τάδε έφη Donald Trump

 

kostas venetsanos 2015Σημαντική συνέντευξη του Αλέξη Παπαχελά με τον εκλεκτό του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ως Πρέσβη των ΗΠΑ στην Ε.Ε., Τεντ Μάλλοχ (ΣΚΑΪ, 7/2, «Ιστορίες»). Η συνέντευξη προκάλεσε ντελίριο αντιδράσεων στις Βρυξέλλες και στις συντηρητικές ηγεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Κατέδειξε ακόμη ότι και πέραν του Ατλαντικού έχει γίνει σαφώς αντιληπτό, 1ον ότι «τα σκληρά προγράμματα λιτότητας αποδείχθηκαν πλήρως αποτυχημένα» και τα διάφορα μέτρα που επιβάλλονται στην Ελλάδα «κάνουν μεγάλο κακό στους Έλληνες και ότι η κατάσταση είναι απλά μη βιώσιμη», όπως τόνισε επί λέξει, ξεκάθαρα ο καθηγητής οικονομικών και εκλεκτός του Ντ. Τραμπ, Τεντ Μάλλοχ.

Δεύτερον ότι χρειάζεται ουσιαστική αναδιάρθρωση του χρέους και επιστροφή στη δραχμή.

«Οι Έλληνες χάνουν το χρόνο τους στην Ευρωζώνη», είπε χαρακτηριστικά, διαβάζοντας απ’ το τουΐτερ τα γραπτά του ίδιου του Ντ. Τραμπ, ένα χρόνο πρίν!!

Τρίτον, ότι «το ευρώ είναι μια αληθινά προβληματική ζώνη», και ότι δυνητικά θα μπορούσε – δεδομένων των πολιτικών συνθηκών στην Ευρώπη, αλλά και της γερμανικής «στρατιωτικής» και άτεγκτης πειθαρχίας, να υπάρξει μια κατάρρευση του ευρώ.

Οι λυσσαλέες αντιδράσεις που ξεσήκωσε η συνέντευξη, κατέδειξαν κυριολεκτικά τον πανικό που τους κατέλαβε τόσο εσωτερικά – από τους Ευρωδεείς, ευρωλάγνους και ευρωτραφείς – όσο και στο εξώτερο «εσωτερικό» των Βρυξελλών και της Γερμανίας, ιδίως.

Persona non grata
Για τους Γερμανούς ο Μάλλοχ
 

Λυσσαλέα αντίδραση του Μανφρεντ Βέμπερ, Προέδρου του Λαϊκού κόμματος του Ευρωκοινοβουλίου (του Κόμματος της Μέρκελ, του Σόιμπλε, του Μητσοτάκη και λοιπών «χριστιανών» και «Δημοκρατών») κατέδειξε αφενός τον πανικό, ιδίως των Γερμανών, που λυμαίνονται την Ε.Ε. και ειδικότερα, τις χώρες του ευρωπαϊκού νότου (από Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία μέχρι Ελλάδα).

Μεταξύ άλλων ο κύριος αυτός δήλωσε: «Δεν δεχόμαστε έναν Πρέσβη από τις Ηνωμένες Πολιτείες, που αμφισβητεί(!) την ενότητα της Ε.Ε. και το βασικό μας όχημα, το ευρώ. Αυτό δεν είναι αποδεκτό, είναι απλά μια προβοκάτσια»!

Για να συμπληρώσει με αυταρέσκεια και υπερηφάνεια, «μπορούμε να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας. Δεν χρειαζόμαστε τους Αμερικανούς γι’ αυτό»!

Ένα ακόμη συμπέρασμα που εξάγεται αβίαστα, είναι ότι εκτός από τον γερμανικό σωβινισμό που αναγεννάται, αναδεικνύονται και οι ανειρήνευτες εσωτερικές αντιθέσεις του καπιταλισμού. Που βέβαια τις πληρώνουν οι λαοί με θυσίες και αίμα.

Ο καπιταλισμός ευθύνεται για τους πολέμους, όχι ο εθνισμός, στον οποίον επιχειρούν να ρίξουν τις ευθύνες, ακριβώς, για να σπάσουν αυτόν τον ισχυρό συνεκτικό δεσμό των λαών, ώστε ν’ αντιμετωπίζονται από το σύστημα ως ανίσχυρες μονάδες και ως λαϊκές μάζες προλεταρίων.

Ο δε Σόιμπλε αναδεικνύεται σε “τζογαδόρο χαρτοπαίκτη”, με τον αέρα του κερδισμένου. Μπλοφάρει άνετα. Καμώνεται ότι προτείνει, προβάλει, απειλεί, εκείνο ακριβώς το οποίο φοβάται. Ισχυρίστηκε για μια ακόμη φορά ότι θέλει να φύγουν οι Έλληνες απ’ το ευρώ: «Για να γίνει κούρεμα του χρέους», ισχυρίστηκε ότι, «η Ελλάδα πρέπει να εγκαταλείψει πρώτα το ευρώ».

Το οικονομικό μας πρόβλημα δεν είναι το νόμισμα. Τα εμπορικά ισοζύγια δεν διαμορφώνονται από τα νομίσματα, αλλά από τον όγκο των εξαγωγών και των εισαγωγών.

Το πρόβλημά μας είναι πρωτίστως πολιτικό. Έχουμε ως επί το πλείστον και ιδιαίτερα στην κορυφή, ανίκανους απαίδευτους, ανεπίδεκτους συμβουλών, άτολμους πολιτικούς. Πρόβλημά τους είναι η πολιτική τους επιβίωση.

Κι όταν λέω «πολιτικούς» δεν εννοώ μόνον τους Υπουργούς και τους άβουλους – ως επί το πλείστον – βουλευτές. Εννοώ και τους επιχειρηματίες των «καναλιών» και των άλλων ΜΜΕ και τους προβεβλημένους κυρίως δημοσιογράφους και κάποιους αναλυτές καθηγητές κ.λπ.

Για να τελειώνουμε για σήμερα – γιατί θα επανέλθουμε σ’ αυτή την τόσο σημαντική συνέντευξη – ν’ αναφέρουμε κανα-δυο σημεία των θέσεων του Μάλλοχ που προφανώς εκφράζει και τον Τραμπλ.

Τ. Μάλλοχ: Το αν θα επιβιώσει η Ευρωζώνη, είναι ένα κρίσιμο ερώτημα. Είχαμε την έξοδο της Βρετανίας, θα γίνουν εκλογές σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη (...) το εάν θ’ αντέξει η Ευρωζώνη, είναι κάτι που θ’ αποφασισθεί μέσα στην επόμενη χρονιά.

...Το ενδιαφέρον στοιχείο αφορά την Ελλάδα, γιατί η Ελλάδα είναι ξανά στο χείλος του γκρεμού. Πιστεύω (...) ότι η Ελλάδα από μόνη της θ’ αποφασίσει να εγκαταλείψει το ευρώ (...) Η Ελλάδα θα πρέπει να ζητήσει το Grexit και να φύγει από το ευρώ»!

«Το ευρώ», αυτό το «βασικό όχημα» της γερμανικής κυριαρχίας.

Όλο και περισσότεροι, ευτυχώς, το καταλαβαίνουν.

Αλλά, θα επανέλθουμε.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 149 guests και κανένα μέλος