Με το ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ της 5ης Ιουλίου η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ στον τόπο της

Για πρώτη φορά ελληνική κυβέρνηση τολμά να θέσει υπό την κρίση, θέληση και βούληση του Λαού ένα κρίσιμο εθνικό θέμα. «Εχουμε ή ΔΕΝ έχουμε κρατική οντότητα».

- Θέλουμε ή δεν θέλουμε να έχουμε εθνική ανεξαρτησία, μέσα σε μια δια-κρατική ενότητα, την Ε.Ε.

- Απλά και λαϊκά: Αποδεχόμαστε να «εκλέγουμε» μια κυβέρνηση και μια Βουλή, που δεν μπορεί ν’ αποφασίσει για το ύψος και τη διαβάθμιση του ...ΦΠΑ;

Κι αν “ναι”, τι σόι “κυβέρνηση” είναι αυτή; Είναι “εκτελεστική εξουσία” ή εκτελεστικό ΟΡΓΑΝΟ;

Σ’ αυτά τα ερωτήματα απαντά το ερώτημα “Αν αποδεχόμαστε ή απορρίπτουμε τις “προτάσεις” των “θεσμών” , τις βάρβαρες, εκβιαστικές, αποικιακής υφής απαιτήσεις διαφανών σκοπών κι εξυπηρέτησης συμφερόντων.

Το ερώτημα που τίθεται, στην πραγματικότητα, στο ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ της 5ης Ιουλίου, και κακώς δεν ετέθη ευθέως, είναι “αν αποδεχόμαστε ή ΟΧΙ την υποτέλεια, που επιχειρούν να μας επιβάλλουν οι εταίρες και οι “θεσμοί”.

Και η απάντηση του ελληνικού λαού, όσων αισθάνονται Ελληνες και δεν έχει εκμαυλιστεί η συνείδησή τους, δεν έχουν κιοτέψει, δεν δέχονται να ξαναγίνουν ραγιάδες, είναι ένα υπερήφανο, ξεκάθαρο, αποφασιστικό ΟΧΙ!



ΟΧΙ



- ΟΧΙ στην υποτέλεια της πατρίδας μας

- ΟΧΙ στο τσαλαπάτημα της αξιοπρέπειά μας

- ΟΧΙ στον ενδοτισμό και στην αποδοχή των παράλογων, καταστροφικών, διεστραμμένων απαιτήσεων των τρισυπόστατων “θεσμών” (τρόικας)

- ΟΧΙ στις “γενναιόδωρες προτάσεις” - όπως χαρακτήρισε η Μέρκελ - τους ανανεούμενους συνεχώς εκβιασμούς του Διευθυντηρίου των Βρυξελλών, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ.

- ΟΧΙ στις κομπλεξικές και υπερφίαλες ντιρεκτίβες του Σόιμπλε, της Λαγκάρντ, του Νταϊσελμπλουμ, του Τουσκ... στους “γενναιόδωρους” αντιπροσώπους των μεγαλοτραπεζιτών της Goldman Shaks, της Μπούντεσμπανκ, της FED - μιας χούφτας αρχιερεών του Μαμωνά - όπως της οικογένειας των Ρότσιλντ, Ροκφέλερ και άλλων “αργυραμοιβών”.

- ΝΑΙ στη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ - στη ΛΑΪΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ - στην ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ.

Ομως, τί λένε οι ενδοτικοί, οι άφρονες, οι φοβικοί, οι ριψάσπιδες, οι συνεργοί και τα φερέφωνα της ιθαγενούς “ιεράς συμμαχίας”:

Μεταξύ των άλλων, κομικών, ψευδών, παραποιημένων, “πονηρών”, εξοργιστικών, λένε και προβάλλουν ότι “ο Τσίπρας αφού απέτυχε στις διαπραγματεύσεις, μεταφέρει τα βάρη στις πλάτες του λαού”.


Την απάντηση τη δίνει... η “Ορέστεια”1!


Τί είναι ο Τσίπρας; Τί είναι ο Λαός;

Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο Πρωθυπουργός, ο πρώτος, δηλαδή, υπηρέτης του Δημοσίου Συμφέροντος - σε αντιδιαστολή με το ιδιωτικό και το αλλότριο - Υπηρέτης του Κοινωνικού Συμφέροντος και ηγέτης του Λαού.

Ο Λαός είναι ο κυρίαρχος. Αυτά λέει το Σύνταγμα και οι πολιτικές και κοινωνικές επιστήμες.

Και ο Λαός, ναι, είναι εκείνος που συκώνει τα βάρη και τις ευθύνες των αποφάσεών του.

Και την αλήθεια και πραγματικότητα αυτή, την θέσπισαν οι θεοί: Η θεά της σοφίας, έχοντας να δικάσει διαμάχη θεοτήτων με θνητό - τον Ορέστη - αποφάνθηκε ότι, “για ένα τόσο σοβαρό θέμα, δεν μπορεί ν’ αποφασίσει η ίδια”, αλλά “από τους πολίτες μου” θα βγει απόφαση: “Θα θεσπίσω θεσμό αιώνιο”. Και τον θέσπισε! Την δημοκρατική απόφαση! Αυτοί είναι “θεσμοί”, αυτή είναι η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ! Τον κράτος - η κραταιά ισχύς - του Δήμου, του ώριμου και υπεύθυνου λαού.

Αυτού του Λαού, την οργή του οποίου τρέμουν οι λαοπλάνοι τρομοκράτες του, που προσπαθούν να τον τρομοκρατήσουν με τη μεταφυσική του αγνώστου: “Κι αν πούμε όχι, τί θα γίνει την επόμενη μέρα; “Θα μας πετάξουν έξω, από την ευρυζώνη και την Ευρωπαϊκή Ενωση”. Λένε συνειδητά ψέματα. Δεν υπάρχει τέτοια πιθανότητα, γιατί δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα. Δεν προβλέπεται στις Συνθήκες.

Στην Ε.Ε. είμαστε συνιδιοκτήτες, συμμέτοχοι και ισότιμοι συγκυρίαρχοι. Δεν είμαστε ούτε ικέτες, ούτε μέτοικοι, ούτε φιλοξενούμενοι. Δεν τίθεται επομένως θέμα παραμονής μας, είτε στην Ευρωζώνη, είτε στην Ε.Ε.

Την άλλη Κυριακή 5 Ιουλίου ψηφίζουμε όλοι, με υπευθυνότητα και ψυχραιμία, με εθνική και δημοκρατική συνείδηση, με πάθος και αποφασιστικότητα, για ένα κρίσιμο εθνικό, κοινωνικό και ευρωπαϊκό θέμα: Για ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ - ΛΑΪΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ - ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΓΗΣΙΑ - για ευρωπαϊκή ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ, για ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ.

ΟΧΙ στη δυναστεία των τραπεζιτών

ΟΧΙ στην επιτροπεία των δανειστών.




___________

1. ΑΙΣΧΥΛΟΣ: “Ευμενίδες” σ. 470 κ.επ.







Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 80 guests και κανένα μέλος