Τροποποίηση σήμανσης οδών στην Ευρυάλη Βούλας

Τροποποίηση σήμανσης οδών στην Ευρυάλη Βούλας

Καλείστε να λύσετε το λαβύρινθο χωρίς το μίτο της Αριάδνης

Καλείστε να  λύσετε το λαβύρινθο χωρίς το μίτο της Αριάδνης

More...
Κυκλοφοριακές παρεμβάσεις στη διασταύρωση Σωκράτους - Παπαγου, Βούλα

Κυκλοφοριακές παρεμβάσεις στη διασταύρωση Σωκράτους - Παπαγου, Βούλα

Οριο ταχύτητος επί της οδού Σωκράτους 30χλμ/ώρα

Οριο ταχύτητος επί της οδού Σωκράτους 30χλμ/ώρα

More...
Το πρώτο Pumtrack στον Άλιμο είναι γεγονός

Το πρώτο Pumtrack στον Άλιμο είναι γεγονός

μια πίστα για ποδήλατο και πατίνι

μια πίστα για ποδήλατο και πατίνι

More...

Τελευταίο Φύλλο


Αρ.Φύλλου:1325-23-03-2024
 

Σε ηλεκτρονική εφημερίδα μετά την τελευταία διακοπείσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ανεγράφη σχόλιο με τίτλο:

« Το μεγάλο τσίρκο των 3B”

            Δεν θα διαφωνήσω κατ’ αρχάς με τον τίτλο, ο οποίος λίγο απέχει από την πραγματικότητα, δυστυχώς με ευθύνη όλων μας.

            Διαφωνώ με την τακτική του κ. Δαβάκη, οφείλω όμως να παρατηρήσω ότι δεν αποτελεί μοναδικό φαινόμενο, αλλά πολλοί παρασυρόμεθα σε παρόμοιες τακτικές, συχνά πυκνά, χωρίς να εξαιρείται και ο Δήμαρχος, γεγονός το οποίο και δημόσια του επισήμανα στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

            Η συζήτηση του θέματος για ορισμό εκκαθαριστών για την ΔΕΑΒ εξελίχθηκε ως ακολούθως:

            Κατ’ αρχάς ρώτησα τον κ. Δήμαρχο εάν στην ιστοσελίδα του Δήμου δημοσιεύτηκε, ότι ο Δήμος μας δέχεται προσφορές από ενδιαφερόμενους προκειμένου να αναλάβουν την εκκαθάριση της ΔΕΑΒ. Μου απάντησε ότι δεν έγινε παρόμοια δημοσίευση και ότι είπε στις υπηρεσίες να εντοπίσουν τηλεφωνικά και άλλους ενδιαφερόμενους συν τις 3 προσφορές που προϋπήρχαν όταν είχε ξαναέρθει προ μηνών το θέμα προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.  

            Υπήρξε ένσταση εκ μέρους Δημοτικών Συμβούλων για τον τρόπο ενημέρωσης τυχόν ενδιαφερομένων και ζητήθηκε η αναβολή της συζήτησης του θέματος.

            Ο Δήμαρχος μάλιστα δήλωσε ότι δεν έχει αντίρρηση για την αναβολή προκειμένου να υποβληθούν και άλλες προσφορές.

            Επακολούθησε ψηφοφορία.

            Ψήφισα όχι στην αναβολή και δικαιολόγησα την ψήφο μου, ότι θέλω να ανοιχτούν οι προσφορές ευχόμενος να μην είναι μειοδότης αυτός που υποψιάζομαι.

            Υπήρξε ένα πρόβλημα σχετικά με το εάν είχαν πρωτοκολληθεί οι παλαιότερες προσφορές και ένα πρόβλημα με τις ημερομηνίες.

            Τελικά μειοδότης ήταν αυτός που είχα κατά νουν.

