Η καθαρή νίκη του Αντώνη Σαμαρά θα μπορούσε να περιγραφή με τη φράση του τίτλου μας: «Έφερε την Άνοιξη στη Νέα Δημοκρατία».

Δρομολόγησε αλλαγές στο πολιτικό σκηνικό και στην πολιτικό πολιτισμό της χώρας. Πιθανότατα αυτή η άνοιξη να οδηγήσει στην καλοκαιρία, στο καλοκαίρι της χώρας. Το ελπίζω.

Για όσους φοβόντουσαν (ή εύχονταν) διάσπαση στη Ν.Δ., η συμμετοχή του λαού που πλησίασε τις 800.000 μ’ όλες τις ταλαιπωρίες και ο χειρισμός της νίκης από τον πρόεδρο πλέον της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά, αλλά και την έγκαιρη έξυπνη και θαρραλέα αναγνώριση του αποτελέσματος από την Ντόρα Μπακογιάννη τους διαψεύδουν. Ευχόμαστε στον Αντώνη να πετύχει.

Να πετύχει για το καλό της χώρας πρωτίστως.

Δεν είναι ώρα για υποθέσεις. Θα το κάνουμε στο μέλλον. Τώρα μόνο δύο επισημάνσεις:

- Άκου, αλλά φυλάξου από τους επικοινωνιολόγους και διάφορους ιδιοτελείς συνήθως συμβουλάτορες.

- Ορθά ξεκίνησες με το πρώτο σκέλος της παρότρυνσης του πραγματιστή δημοκράτη Ν. Μακιαβέλι: «τους ανθρώπους πρέπει να τους κάνεις δικούς σου» Έκανες την πρώτη κίνηση διαγράφοντας με το «σφουγγάρι» όσα αήθη και ακραία έπραξαν και είπαν οι θερμόαιμοι την προεκλογική περίοδο.

Αλλά πολύ σωστά προειδοποίησες ότι δεν θα επιτρέψεις να διαφανούν φαινόμενα υπονόμευσης, αντίθετα προς την λαϊκή εντολή. Εκεί χωρεί το δεύτερο σκέλος της οδηγίας: «… αν δεν τους κάνεις δικούς σου, τους εξαφανίζεις. Δεν τους τραυματίζεις, γιατί είτε καραδοκούν να σ’ εκδικηθούν».

 

Τα ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ (για την ιστορία)

 

Ψήφισαν 782.136                          Έλαβαν

Αντώνης Σαμαράς 386.400            50,06%

Ντόρα Μπακογιάννη 306.625        37,72%

Παν. Ψωμιάδης 78.870                   10,22%

Το φαινόμενο Ψωμιάδη πρέπει να προσεχθεί ιδιαιτέρως και από το ΠΑΣΟΚ και την Κυβέρνηση.

Εκφράζει τις εθνικές ανησυχίες, το πνεύμα της ανεξαρτησίας και της ευθύτητας που επιθυμεί ο λαός.

Σημειώστε, φίλη μου που ψήφισε ΚΚΕ στις εκλογές της 4 Οκτώβρη, γράφτηκε στη Ν.Δ. για να ψηφίσει τον Ψωμιάδη. Αν υπήρχε επαναληπτική θα ψήφιζε Σαμαρά.

 

Σημεία της δήλωσης Σαμαρά

"Με εντολή των ψηφοφόρων της ΝΔ, αναλαμβάνω την τιμή και την ευθύνη να οδηγήσω την παράταξη σε νέους αγώνες για την πρόοδο του ελληνικού λαού και κυρίως για το δικαίωμα της ελπίδας, στα νέα παιδιά του τόπου μας.

Η πολιτική προοπτική της ΝΔ είναι ξεκάθαρη· να επιστρέψει σε νέες νίκες, οργανωτικά ανανεωμένη και ιδεολογικά κυρίαρχη.

...Σήμερα φίλες και φίλοι, νικήσαμε όλοι. Δεν υπάρχουν ηττημένοι. Δεν ήμασταν άλλωστε αντίπαλοι όλο αυτό το διάστημα, το διακήρυξα τις δύσκολες ώρες της αντιπαράθεσης. Το επαναλαμβάνω και σήμερα που μίλησε ο λαός της παράταξης. Δεν είμαστε αντίπαλοι από δω και μπρος.

Θα είμαστε όλοι μαζί. Δε μας χωρίζει πλέον τίποτα, μας ενώνουν οι μεγάλες προκλήσεις για το αύριο. Το ίδιο ισχύει με όλα τα στελέχη. Δεν με νοιάζει τι ψήφισαν, δε με νοιάζει ποιον ή ποια στήριξαν, από απόψε θα είμαστε όλοι μαζί. Όσα ειπώθηκαν μέχρι σήμερα, τα έχω όλα ξεχάσει, σφουγγάρι.

Αλλά από δω και μπρος θα περιφρουρήσω απόλυτα την ενότητα της βάσης. Η βάση, ας το γνωρίζουν όλοι, δε θα ανεχθεί οποιαδήποτε υπονόμευση της ενότητας.

Ήδη ανοίγει ο δρόμος για να πάμε σε Συνέδριο Θέσεων και Αρχών της ΝΔ μέσα στους επόμενους μήνες, όπου θα ολοκληρώσουμε το διάλογο και θα καταλήξουμε σε μεγάλες τομές για την αναγέννηση της παράταξής μας".

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 485 guests και κανένα μέλος