Ο έρωτά μας γι’ αυτήν την Ε.Ε.

 

Ο τίτλος του παρόντος παραπέμπει μάλλον στο σύνδρομο της Στοκχόλμης, όπου η βιασθείσα και βιαζόμενη κατ’ εξακολούθησιν ...ερωτεύεται τον βιαστή της!

Ετσι εξηγείται η λατρευτική προσκόλληση της πλειονότητας ίσως των Ελλήνων σ’ αυτήν (το τονίζω αυτό) σ’ αυτήν την Ε.Ε. Και λέω των Ελλήνων γιατί αυτοί - εμείς – υφίστανται τις συνέπειες της αυταρχικής, αντιδημοκρατικής, μερκαντιλιστικής (εμπορευματο-χρηματιστικής) ψευδο-ένωσης, νεο-αποικιακής μορφής υπό την γερμανική ηγεμονία. Εχει πραγματοποιηθεί δε με τέτοιο απατηλό τρόπο, ώστε να μη συνειδητοποιούν οι λαοί περί ποιας αποικιοκρατικής δομής, κατοχικής εξάρτησης πρόκειται.

Θα το αντιληφθούν όταν υποστούν την αρπαγή της περιουσίας τους όλης, την άγρια εργασιακή εκμετάλλευση, σε συνθήκες γαλέρας, την οργανωμένη οργουελικά διαβίωσή τους,- στην διατροφή τους, στις κοινωνικές και οικογενειακές τους σχέσεις, στις αισθητικές τους προτιμήσεις και στις αισθησιακές τους απολαύσεις, στις ερωτικές τους επιλογές ακόμη.- Αλλά να μην εκτεινόμαστε στο «φαντασιακό» μέλλον, του οποίου το εμβρυακό, ή νηπιακό, ή και ώριμο ακόμη στάδιο υφιστάμεθα ήδη. Ας δούμε κάτι χειροπιαστό και επίκαιρο: Εγραφα ένα σχόλιο στο τελευταίο φύλλο της Εβδόμης (6/8) με τη συμπλήρωση ενός έτους από την πλειοψηφούσα πολιτική προδοσία του δημοψηφίσματος της 6/7/2015.

Με την παραδεδεγμένη συνθηκολόγηση του 3ου μνημονίου συνετελέσθη πολιτικό πραξικόπημα, με τη συμμετοχή της κυβέρνησης (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) της κορυβαντιώσας αντιπολίτευσης (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ κ.λπ. απολοιφάδια) και   την πρωτοστατούσα συμμετοχή του Προέδρου της Δημοκρατίας, που έχει ταχθεί με τον ίδιο τον καταστατικό χάρτη της χώρας, ως θεματοφύλακας του Συντάγματος, των νόμων και του εθνικού συμφέροντος, κι όχι της «ιερότητας» του ευρωπαϊκού(;) ιδεώδους!!! Θυμίζω τί δήλωσαν τότε ο πρόεδρος του Γιουρογκρούπ, Ντάισεμπλουμ και ο πρόεδρος της Ευρ. Επιτροπής Γιούνκερ για να δείξουν πώς εννοούν τη δημοκρατία στην Ε.Ε. και γενικότερα στο νεοφιλελεύθερο κόσμο, και πόσο «σέβονται» τους λαούς.

Ο πρώτος δήλωσε το αξιομνημόνευτο... απόφθεγμα «σφάλετε αν νομίζετε ότι δημοκρατία έχουμε εκεί που ένα εκλογικό αποτέλεσμα μπορεί να αλλάξει τον τρόπο που λειτουργεί η ευρωζώνη», ο δε δεύτερος εν πλήρει αρμονία με τον πρώτο, πως «δεν υπάρχει δημοκρατική επιλογή εναντίον των συνθηκών της Ε.Ε.». Τους προσέξατε; Καταλάβατε ότι δημοκρατία στην τραπεζοκρατία της Ε.Ε. υπάρχει για ...πλάκα! Για να αποφασίζουμε ποιο υποκείμενο απ’ αυτά που προωθούν, μέσω της διαπλοκής, θα τους κάνει τη δουλειά τους.

