και η Ηρωδιάδα ενοχλείτο, από την κριτική που της ασκούσε ο Ιώαννης ο Πρόεδρομος

 

Για τις γιορτές να πούμε, τηρώντας τις παραδόσεις, να περάσετε καλά!

Θα πρέπει όμως να προσθέσουμε πως με ευχές μόνο δεν γίνεται τίποτα, αν δεν προσπαθήσουμε κι εμείς. Κι εμείς, από κορυφής μέχρι βάσεως της κοινωνικής πυραμίδας – με φωτεινές εξαιρέσεις – κάνουμε ό,τι περνάει απ’ το χέρι μας, να μην «πιάσουν» οι ευχές.

Τί να πούμε, λοιπόν;

Για την αντιπολίτευση που επιχαίρει γιατί «μας μάλωσαν» οι δυνάστες μας, «εταίροι» της Ευρωπαϊκής Ενωσης», γιατί οι «κυβέρνησή» μας θέλησε να αυτοεπιβεβαιωθεί ότι κυβερνά, παίρνοντας «μονομερή» απόφαση, για το έκτακτο βοήθημα και για το ΦΠΑ σε κάποια νησιά που σηκώνουν το βάρος ενός μεταναστευτικού τσουνάμι;

Για το σύνολο σχεδόν της πολιτικής ηγεσίας και του πολιτικού προσωπικού της χώρας κι ενός μεγάλου μέρους του λαού που έχει αποδεχθεί αμαχητί την ύπουλη και ιδιότυπη κατοχή που βιώνουμε, ώστε η κυβέρνηση να δέχεται εγγράφως και ενυπογράφως, αν δεν πιάσει τους στόχους, να ξαναπάρει, τα λεφτά που έδωσε στους συνταξιούχους, πίσω!!!

Τους νεαρούς βουλευτές, που χωρίς ίχνος πατριωτισμού, αλλά έμπλεοι ακραίου κομματισμού και ιδιοτέλειας, «προσωπικά δεν τους ενοχλεί καθόλου», που ο Τσακαλώτος «έδωσε την υπογραφή».

Ή να πούμε για τον Τσίπρα, που δήλωσε από την Κρήτη, περιχαρής ότι, «είμαστε έτοιμοι για την ανάκαμψη, αρκεί κάποιοι να μη θέλουν να κρατούν τα φτερά μας»1.

Το «χέρι» που κρατά τα φτερά σου, δεν το παρακαλάς. Το τσιμπάς, το ραμφίζεις. Ιδιαίτερα αν είναι «εταίρος» σου, που θα ‘πρεπε να σε βοηθά να πετάξεις.

Αυτή η Ευρώπη ΔΕΝ είναι Ευρωπαϊκή!

Είναι πέρα για πέρα, επίσημα και δημόσια διακηρυγμένα2, νεοφιλελεύθερη – παγκοσμιοποιημένη, καπιταλιστική. Είναι τραπεζική εταιρειοκρατία!

Αποτέλεσμα; Ασύμμετρος πόλεμος και τρομοκρατία.

Κι από την κορυφή, ας κατρακυλήσουμε στη βάση! Βλέπεις, «καθρέφτης σου είμαι κοινωνία και σου μοιάζω».

Παραμονές Χριστουγέννων λοιπόν, ένας άκρως «νομοταγής»(;) και «τυπολάτρης» πολίτης, από εκείνους, ως φαίνεται που “διυλίζουν τον κώνωπα και καταπίνουν την κάμηλον” - και η “καμήλα” που καταπίνουν εδώ, είναι όσα δεινά επισώρευσαν στην πατρίδα μας και στο λαό μας: εθνική υποτέλεια, φτώχεια, ανεργία, ξενιτεμός του ανθού της νιότης μας, τσουνάμι μεταναστευτικό δύστυχων αλλά και ύποπτων αλλοδαπών, εγκληματικότητα... αυτός ασχολείται με την κατ’ επιλογήν παραβατικότητα: την παράνομη στάθμευση επί πεζοδρομίου «γηπέδου» επτά μέτρων, αλλά σε συγκεκριμένη οδό και συγκεκριμένο αριθμό. Ούτε το διπλανό ούτε το παραδιπλανό. Χωρίς να ενοχλούν καν τα οχήματα γιατί πίσω τους αφήνουν ικανά μέτρα για τον πεζό. Και πού; Στη Βούλα, νύχτα 02.30 άγρια μεσάνυχτα σε έναν δρόμο που οι πεζοί είναι λιγοστοί ακόμη και την ημέρα! Και όχι μόνο ασχολείται, αλλά απασχολεί την Αστυνομία επαναληπτικά και ενοχλητικά για το συγκεκριμένο όχημα, στο συγκεκριμένο δρόμο με το συγκεκριμένο νούμερο! Και όχι μόνο μία ημέρα, αλλά και την επομένη... Δεν ασχολείται απλά με τον “κώνωπα”, αλλά τον διυλίζει!

