Go home TSIPRAS! Ήταν το κεντρικό σύνθημα της οργανωμένης ατύπως από τη Ν.Δ., συγκέντρωσης στο Σύνταγμα, την περασμένη Τετάρτη.
Το σύνθημα, «Τσίπρα, τράβα στο σπίτι σου» ήταν στα αμερικάνικα, από τους οργανωτές, γιατί εκοινοποιείτο στους «(θ)εσμούς και στ’ «αφεντικά» της Ευρώπης, τους Γερμανο-τσιφλικάδες του Σόιμπλε και του «λαϊκού κόμματος» της Ευρωλυχείας.
Αν δεν την οργάνωναν, τη συγκέντρωση αυτή, οι «νεοδημοκράτες», εκ του πονηρού, θα πήγαινα κι εγώ. Θα πήγαινα, γιατί θέλω να φύγει ο Τσίπρας και η παρέα του. Θέλω να φύγουν αυτοί οι εξωμότες, οι αποστάτες της ιδεολογίας τους και των διακηρύξεών τους. Να φύγουν αυτοί που εξαπάτησαν το λαό και αυτομόλησαν στην απέναντι όχθη των προσκυνημένων στους δυνάστες, των «γερμανοτσολιάδων», των πολιτικών τσαρλατάνων, των προδοτών.
Κάθε μία από τις παραπάνω λέξεις είναι ακριβής ή και μεταφορικά, επιθετικός προσδιορισμός, και δεν επαρκούν να περιγράψουν το σύνολο της καταστροφικής τους επίδρασης. Δεν είναι ύβρεις, γιατί δεν συνηθίζω να υβρίζω. Ύβρις, για την ελληνική κοινωνία, την Ελλάδα και την ιστορία μας, είναι αυτοί. Επομένως, μαζί κι εγώ, λέω: να φύγουν! Αλλά όχι για να ‘ρθει ξανά ο Μητσοτάκης και ο Γεωργιάδης!
 
Τί το καινό κομίζουν; Τί άλλαξαν στις εξαγγελίες τους και «τα πιστεύω» τους, απ’ όσα εφάρμοζαν μέχρι το 2015, που τους διώξαμε;
Θα καταργήσουν μήπως τον ΕΝΦΙΑ; Θα μας απαλλάξουν μήπως από το αποπνικτικό χρέος; Από το χρέος της εθνικής υποτέλειας που το έχουμε εξοφλήσει στο πολλαπλάσιο και χρωστάμε περισσότερα;
Να σας θυμίσω τι είχε πει ο Μανώλης Κεφαλογιάννης στη Βουλή, ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ., κατά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων της παράνομης κυβέρνησης Λουκά Παπαδήμου: «...Υπάρχουν δάνεια που είχαμε συνάψει το 1985, (...) με περίοδο αποπληρωμής 25 χρόνια, δηλαδή αποπληρώθηκαν το 2010. Το ένα δισεκατομμύριο εκείνης της εποχής πόσο νομίζετε ότι αποπληρώθηκε; (το 2010) – έκανε μικρή ρητορική παύση και απάντησε 56 δις»1.
Το 1 δις, το πληρώσαμε 56 δις. Τα 56 δις ήταν περισσότερο από το 1/6 του συνόλου του χρέους εκείνης της εποχής, αλλά και του σημερινού! Δεν έχει να πει ΤΙΠΟΤΑ τώρα ο Μαν. Κεφαλογιάννης; Ακόμη περισσότερο, τι λέει γι’ αυτά ο Κυριάκος Μητσοτάκης; Το κάνει «φυσικά» ...γαργάρα. Όπως κι αυτός και οι άλλοι και οι επόμενοι, και τότε και τώρα!
 
Να «παραιτηθούν», λοιπόν, «να πάνε σπίτια τους». Go HOME! Αλλά όχι μόνον ΑΥΤΟΙ. ΟΛΟΙ!
Όλοι αυτοί από το 2010 τουλάχιστον, που τα κάνανε… γαργάρα ή και που τ’ αγνοούσαν, από βαρειά αμέλεια, που τα ξεπέρναγαν, που τα δέχονταν και τα δέχονται, που τα υπέγραψαν και τα υπογράφουν, που τα ψήφισαν και τα ψηφίζουν, που παραιτήθηκαν από την εθνική Κυριαρχία, που πρόδωσαν το Λαό τους και την Ελλάδα!
 
 Που κατέστρεψαν την οικονομία,
 που έκλεισαν και έδιωξαν επιχειρήσεις
 που φτωχοποίησαν το Λαό
 που τον έριξαν στην ανεργία και
 που οδήγησαν και οδηγούν χιλιάδες ανθρώπους στην αυτοκτονία
 που ξεσπιτώνουν τον κόσμο, με πλειστηριασμούς και κατασχέσεις
 που, που, που!
 
Σωρεία εγκληματικών και αποτρόπαιων πράξεων …με “νομιμότητα”, που “εμείς ή τους δίνουμε ηλιθίως και σε ιδεολογική και ψυχική σύγχυση ευρισκόμενοι.
Δεν τους απαλλάσει όμως αυτή η επίπλαστη “νομιμότητα” από τις κακουργηματικές πράξεις που συντέλεσαν και συντελούν καθ’ υποτροπή, καθ’ έξη και εκ συστήματος. Δεν τους απαλλάσσει από το ιδιώνυμο κακούργημα της εσχάτης προδοσίας.
Δεν απαλλάσσει όμως από τις ευθύνες τους και τους “δυνάμενους και μη δρώντες”.
Να “παραιτηθούν”, λοιπόν, αλλά να παραιτηθούν ΟΛΟΙ!
Και ο λαός που δέχεται ιδιοτελώς ή ηλιθίως να μεταλλάσσεται σε μπαλάκι του πινγκ – πονγκ έχει κι αυτός ευθύνες.
 
Ας αναλογιστούμε τις συνέπειες. Ελλοχεύουν δυσάρεστες εξελίξεις. Ας προσέξουμε!
Δεν μ’ αρέσει ο ρόλος της Κασσάνδρας, αλλά θυμηθείτε ότι η Κασσάνδρα είχε δίκηο. Κι εγώ, δεν θέλω να δικαιωθώ, αλλά το φοβάμαι πως θα συμβεί.
 

1. ΕΒΔΟΜΗ 27/11/2011, Κώστα Βενετσάνου
 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 217 guests και κανένα μέλος