Ένα ακόμη κείμενο απατηλό, στον ιστό της Ε.Ε.

 
Με κάθε επισημότητα συναχθήκανε στη Ρώμη, οι ηγέτες της “Ευρωπαϊκής Ενωσης” των 27 χωρών – αποφεύγουν εσκεμμένως τον όρο «κρατών» – για να εορτάσουν τα 60 χρόνια από την ίδρυση της Eυρωπαϊκής Οικονομικής Κοινότητας (ΕΟΚ) τότε.

Η Διακήρυξη που εκδόθηκε τα λέει σχεδόν όλα, αν μάλιστα γνωρίζεις να διαβάζεις και λίγο «ακτινογραφικά» - κάτω από τα επιφαινόμενα, τα οποία περιβάλλονται από τα κατάλληλα φραστικά ψιμυθιάσματα (φτιασιδώματα).

Διακηρύσσουν «υπερήφανοι» γιατί η «οικοδόμηση – πάνω στα ερείπια των εθνών – της ευρωπαϊκής ενότητας αποτελεί ένα τολμηρό και μακρόπνοο σχέδιο»!

Ερώτημα: Πότε αναπτύχθηκε και παρουσιάστηκε αυτό το «...μακρόπνοο σχέδιο» στους λαούς, και πότε εγκρίθηκε απ’ αυτούς; Τουλάχιστον απ’ όλους, γιατί στην Ελλάδα ουδέποτε έγινε κάτι τέτοιο! Και δεν έγινε διότι, κατά την κυρία Μητσοτάκη – Μπακογιάννη, «Ο ελληνικός λαός δεν είναι ώριμος»1. Είναι όμως «ώριμος» για να ψηφίζει, να τους στέλνει στη Βουλή, να επιβαρύνουν δυσανάλογα τα δημόσια έξοδα, για να μας καταστρέφουν και να μας υποδουλώνουν αμαχητί!...

Το «σχέδιο» επομένως, όπως καταρτίζεται και εφαρμόζεται ...μακρόπνοα, εξομοιούται προς συνωμοσία2.

Και συνεχίζει η «ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ», εν είδει απολογισμού, ότι «αποφασίσαμε να ενωθούμε», «ανακάμπτοντας από την τραγωδία δύο παγκοσμίων πολέμων για ν’ αναγεννήσουμε από τις στάχτες της την ήπειρό μας». Ποια “Ήπειρό μας”; Είναι αυθαίρετη, ανάρμοστη και ανακριβής αναφορά. Η ευρωπαϊκή Ήπειρος, απ’ ότι γνωρίζουμε περιλαμβάνει και το Ηνωμένο Βασίλειο (Αγγλία), του οποίου ο λαός επέλεξε την αποχώρηση από την Ε.Ε. και η οποία ήδη έχει δρομολογηθεί - και τη Ρωσία, για να περιοριστούμε στα δύο μεγάλα αυτά κράτη και βεβαίως, άλλα 16 μικρά και μεγαλύτερα κράτη, χωρίς να υπολογίσω την Τουρκία, την Αρμενία, το Αζερμπαϊτζάν και κάποια κρατίδια μικρότερα από τη ...Βούλα, όπως το Βατικανό με λιγότερους από χίλιους κατοίκους.

Ας δούμε αυτό για τους πολέμους: Αιτία των πολέμων δεν ήταν η ύπαρξη χωριστών εθνών-κρατών, αλλά η Γερμανία και η αλαζονεία και απληστία των καπιταλιστών και η ληστρική παρόρμηση παράγων αποικιοκρατών-κατακτητών και κενόδοξων στρατιωτικοπολιτικών, σε εναρμόνιση πάλη με τον οικονομικό παράγοντα.

Η Ε.Ε. όραμα των Ναζί

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν όραμα των ναζί, λέει ο σύγχρονος Αμερικανός ιστορικός Mark Mazower3 «... στο δόγμα του φιλελευθερισμού και της τυπικής ισότητας των κρατών αντέτειναν τη δαρβίνεια πάλι για την εξουσία των ανώτερων φυλετικά λαών», εξηγεί και των ισχυρότερων κοινωνικά, προσθέτω (βλέπε την θεοποίηση του ανταγωνισμού).

