)
Φιλογυμναστικός Όμιλος Κότινος (Βικτωρία/Χριστίνα Μπακογιάννη – Ανδρομάχη Ζήκου)
Δήμος Μαρκοπούλου-ΝΠΔΔ Βραυρώνιος (ΔέσποιναΛεβαντή-Άκης Κούτζα)
Βιοκίνιση Αλιβερίου, Ερέτρια (Αναστασία Παύλου)
Ο.Α.Λαυρίου (Δήμητρα Τσαπλαρή-Ιωάννα Ντασιώτη)
Γ.Σ. Ηλιούπολη (Αργυρώ Νώτα – ΒασιλικήΓάσπαρη-Αλεξία Κυριαζή-Φαίη Αλευρογιάννη)
ΓΑΣΚ Μεσόγεια (Κωνσταντίνα Βαβαλίδου)
Αρτάκη, Μακρυκάπα (Λένα Λαφαζάνη-Έλενα Μελέντη)

Με τις συνθέσεις των ομάδων να είναι μεικτές και διαφορετικών ηλικιών.

Η ομάδα Ε της Ραφήνας «άνοιξε» το πρόγραμμα παρουσιάζοντας «Τα όνειρά μου κόκκινα , τα όνειρά σου άσπρα» ενώ το κλείσιμο έγινε από την αγωνιστική ομάδα της Ραφήνας με ένα συγκλονιστικό πρόγραμμα το «Ζωή χωρίς σύνορα» που αφορούσε το προσφυγικό, κερδίζοντας το χειροκρότημα του κοινού.

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 193 guests και κανένα μέλος