«Επαναστάτες δεν ειναι οι σοσιαλιστές, είναι οι γνήσιοι χριστιανοί. Αυτοί είναι οι πιο επικίνδυνοι επαναστάτες», είπε ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, μιλώντας στους φοιτητές της θεολογικής Σχολής (21/1)...

Οι γνήσιοι Χριστιανοί είναι κομμουνιστές!

«αυτοί είναι οι πιο επικίνδυνοι  επαναστάτες»

 

«Επαναστάτες δεν ειναι οι σοσιαλιστές, είναι οι γνήσιοι χριστιανοί. Αυτοί είναι οι πιο επικίνδυνοι επαναστάτες», είπε ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, μιλώντας στους φοιτητές της θεολογικής Σχολής (21/1).

Μόνο, που οι “γνήσιοι χριστιανοί” οφείλουν να είναι όχι μόνο σοσιαλιστές, αλλά πολύ περισσότερο, κομμουνιστές! Διότι «ο έχων δύο χιτώνας μεταδότω τω μή έχοντι και ο έχων βρώματα ομοίως ποιείτω» (Κατά Λουκά Κεφ. γ’).

Και βέβαια ο καθένας από τις πράξεις του αναγνωρίζεται τι είναι κι όχι από την ταμπέλα που μοστράρει «έκαστον δένδρον εκ του ιδίου καρπού γνώσκεται» (Λουκά κεφ. ζ’). Διαφορετικά τι παριστάνετε πως τον πιστεύετε αφού «ού ποιείτε α λέγει»;                

Και πρέπει να ‘ναι κομμουνιστές οι γνήσιοι χριστιανοί διότι «ουδέ είς τι των υπαρχόντων αυτώ έλεγεν ίδιον  είναι, αλλ’ ην αυτοίς άπαντα  κοινά» ..«ουδέ γαρ ενδεής τις υπήρχεν εν αυτοίς· όσοι γαρ κτήτορες χωρίων ή οικιών υπήρχον, πωλούντες έφερον... και ετίθουν παρά τους πόδας των αποστόλων. Διεδίδοτο δε εκάστω καθ’ ότι αν τις χρείαν είχεν» (πράξεις των Αποστόλων κεφ. ε’).

Είδατε τι κάνατε οι γνήσιοι χριστιανοί; Δεν διανοείτο κανείς να ισχυριστεί ότι είναι κάτι ιδιοκτησία του αλλά ήταν σ’ αυτούς όλα κοινά· κοινόκτητα δηλαδή. Κι έτσι δεν δυστυχούσε κανείς. Διότι  όσοι είχαν ιδιοκτησίες τις πουλούσαν, τις κατέθεταν στο κοινό ταμείο και τα μοίραζαν στον καθένα ανάλογα με τις ανάγκες του. Γνήσια κομμουνιστική θεώρηση δηλαδή. Ξεπερασμένος πλέον ο σοσιαλισμός, που αποδίδει στον καθένα ανάλογα με την προσφορά του.

Εδώ, του δίνει ανάλογα με τις ανάγκες του.


Τι δουλειά λοιπόν  έχει στον χριστιανισμό όποιος είναι καπιταλιστής κι ακόμα χειρότερα καπιταληστής και ψευδεπίγραφα, συχνά, σοσιαλιστής;

(«Ευκοπώτερον γαρ εστί κάμηλον δια τρυμαλιάς ραφίδας εισελθείν ή πλούσιος εις την βασιλείαν του θεού εισελθείν» (Λουκά κεφ. ιη’, 25). Διότι είναι ευκολότερο, λέει ο Χριστός, να περάσει ένα παλαμάρι από την τρύπα μιας βελόνας, παρά ένας πλούσιος να περάσει στη βασιλεία του Θεού. Δηλαδή στον παράδεισο. Πάει γραμμή για την κόλαση, κατά τας γραφάς κι ας σταυροκοπιέται όσο θέλει. Πράξεις θέλει ο Χριστός.


Υπάρχει όμως τέτοια εκτροπή, υποκρισία και άγνοια ώστε να μη γνωρίζουν ούτε οι γνήσιοι χριστιανοί ότι είναι κομμουνιστές, ούτε οι κομμουνιστές ότι είναι χριστιανοί, τουλάχιστον κατά το κοινωνικό μέρος της χριστιανικής θεωρίας.

 

Ενας εκ των “όχλων”

Constus Βενετσάνος

 


Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 118 guests και κανένα μέλος