Και συμπληρώνει ο Μ. Mazower: «Αντί για την ελευθερία του εμπορίου πρότειναν το συντονισμό των ευρωπαϊκών οικονομιών ως ενιαίας μονάδας, κάτω από τη Γερμανική ηγεσία»3. Βεβαίως. Βλέπετε κάτι διαφορετικό στην Ε.Ε. όλων αυτών των... μπλε και των μπλουμ;

Η ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ πάντως συνεχίζει με πολύ ωραία λόγια: «Οικοδομήσαμε μια μοναδική Ένωση με κοινά θεσμικά όργανα και ισχυρές αξίες, μια κοινότητα ειρήνης, ελευθερίας, δημοκρατίας, ανθρωπίνων δικαιωμάτων και κράτους δικαίου, μια σημαντική οικονομική δύναμη με ασύγκριτα επίπεδα κοινωνικής προστασίας και πρόνοιας»!!!

Τώρα, αν δεν βιώναμε τόσο τραγικά αυτές τις «αξίες», θα καγχάζαμε! Κάποιος μακροχρόνια άνεργος, με ανώτατη τεχνική μόρφωση, μου είπε: «Πούθε να μουτζώσω;»

 

Οι “ισχυρές αξίες”!

Μία Κοινότητα ειρήνης!... Σταχυλόγηση κάνω: Δύο πόλεμοι στο Ιράκ στους οποίους συμμετείχαμε και συμβάλαμε. Στη Λιβύη, στη Συρία ομοίως, που υποθάλψαμε, στην κατοχή της μισής Κύπρου, που υπέθαλψαν, ανέχονται και ουσιαστικά συνεπικουρούν. Στη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας (ο Τσόμσκι τα έχει αναλύσει ικανοποιητικά), στην οποία ο ρόλος της ρεβανσιστικής Γερμανίας ήταν καταλυτικός, όπως και της ανώμαλης και εν εξελίξει κατάστασης στην Ουκρανία. (όπως τα “ομολογεί” χαρακτηριστικότατα ο Βέλγος Ευρωβουλευτής και πρόεδρος των φιλελεύθερων και δημοκρατών Guy Verhofstadt)4.

Η ανοχή – αν όχι η υπόθαλψη – για λόγους εξοπλιστικών συμφερόντων και καθυπόταξης της «ατίθασης» Ελλάδας, των συνεχών και απρόκλητων τουρκικών προκλήσεων, είναι ένα ακόμη δείγμα της «προσήλωσης» στην «αξία της ειρήνης» εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ενωσης! κ.ο.κ.

Μήπως όμως έχουμε «ειρήνη» στο εσωτερικό της Ε.Ε.; Κοινωνική ειρήνη σίγουρα δεν έχουμε και δεν ισχύει μόνον για την Ελλάδα και τη Νότια Ε.Ε. (Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία...) τα ίδια συμβαίνουν και στις χώρες του Βορρά. Στην ίδια τη Γερμανία και την Ολλανδία κ.ά. (Αναλογιστείτε τα διάφορα κατά καιρούς γεγονότα και εκρηκτικά επεισόδια, που μας παρουσιάζουν με το “σταγονόμετρο” τα συστημικά ΜΜΕ).

Ο ασύμμετρος πόλεμος» της λεγόμενης τρομοκρατίας, πώς προκλήθηκε; Μια σύντομη ιστορική αναδρομή των τελευταίων 70 χρόνων δείχνει ολοφάνερα, αν όχι το ποιος ήρξατο χειρών αδίκων, τουλάχιστον την συνευθύνη, για τα τραγικά τρομοκρατικά γεγονότα και τις συρράξεις.

Η ελευθερία που συμπεριλαμβάνεται στις πρώτες «ισχυρές αξίες» της Ε.Ε. είναι φαινομενική και «έξυπνη»:

Είστε «ελεύθεροι» στην Ε.Ε. και όχι μόνο σ’ αυτήν, βεβαίως, όσο δεν γίνεσθε απειλητικοί. «Ασ’ τους να λένε», να συνδικαλίζονται, να διαδηλώνουν, να διαμαρτύρονται, να ...τσακώνονται για την ομάδα τους, να εκτονώνονται στο ποδόσφαιρο, να διεκδικούν και ν’ απολαμβάνουν την ελευθερία των όποιων ηδονών και των σεξουαλικών τους αποκλίσεων να αγωνίζονται για το περιβάλλον, για τα δικαιώματα των ζώων, για την ... κάτι είναι κι αυτό, δεν λέω!