«Ουαί υμίν, γραμματείς και φαρισαίοι υποκριταί». Απασχολεί μετά φορτικότητος τις αστυνομικές υπηρεσίες, που δυστυχώς έχουν να κάνουν σοβαρότερη και ουσιαστικότερη δουλειά, για την προστασία του πολίτη.

Δεν ξέρω γιατί γεννήθηκε ο Ιησούς προ 2000 ετών. Ξέρω όμως γιατί πίστεψα εγώ, που γεννήθηκα προ ενός εικοστού πέμπτου της δισχιλιετίας, γιατί βάλθηκα να «χτυπάω» τα κατά τη γνώμη μου «κακώς κείμενα» και να προσπαθώ στο μέτρο των δυνάμεών μου, να βελτιώσω την κοινωνία και τη λειτουργία του επίσημου φορέα της· του ελληνικού κράτους.

Αυτό ίσως κάποιους ενοχλεί. Όπως ενοχλείτο και η Ηρωδιάδα, από την κριτική που της ασκούσε ο Ιώαννης ο Πρόεδρομος.

Αλήθεια ποιά «Ηρωδιάς» ενοχλήθηκε, στο παράδειγμά μας;

Διότι επιχείρηση έγινε κατόπιν στοχευμένης καταγγελίας κάποιας Ηρωδιάδας ή Ηρώδη που από κάτι έχει ενοχληθεί ή δεν έχει πώς να σκοτώσει την ώρα του και όχι μία φορά, αλλά κατ’ επανάληψιν και πάλι στοχευμένα! Άγνωσται αι κακίαι των ανθρώπων!

Για φαντάσου με τι ξενυχτάει, με τι ασχολείται, με τι ενοχλείται κάποιος κόσμος, ώστε να ενοχλεί επανειλημμένως την Αμεση Δράση νυχτιάτικα!

Την ώρα δηλαδή που η Αστυνομία έπρεπε ν’ ασχολείται με την ασφάλεια και την προστασία των πολιτών, από τη συνήθη, πλέον εγκληματικότητα: τις διαρρήξεις, τις ληστείες, τις κλοπές, τα ναρκωτικά...

Δεν τα γνωρίζει ή δεν ενοχλείται απ’ αυτή την εγκληματικότητα ο καταγγέλων «Ηρώδης»;

Ή μήπως δεν αντιλαμβάνεται ότι δεν μπορεί η Αστυνομία ν’ ασχολείται με τα ...νιαουρίσματα των γάτων...

Ξέρετε αστυνομικές παραβάσεις είναι και το πέταγμα ενός άδειου πακέτου τσιγάρων ή της γόπας. Κι όπως ξέρετε «απαγορεύεται το πτύειν».

Μήπως λοιπόν οι άκρως «νομοταγείς» «γραμματείς και φαρισαίοι» πρέπει ν’ ασχοληθούν με την ουσιαστική «κοινωνική αστυνόμευση» ως αρωγοί των αστυνομικών οργάνων, αντί να περισπούν την προσοχή και το έργο τους σε εκδικητικές, ίσως, φαρισαϊκές τυπολαγνείες;

Και εάν δεν το γνωρίζουν ή δεν το σκέπτονται αυτοβούλως, μήπως πρέπει να τους το υπενθυμίζει η Αστυνομία;

Ξέρετε, και οι καταγγέλλοντες πρέπει να μας βάζουν σε υποψίες, τουλάχιστον ως προς τη σκοπιμότητα.

―――――

1. ΣΚΑΪ 21/12/16, 13:38΄

2. Συνθήκη της Λισαβώνας αρθρ. 2 §1 (...άκρως ανταγωνιστική οικονομία της αγοράς»).

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 205 guests και κανένα μέλος