 

Ποια διάκριση των εξουσιών;

Μετά τη δημοκρατία σειρά είχε η ίδια η δικαιοσύνη, τελείως πρόσφατα (24.8). Βέβαια οι αντιλήψεις ορισμένων βορείων περί δικαιοσύνης δεν αφίστανται εκείνων των Βαυαρών της εποχής του Τερτσέτη και του Πολυζωίδη. Ιδού λοιπόν οι τελευταίες αυτο-αποκαλύψεις της Ε.Ε. και δη του ανωτέρου θεσμικού οργάνου της, της Κομισιόν.

«ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ “Κόλαφος» Κομισόν στα ΕΛΣΤΑΤ» ήταν ο τίτλος των ειδήσεων, στις 9 το βράδυ της 24ης Αυγούστου, στο ΣΚΑΙ.

Η επίτροπος της Κομισιόν κάλεσε τις ελληνικές αρχές να αντιμετωπίσουν ενεργά και δημόσια την εσφαλμένη εντύπωση ότι τα δεδομένα υπέστησαν παραποίηση κατά την περίοδο 2010-2015 και να προστατεύσουν την ΕΛΣΤΑΤ και το προσωπικό της (δηλαδή τον Γεωργίου, γιατί «προσωπικό της» είναι και η καθηγήτρια Ζωή Γεωργαντά, η οποία έχει καταγγείλει το θέμα), από παρόμοιους, αβάσιμους ισχυρισμούς», σύμφωνα με τους αυθαίρετους ισχυρισμούς της Κομισιόν.

Αλλά ας αναφερθούμε εν συντομία στο ιστορικό: Ο Επικεφαλής της ΕΛ.ΣΤΑΤ. Ανδρέας Γεωργίου είχε διογκώσει τεχνητά το δημόσιο έλλειμμα του έτους 2009 (κυβέρνηση Κ. Καραμανλή μέχρι τον Οκτώβριο) ώστε να οδηγηθεί η χώρα στην κατάσταση που βρίσκεται από το Μάη του 2010 (κυβέρνηση Γ.Α. Παπανδρέου) κ.ε. με τα μνημόνια, την ύφεση, τα λουκέτα σε 300.000 επιχειρήσεις, 3 εκατομμύρια Έλληνες κάτω από το όριο της φτώχειας, ανεργία στο 27%, με την πραγματική να ξεπερνά το 30% και στους νέους το 55 έως 65%, με 10.000 αυτοκτονίες, με πολιτικές εκτροπές όπως η κυβέρνηση Λουκά Παπαδήμου και την αυθαίρετη αναστροφή του ΟΧΙ του δημοψηφίσματος σε εξευτελιστικό ΝΑΙ σε όλα, με την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας και τους πλειστηριασμούς στην ιδιωτική, με απώλεια «μέρους» της εθνικής κυριαρχίας (τί πάει να πει μέρους; Μπορεί η κυβέρνηση να αλλοιώσει την κλίμακα του ΦΠΑ εν μέρει ή εν όλω; Τότε τι κυβέρνηση είναι). Για να γίνουν όλα αυτά έπρεπε να διογκωθεί το έλλειμμα, να γίνουμε «Τιτανικός» για να ‘ρθουν να μας σώσουν» οι «θεσμοί» ΔΝΤ, ΕΚΤ, Κομισιόν και να μας αρπάξουν ό,τι έχουμε και κυρίως τις πλουτοπαραγωγικές μας πηγές και να μας κάνουν υποχείρια των γεωπολιτικών τους παιχνιδιών, όπως κάνουν εδώ και διακόσια κοντά χρόνια, γιατί βέβαια βρίσκουν ευχερώς εφιάλτες, “ρεαλιστές”.

Ο Γεωργίου λοιπόν, πρώην στέλεχος του ΔΝΤ που συνταξιοδοτήθηκε πρόωρα για να αναλάβει πρόεδρος της ΕΛ.ΣΤΑΤ. (Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία) έκανε προφανώς τα κέφια των θεσμών, προσπαθώντας να εφαρμόσει την «ενός ανδρός αρχή», όπως έχει καταγγείλει η καθηγήτρια οικονομετρίας του Παν/μίου Αθηνών, πρώην μέλους του Δ.Σ. τους ΕΛ. ΣΤΑΤ. Ζωή Γεωργαντά.