Είστε ελεύθεροι, όσο δεν γίνεσθε απειλητικοί για το σύστημα, τον νεοφιλελευθερισμό και την παγκοσμιοποίηση. Και πώς να γίνετε απειλητικοί; Έχετε κανάλια και διαβρωμένους, συνειδητά ή ασυνείδητα δημοσιογράφους; Χωρίς το μαγικό ραβδάκι της Κίρκης (T.V.) δεν γίνεται επανανθρώπιση των συντρόφων του Οδυσσέα!

Φίλοι μου, δεν είναι δυνατόν σ’ ένα άρθρο να τ’ αναλύσω όλα. “Φυτίλια” ανάβω, μπας και κάποια σπίθα ανάψει τη φωτιά του Προμηθέα, τη φλόγα του πόθου για αληθινή ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.

Μιλάει ακόμη η ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ της Ρώμης για Δημοκρατία και «ανθρώπινα δικαιώματα»! Η μιντιακή δημοκρατία, όπου ο λαός καλείται κάθε τέσσερα χρόνια να εκλέξει αυτούς που θα τον κοροϊδέψουν, για όσα απατηλά και αμφίσημα του έταξαν, ΔΕΝ είναι δημοκρατία! Το καθεστώς της έλλειψης λογοδοσίας, της μεθοδευμένης με εκλογομαγειρέματα πλειοψηφίας ή της παράκαμψής της όταν δεν μας προκύψει, ΔΕΝ είναι δημοκρατία· είναι απάτη.

Να πούμε για τ’ ανθρώπινα δικαιώματα;

Δικαίωμα είναι μόνον η επιλογή του «κοινωνικού φύλλου»; Δεν είναι το δικαίωμα στην εργασία, το δικαίωμα στην υγεία, στην παιδεία, στην αξιοπρέπεια;

Δεν είναι δικαίωμα να κάνεις οικογένεια και να χαρείς με ασφάλεια τα παιδιά σου. Δεν είναι «δικαίωμα» να κάνεις παιδιά; Πώς να τα κάνεις, όταν φοβάσαι την εξασφάλισή τους, το μέλλον τους; Όταν με κόπους και αγωνίες τα μεγαλώνεις και τα σπουδάζεις, για να τα δεις να μεταναστεύουν, για να βρουν μια «δουλειά», την οποία “διαφημίζουν” ως “απασχόληση”... “όπου οι νέοι... θα σπουδάζουν και θα αναζητούν εργασία σε όλη την ήπειρο»!!! (λέει ξεδιάντροπα η διακήρυξή τους), απαλλοτριώνοντας έτσι όχι μόνο τη συνέχειά σου, αλλά το παραγωγικό σου δυναμικό, για το οποίο έχεις δαπανήσει τεράστια ποσά, όχι μόνος σου σαν γονιός, αλλά το κοινωνικό σύνολο (γιατρούς, δασκάλους, σχολεία, δρόμους, ενέργεια, αστυνομία, κ.λπ.) για να το χρησιμοποιήσει ένα άλλο παραγωγικό σύνολο πληρώνοντας μόνο τα έξοδα λειτουργίας και συντήρησης, το μεγαλύτερο μέρος των εποίκων επιστρέφει το ίδιο.

Τέλος (δεν έχει τέλος, παρά μόνο για σήμερα), εκείνη η «αξία» της «κοινωνικής προστασίας και πρόνοιας» που «χαίρουν» οι Ευρωπαίοι πολίτες, σύμφωνα με τη ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ της Ρώμης, μόνο ως ύβρις ακούγεται, και για τούτο μιλούν τα συσσίτια – ή μήπως αυτό είναι η «πρόνοια;» - και οι άστεγοι που κοιμούνται στα παγκάκια και στα πεζοδρόμια. Οι άνθρωποι που ψάχνουν για τροφή στους κάδους απορριμμάτων: Ντροπή.


1. Ντόρα Μπακογιάννη 2007, Πρακτικά Βουλής, συζήτηση για την επικύρωση της Συνθήκης της Λισσαβώνας.
2. Συνωμοσία: «συνένωση πολλών για κακό» λ. Δημητράκου.
3. Mark Mazower: «Η Σκοτεινή Ήπειρος», τομ. Α’, σελ. 14, 193 κ.αλλού.
4. Guy Verchfstadt: «Η ασθένεια της Ευρώπης», εκδ. Παπαδόπουλος, σελ. 117 κ.ε.
 
 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 68 guests και κανένα μέλος