“Αυτό” δεν είναι διαπραγμάτευση. Είναι “σκοτσέζικο ντους!” Μια βραστό, μια παγωμένο.

Oι “εταίροι” μας, οι αντίπαλοί μας συντηρούν με παρελκυστική τακτική, μιαν ανωμαλία, έναν ακήρυκτο οικονομικό πόλεμο με την πατρίδα μας, σκοπεύοντας στην υποταγή της και την αποικιακή εκμετάλλευση του λαού μας και των πλουτοπαραγωγικών μας πηγών.

Αυτοί καλλιεργούν ή την υποταγή ή τη ρήξη.

Η ιστορία μας και η αξιοπρέπειά μας δεν μας επιτρέπουν την υποταγή. Να τους ακολουθήσουμε λοιπόν στη ρήξη, που είναι δική τους ευθύνη.
Ο Λαός έχει δώσει εντολή για ρήξη με την πολιτική της υποτέλειας, με την πολιτική των μνημονίων και τη λιτότητα· με την εξαθλίωση του λαού μας.
Αυτό εξέφραζαν προεκλογικά και ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝ.ΕΛ. Αυτό εξέφραζαν οι αντιμνημονιακές δυνάμεις και το λαϊκό κίνημα εδώ και 5 χρόνια.

ΔΕΝ δικαιούται η Κυβέρνηση να προδώσει το Λαό και δεν θα το κάνει.

Δεν νομιμοποιούνται οι “θεσμοί” ν’ απαιτούν να συνεχίσουμε την ίδια καταστροφική πολιτική, που ακολούθησαν οι μνημονιακές κυβερνήσεις, καθ’ υπόδειξη και απαίτηση των δανειστών μας.

Δεν δικαιούται ο ΣΥΡΖΑ και οι ΑΝ.ΕΛ. ν’ ακολουθήσουν την τακτική και την πολιτική της αντισυνταγματικής και παράνομης “κυβέρνησης” Λουκά Παπαδήμου, που αποτελεί μνημείο συνταγματικής εκτροπής και κοινοβουλευτικού πραξικοπήματος. (Εχω προκαλέσει να με μηνύσουν γι’ αυτόν τον ξεκάθαρο χαρακτηρισμό και ξαναπροκαλώ). Παρακαλώ τους Συνταγματολόγους να επανεξετάσουν το θέμα, με την απαιτούμενη γενναιότητα της παραδοχής ότι διέφυγε της προσοχής τους. Είναι ανθρώπινο. Ο Βενιζέλος το έχει παραδεχτεί3, ο Κατρούγκαλος έχει συμφωνήσει. Είναι σημαντικό αυτό, γιατί οι πράξεις της κυβέρνησης Παπαδήμου είναι νομικά ανυπόστατες. Δηλαδή το μνημόνιο ΙΙ και οι εφαρμοστικοί νόμοι.

Οι δανειακές συμβάσεις είναι συνταγματικά παράνομες (όπως επανειλημμένα έχει διατυπώσει και ο Κασιμάτης), αλλά εκτός του στενά νομικού θέματος, είναι και θέμα αυταπόδεικτης ουσίας.
Τα “μνημόνια” και τα “μέτρα” δεν βελτίωσαν την οικονομία· την κατέστρεψαν.
Με ποιά λογική και ηθική νομιμοποίηση, λοιπόν, οι “ενάντιοι” απαιτούν με τέτοια εχθροπάθεια τη συνέχιση αυτής της καταστροφικής πορείας;
Το δημόσιο χρέος αντί να μειωθεί, αυξήθηκε παρά το “κούρεμα”, που το πλήρωσαν μόνο τα ασφαλιστικά ταμεία, οι Ελληνικές τράπεζες και οι μικροεπενδυτές. Κάθε λεπτό της ώρας αυξάνεται το δημόσιο χρέος κατά 5 χιλιάδες ευρώ!

Σε κάθε Έλληνα πολίτη αναλογεί χρέος, αυτή τη στιγμή, 28.852 ευρώ. Μια τριμελής οικογένεια χρωστάει πάνω από 80.000 ευρώ.4

― Το 30% των επιχειρήσεων έχουν βάλει λουκέτο και οι υπόλοιπες, πλην ελαχίστων, φυτοζωούν.
― Οι Άνεργοι και ψευτοαπασχολούμενοι έχουν ξεπεράσει τα 2.000.000
― Οι μισθοί και οι συντάξεις ...δεν συνεχίζω γιατί τα στοιχεία είναι γνωστά. Δεν επιθυμώ να συμβάλλω κι εγώ κι άλλο στην αύξηση των ποσοστών κατάθλιψης (273%).

Τα ανέφερα για να τονίσω ότι οι “ενάντιοι” δεν δικαιούνται να λοιδωρούν και ν’ απαιτούν, γιατί είναι υπόλογοι!
Είναι υπόλογοι, αλλά ξέρουν να διαπραγματεύονται και να εκβιάζουν, με “επιχειρήματα” τον εκφοβισμό και την τρομοκρατία και μέσον τα “Μέσα” επηρεασμού της κοινής γνώμης. Τα διαπλεκόμενα και ελεγχόμενα ΜΜΕ.

