Προφήτης ο Ανδρέας Παπανδρέου, το 1995 


Δεν ψηφίζουμε για κόμματα και αποκόμματα.

Δεν ψηφίζουμε για πρόσωπα και προσωπεία.

Δεν ψηφίζουμε για ιδεολογήματα και “κολλήματα”

Δεν ψηφίζουμε βεβαίως, για τις τράπεζες, τα ΑΤΜ και τα ...βενζινάδικα.

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ για την ΕΛΛΑΔΑ

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ για Εθνική Ανεξαρτησία

Ψηφίζουμε για λαϊκή Κυριαρχία

ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΟΥΜΕ το ιταμό τελεσίγραφο των “θεσμών”.

ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΟΥΜΕ το ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ των αρπακτικών δανειστών που θέλουν να επιβάλλουν την υποταγή, την αρπαγή και την ταπείνωση της πατρίδας μας.

Για όσους έχουν καταλάβει, έχουν αντιληφθεί ή έχουν ζήσει στο “πετσί” τους, ακόμη χειρότερα, την εξαθλίωση και την εξάρτηση, την ένδεια και τις συνέπειές της, το πλήγωμα της αξιοπρέπειας, την ηθική μείωση και την τρώση αυτοσεβασμού, αυτά τα πέντε χρόνια των μνημονίων, δεν χρειάζεται να προβληματιστούν ιδιαίτερα για την επιλογή τους στο αυριανό δημοψήφισμα. Το ΟΧΙ εκπηγάζει απρόσκοπτα από τη συνείδησή τους. Ως ανθρώπινες οντότητες και ως ΕΛΛΗΝΕΣ!

Τί θα πει “αντί πάσης θυσίας, στο ευρώ;” Εξάλλου, το Δημοψήφισμα δεν είναι για το ευρώ.

Να θυσιάσουμε την Ελλάδα, για να σώσουμε το νεο-”φιλελεύθερο” τραπεζικό τους σύστημα; (Οι τράπεζες όπως ακούτε δεν είναι καν ελληνικές!).

Να θυσιάσουμε την αξιοπρέπειά μας και την υπόστασή μας την ίδια;

Να θυσιάσουμε την οικογένειά μας και τα παιδιά μας στο βωμό του Μινώταυρου των “αγορών;”

Να θυσιάσουμε την ιστορία μας και την τιμή των προγόνων μας - των παππούδων και των πατεράδων μας που σκοτώθηκαν, τραυματίστηκαν και πολέμησαν στην Αλβανία, στο Ρούπελ, στην Αντίσταση, για ένα παρεμφερές ΟΧΙ;

Ή να τρομοκρατηθούμε από τις απειλές, την καταστροφολογία και τα ψεύδη της 5ης φάλαγγας1 των εγχώριων συνειδητών ή παραπλανημένων συμμάχων των “αγορών” και των μεγαλο-υπαλλήλων τους;

«Η αντίδραση ενός έθνους στην ταπείνωση, μπορεί να είναι απρόβλεπτη»2

Και τότε, “τα χειρότερα” μπορεί να έρθουν απ’ την άλλη πλευρά κι όχι από εκείνη που τα σείει ως φόβητρο.

Και τότε θα δούμε ποιά πλευρά θέλει πράγματι την Ευρώπη! Οι τρομοκράτες και τραμπουκίζοντες υβριστές ή οι ανθιστάμενοι στους εκβιασμούς και στις πιέσεις των εσμών των αγορών και των μεγαλο-υπαλλήλων τους. Ποιών “θεσμών” αλήθεια;

Από ποιούς λαούς έχουν ψηφιστεί;

«... Ουδέν άτομον (όπως ο ...Μπλουμ), όργανον (όπως οι “θεσμοί”) ή ομάς (όπως τα κόμματα) είναι, ουδέ δύναται να είναι, πρωτογενώς φορεύς της κρατικής εξουσίας3».




Η “προφητεία”!



Είναι χαρακτηριστική για τη σημερινή κατάσταση η διαπίστωση του Ανδρέα Παπανδρέου, το 1995 - είκοσι χρόνια πριν - στη συνέντευξη τύπου, μετά τη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε., στις Κάννες!

«Βρίσκω ότι πάμε σ’ ένα είδος συρρίκνωσης της εθνικής δύναμης, αλλά όχι στο βωμό μιας συλλογικής δημοκρατικής διαδικασίας. Στο βωμό των κρίσεων και των συμφερόντων. Συμφερόντων, το λέγω ρητά... δεν θέλω ν’ αποκαλύψω ονόματα. Σας λέγω όμως ότι εδώ υπάρχει σαφές σχέδιο για τη μηδενοποίηση των εθνικών κυβερνήσεων, οι οποίες δεν θα μπορούν να να παίξουν δημοκρατικά αποτελεσματικό ρόλο, αλλά θα υπόκεινται στις κατευθύνσεις που μας δίνει το διευθυντήριο...» (κοίτα βίντεο στο στο “χρονολόγιο” μου και στην www.ebdomi.com/video.

