Αν έχει κάτι ιδιαίτερο η νέα αλλαγή του χρόνου,  είναι η “προγνωστική” βεβαιότητα ότι θα είναι χειρότερος, γι' αυτό...

Συνήθως αποχαιρετούμε το χρόνο που φεύγει, με μια προσδοκία ευμενούς μεταστροφής των δυσάρεστων γεγονότων, για το χρόνο που “γεννιέται”, δίνοντας και τις ανάλογες ευχές: “Ευτυχές το νέον έτος”! “Χαρούμενο, με υγεία, ευημερία και εκπλήρωση των επιθυμιών μας”!

Μακάρι. Μακάρι να έπιαναν οι ευχές και θα γέμιζα τη στήλη μου, μ’ όλες τις ευχές που θα επιθυμούσατε και θα επιθυμούσα, μ’ όλη τη δύανμη της “ψυχής” μου. Μακάρι. Κι εγώ θα το ‘θελα να δώσω και να πάρω τέτοιες ευχές που “ν;a ‘πιαναν”, αλλά δυστυχώς, ματαίως. Αν οι ευχές μπορούν να φέρουν κάποιο καλό, αυτό ίσως, είναι η ψυχολογική επίδραση που ασκούν στην ψυχοπνευματική μας κατάσταση. Μια υπόθεση καθαρά εγκεφαλική κι όχι βέβαια, μεταφυσική.          

Αν έχει κάτι ιδιαίτερο η νέα αλλαγή του χρόνου, αυτό είναι η “προγνωστική” βεβαιότητα ότι θα είναι χειρότερο απ’ το έτος που ολοκληρώνει σήμερα, που κυκλοφορούμε, τον κύκλο του: Μια ακόμη πλήρης περιστροφή της Γης περί τον Ήλιο.

Λοιπόν τί; μοιρολατρεία; Κάθε άλλο. Ο ορθολογισμός μάς λέει ότι αρκετά επιτυγχάνονται με γνώση των πραγματικών δεδομένων και την μεθοδικότερη και ορθολογικότερη αντιμετώπισή τους.

Η Υγεία “χτίζεται” διαρκώς, με υγιεινή ζωή (κινητική λειτουργία και διατροφή· άπαντα εν μέτρω).

Η ευημερία με εργασία και αγώνες (Μεθοδευμένους - όχι άστοχους - “τ’ αγαθά κόποις κτώνται” και διαφυλάσσονται με διαρκή επαγρύπνιση).

Η αξιοπρέπεια εμπνέεται, διεκδικείται και επιβάλλεται!

Μην αφήνετε να σας κάνουν “πλύση εγκεφάλου”, όπως το λένε. Μόλυνση είναι! Ας κάνουμε εμείς την πλύση, απ’ όσα μας υποβάλλουν καθημερινώς μέσω των διαύλων! (είναι τυχαία η παρήχηση των διαβόλων;)

Ας σκεφθούμε καλά και βασανιστικά. (Μη βαριόμαστε· Μην προχειρολογούμε). Συλλογάται καλά όποιος συλλογάται ελεύθερα, χωρίς φόβο και προκατάληψη!

Ας σκεφθούμε σωστά και ας πράξουμε σωστά και θαρρετά!

Ας κάνουμε με τις ορθές αποφάσεις μας, τους άοκνους, επίμονους, ατομικούς και συλλογικούς αγώνες μας, το νέον έτος ν’ απαοτελέσει καμπή για καλύτερες ημέρες!

Μπορούμε να κάνουμε το θαύμα!

Θα είμαι παρών κι εγώ, δίνοντας τη δική μου μάχη (dum pugno, vivo = εφ’ όσον μάχομαι, ζω!).

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 160 guests και κανένα μέλος