            Το πρόσωπο αυτό είχα γνωρίσει προ μηνών στο γραφείο του αντιδημάρχου κ. Δαβάκη παρουσία του κ. Ζαχαράτου. Με ενημέρωσαν τότε ότι ήδη είχε κάνει έρευνα στη ΔΕΑΒ κατ’ εντολή του πρώην Δημάρχου Γρηγόρη Κασιδόκωστα και ήταν της εμπιστοσύνης του κ. Ζαχαράτου. Επί πλέον μας ενημέρωσε ότι είχαμε κάθε δικαίωμα να ζητήσουμε και οι τρεις, όπως και πράξαμε την διενέργεια ελέγχου αφού μάλιστα πρόθεσή μας ήταν να δοθεί ένα τέλος σε όσα σχόλια ή καταγγελίες είχαν γίνει κατά το παρελθόν. Είπα λοιπόν στον κ. Ζαχαράτο ότι τελικά μειοδότησε ο γνωστός σου, εκείνος κάτι μου απάντησε και ο κ. Δαβάκης του είπε:

            Είναι ψέμα ότι ο ....... είναι γνωστός σου;

            Τότε σαν ταύρος εν υαλοπωλείο ο Αντιδήμαρχος κ. Ζαχαράτος ανταπάντησε, ανέβηκε στη καρέκλα και παρακάμπτοντας τους ενδιάμεσους επιχείρησε να κτυπήσει τον κ. Δαβάκη εκστομίζοντας εμετικές ύβρεις.

            Ο κ. Δαβάκης δυστυχώς ανταπάντησε στους χαρακτηρισμούς και τις ύβρεις αμυνόμενος και ευτυχώς που πρόλαβαν κάποιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι και ο Δήμαρχος να συγκρατήσουν και τους δύο με παράπλευρες απώλειες τον τραυματισμό της κας Σίνα και τη διακοπή του Δημοτικού Συμβουλίου.

            Έτσι ακριβώς έγιναν τα γεγονότα.

            Σχετικά με το σχόλιο σας ότι ο κ. Δαβάκης φέρει βαρέως ακόμη το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας της εκλογής του Δημάρχου έχω να παρατηρήσω τα εξής:

            Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ήταν εκ των προτέρων σχεδόν γνωστό σε όλους και δεν αποτέλεσε έκπληξη. Έκπληξη ήταν η στάση του κ. Ζαχαράτου προς τον μέχρι τότε «κολλητό» του, όπως και σεις παραδέχεστε ότι ήταν, ο οποίος αν και ήταν τοις πάσει γνωστό ότι θα γινόταν αντιδήμαρχος δεν τον διέκρινε στοιχειώδη ευαισθησία ώστε να το συζητήσει έστω με τον φίλο του και όχι να τον ρίξει τόσο απότομα από τα σύννεφα που κοιμόταν ο κ. Δαβάκης.

            Τελειώνοντας θα ήθελα να εκφράσω την απογοήτευση μου για τον νεαρό συνάδελφο κ. Νικόλαο Ζαχαράτο, ο οποίος με την απαράδεκτη ενέργεια εκθέτει και τον Δήμαρχο και τον θεσμό που υπηρετεί.

            Εάν είχε ενεργήσει έξυπνα ο κ. Δαβάκης και δεν απέφευγε την επίθεση, θα οδηγείτο ο κ. Ζαχαράτος στο αυτόφωρο και στη δικαιοσύνη με βαριές κατηγορίες και με πολύ δυσάρεστα επακόλουθα.

            Είναι ανθρώπινο να ενδιαφέρεται να αξιοποιεί κάποιους τους γνωστούς του και να προσπαθεί να προτιμούνται να παρέχουν έμμισθες υπηρεσίες στο Δήμο ή στον ΟΑΠΠΑ χωρίς να ζημιώνεται ο Δήμος αλλά του εναντίου να ωφελείται θα έλεγα.

            Είναι νόμιμο.

            Πρέπει όμως να το επιδιώκουμε;

            Tέλος ας φροντίσει να χαμηλώσει τους τόνους και να εμπεδώσει ότι δεν ασκούμε εξουσία, αλλά υπηρετούμε τους δημότες και μάλιστα όταν δέχεται όπως αυτός αμοιβή για τις υπηρεσίες που προσφέρει, να είναι πιο συνεπής στις ώρες και τις ημέρες που πρέπει να έχει παρουσία στο Δήμο και πιο προσεκτικός σε συμπεριφορές.

Και κάτι επί του πιεστηρίου:

            Αδυνατώ να πιστέψω και θεωρώ κακοήθειες τα λεγόμενα ότι αν κάποιοι δεν συνετιστούμε θα αντιμετωπιζόμαστε πλέον με παρόμοιες τακτικές.

                                                            Iωάννης Νιτερόπουλος

                                                            Δημοτικός Σύμβουλος

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 209 guests και κανένα μέλος