Σ’ αυτό ακριβώς αποφάσισε να πει “ΟΧΙ”, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και κάλεσε το Λαό να το ενισχύσει με την πρωτογενή του κυριαρχία.

Αυτό αποδείχνουν όχι τόσο τα σκληρά, αντιαναπτυξιακά και αναποτελεσματικά μέτρα, όσο το ιταμό και μειωτικό ύφος του τελεσίγραφου που καλούμαστε ν’ απορρίψουμε μ’ ένα ηχηρό “ΟΧΙ”. Οσοι ρίξετε μια ματιά στο κείμενο που δημοσιεύουμε στις επόμενες σελίδες θα το διαπιστώσετε. Δεν θα το υπέγραφα ούτε με το “πιστόλι στον κρόταφο”. Κυρίως, λόγω του μηδενισμού της υπόστασης του κράτους, που επιχειρείται.


Να γίνουμε “πρακτικοί”

Είναι πολύ πιθανό να κατηγορηθώ από εκείνους που “δεν δικαιούνται δια να ομιλούν”, αλλά και από τους φοβισμένους και τους ρεαλιστές, ως... αιθεροβάμων, ως ιδεαλιστής· ας προσεδαφιστώ!

Τί λένε οι πρακτικοί, οι ρεαλιστές;

«Εδώ κλείσανε οι Τράπεζες»,

«δεν μπορούμε να πάρουμε λεφτά από τα ΑΤΜ!»...

«Δεν θα ‘χουν τα βενζινάδικα βενζίνη»...

«πώς θα δουλέψει η επιχείρησή μου»...

Κι εγώ ρωτάω: Είναι καλή η οικονομία εδώ και πέντε χρόνια με το λουκέτο σε 300.000 επιχειρήσεις; Με τη συρρίκνωση του κύκλου εργασιών των υπολοίπων; Λέτε “ναι” στην αύξηση της προκαταβολής του φόρου εισοδήματος στο 100% που απαιτούν οι θεσμοί;

Λέτε “ναι” στη μονιμοποίηση της “εισφοράς αλληλεγγύης;”

Λέτε “ναι” στην κατάργηση της επιδότησης του πετρελαίου κίνησης και στην κατάργηση της ευνοϊκής φορολογικής μεταχείρισης των αγροτών;

Λέτε “ναι” στην αύξηση των εισφορών που ζητάνε οι θεσμοί;

Λέτε “ναι” στη μείωση της σύνταξης και την κατάργηση του ΕΚΑΣ που ζητάνε οι θεσμοί;

Διαβάστε λίγο τις “προτάσεις τους”, στο σημείο που σας ενδιαφέρει, αν αδιαφορείτε για κείνο που δεν σας αγγίζει, γιατί δεν είσαστε στα 2 εκατομμύρια ανέργους, γιατί δεν έκλεισε το μαγαζί σας, γιατί είχατε τις “οικονομίες” σας, και μάλιστα έξω, γιατί δεν καθόσαστε στις ουρές για συσσίτιο, ούτε ψάχνετε τα σκουπίδια...


Ψηφίστε “ναι” στη νέα ιδιότυπη κατοχή και στο ξεπούλημα της χώρας, χειραγωγημένοι και ποδηγετημένοι απ’ τα συστημικά κανάλια και τους μαρκουτσοφόρους “μεγαλοδημοσιογράφους”, απ’ το Μητσοτακέικο και τους Σαμαροβενιζέλους. Αυτοί έχουν βολευτεί.

Αλοί σε μας που μας έλαχε ή επιλέξαμε να φυλάμε Θερμοπύλες!

Τα χειρότερα” έρχονται αύριο και κρύβονται πίσω από το “ναι” και στηρίζεται από κείνους που κυβέρνησαν 40 χρόνια κι έφεραν την πατρίδα σ’ αυτή την κατάσταση...

Κι από πάνω έχουν το θράσος να ομιλούν ξεδιάντροπα.




―――――――

1. “5η φάλαγγα: Προπαγάνδα ή και δολιοφθορά σε περίπτωση πραγματικού ή λανθάνοντος πολέμου, από εγχώριους συμμάχους του αντιπάλου.

2. Νάομι Κλάιν, οικονομολόγος και συγγραφέας του βιβλίου “Δόγμα του Σοκ”.

3. Αρθρο 3 της διακήρυξης (declaration) της Γαλλικής επανάστασης του 1789, που αποτελεί τη βάση όλων των σύγχρονων συνταγμάτων (Σβώλος: “Συνταγματικόν Δίκλαιον”, εκδ. Παπαζήση, 1942, σελ. 119.







 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 231 guests και κανένα μέλος