Η κυβέρνηση διαπραγματεύεται “σκληρά”, αλλά διαρκώς ολισθαίνουσα. Στη διπλωματία, όπως και στη ζωή αν κάνεις “το πρώτο γλίστρημα”, είναι δύσκολο να ξανασταθείς στα πόδια σου. Οι τρεις μήνες ήταν μεγάλο λάθος. Υπάρχει καιρός και ο “καιρός” είναι τώρα!

Από την πρώτη εβδομάδα που σχηματίστηκε η κυβέρνηση, σε άρθρα μου στις 7 και 14 Φεβρουαρίου, έγραφα μεταξύ άλλων, για τη διπλωματία και το χρέος! «βασική αρχή της διπλωματίας είναι η εμμονή σε ζωτικούς στόχους (κόκκινες γραμμές), το ανυποχώρητο από ζωτικά και κύρια σημεία, κατ’ αντιδιαστολή προς την παραχώρηση “με το σταγονόμετρο” δευτερευούσης σημασίας σημείων...». Αυτά έγραφα κι άλλα “ωραία”, τα οποία οι καλοί πολιτικοί μας ΔΕΝ τα διαβάζουν, γιατί δεν ευκαιρούν και “τα ξέρουν” κι επειδή, κυρίως δεν είμαστε “μεγαλοδημοσιογράφοι”, αφού δεν διαθέτουμε - και δεν υπηρετούμε, βεβαίως - megάλα “Μέσα” και δη τηλεοπτικά.

Αφού λοιπόν θέλουν τη ρήξη οι “θεσμοί”, για να φοβίσουν και να παραδειγματίσουν τυχόν μιμητές, ας πάρουν την ευθύνη της διάλυσης της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Ενός οράματος που άρχισαν να υφαίνουν άξιοι οραματιστές και που αλαζόνες διάδοχοι, μεθυσμένοι από την ισχύ, την εύκολη διεύρυνση υποτακτικών και συνοδοιπόρων χωρών, από τις “επιτυχίες” των πρώτων χρόνων ξεστρατίσματος με τις συνθήκες Μάαστριχτ και της αμφιβόλου κύρους και μακροημερεύσεως συνθήκης της Λισσαβώνας: (Το μασκαρεμένο “ευρωσύνταγμα”, που καταψηφίστηκε από τους λαούς, που είχαν τη δυνατότητα, αλλά “ποιος λογαριάζει τους λαούς”; Τόσος “σεβασμός” στη δημοκρατία). Μέσα σ’ αυτή τη μέθη των οσμών που αναδύουν τα οπιογενή πρασινοκόκκινα θυμιάματα του χρήματος, με φαιές αποχρώσεις, άρχισαν αδέξια να ξηλώνουν εκείνον τον καμβά της ειρηνικής Ενωσης της Ευρώπης!
Ας δούνε τη νίκη του αυτονομιστικού SNP στη Σκωτία και το 12,6% του UKIP, των “ευρωσκεπτικιστών”, στις χθεσινές εκλογές, στην Αγγλία, ας περιμένουν το δημοψήφισμα του 2017, τις επερχόμενες εκλογές στη Γαλλία, στην Ισπανία και αλλαχού. Τρέμουν τις κάλπες, τρέμουν τους Λαούς, μα πιο πολύ τρέμουν την αλήθεια.
Ας επιλέξουν λοιπόν τη ρήξη με τις επιλογές του ελληνικού λαού και να ετοιμάζονται να αντιμετωπίσουν μια κρίση όχι σαν του 2008, αλλά μια κρίση Lehman Brothers εις την νιοστή.
Θα την αντέξουν; Εμείς έχουμε μάθει ν’ αντέχουμε σε χειρότερες καταστάσεις. Αφού το θέλουν λοιπόν, ρήξη τώρα· χωρίς αναβολή. Οχι άλλους εκβιασμούς από τους αποικιοκράτες υπό-τες του Μαμωνά!

Αλέξη, μην περιμένεις τους “ακραίους”, της Γαλλίας, της Αγγλίας και... Κάν’ το εσύ, ως αριστερός απ’ το ύψος της Ελλάδας! ΤΩΡΑ.


1. Ν. Μακιαβέλλι: “Ο Ηγεμόνας”, κεφ. ΙΙΙ, σελ. 38, εκδ. Σκαραβαίος.
2. Le Prince με σχόλια του Ναπολέοντα, σελ. 122, εκδ. Jean de Bonnot, Paris.
3. ΕΒΔΟΜΗ, 5/5/2012, φ. 732, σελ. 7 (Αντ1 23/4/2012, ώρα 20.52, στον Στρατή Λιαρέλη).
4. W. site: forologoumenoi.gr.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 255 guests και κανένα μέλος