Ο Γεωργίου απαίτησε να υπογράφουν ό,τι τους πηγαίνει! «Αυτή είναι η δουλειά σας». Όλο το Δ.Σ. δεν υπέγραψε τα χαλκευμένα στοιχεία. Η υπόθεση έφτασε στην ελληνική δικαιοσύνη. Κάποιοι προσπάθησαν να βάλουν την υπόθεση στο αρχείο, λέει η Ζωή Γεωργαντά, αλλά «υπήρχαν και δικαστές οι οποίοι έκαναν το καθήκον τους, όπως η κα Φράγκου» - πρόεδρος του Συμβουλίου Εφετών τότε και νυν Αρεοπαγίτης, η οποία απέρριψε όλη την επιχειρηματολογία όσων ήθελαν να βάλουν την υπόθεση στο αρχείο. (είχε μπει στο αρχείο το 2013 αλλά τελικά με την αντίδραση της κας Φράγκου που θεώρησε ότι υπήρχαν επαρκείς ενδείξεις τέλεσης των εγκλημάτων «παράβασης καθήκοντος και ψευδούς διόγκωσης», η υπόθεση επανήλθε στην επιφάνεια μετά την απόφαση του Ποινικού τμήματος του Αρείου Πάγου να αναιρέσει την αρχειοθέτηση της κατηγορίας σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του πρώην προέδρου Ανδρέα Γεωργίου. (Για την υπόθεση θα επανέλθουμε).

 

Ανάμειξη στη δικαιοσύνη επιχειρεί η Κομισιόν

Πώς αντέδρασε η Κομισιόν της Ε.Ε.; Σκύλιασε! Καλεί την ελληνική κυβέρνηση να επέμβει στο έργο της δικαιοσύνης για να καλύψει τις δικές της πομπές, όταν αποφάσιζε στις αρχές του 2009 να πληρώσουν οι λαοί τα χρηματιστικά παιχνίδια των τραπεζών, που είχαν 18,6 τρις (τρισεκατομμύρια) τοξικά περιουσιακά στοιχεία στο ενεργητικό τους. Έπρεπε να σωθούν οι γερμανικές και γαλλικές τράπεζες και να πληρώσουν οι λαοί. Η επίτροπος της Κομισιόν κατά λέξη κάλεσε τις ελληνικές αρχές με αυστηρό τόνο και απειλητικά «να αντιμετωπίσουν ενεργά και δημόσια την εσφαλμένη (;) εντύπωση ότι τα δεδομένα υπέστησαν παραποίηση κατά την περίοδο 2010 – 2015». Η επίτροπος δήλωσε ακόμη: «δεν σχολιάζω ποτέ μεμονωμένες νομικές διαδικασίες και δεν θα το κάνω σήμερα. Παρά ταύτα έχουμε ενοχληθεί από δηλώσεις που αμφισβητούν την εγκυρότητα των δημοσιονομικών στοιχείων στα οποία στηρίχτηκε το πρόγραμμα σταθερότητας της Ελλάδας». (ομολογεί δηλαδή και συνεχίζει): «οι χειρισμοί γι’ αναζητήσεις μπορούν να προκαλέσουν μεγάλη ζημιά στην αξιοπιστία των στατιστικών στοιχείων της Ελλάδας».

Κλείνω με το σχόλιο του Παντ. Καψή, ο οποίος δήλωσε πως δεν θυμάται στην επαγγελματική του καριέρα και δεν νομίζει ότι έχει συμβεί ποτέ άλλοτε «η ευρωπαϊκή επιτροπή να παρεμβαίνει σε μια δικαστική διαδικασία. Αυτό έχει συμβεί μόνο με αντιδημοκρατικά - ολοκληρωτικά καθεστώτα, όπου η δικαιοσύνη χειραγωγείται». Πολύ εύστοχη παρατήρηση μόνο που στο τέλος τα ...άλλαξε.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 140 guests και κανένα μέλος