Να μην ομιλούν εκείνοι που “δεν δικαιούνται δια να ομιλούν”!

Και να μην ομιλούν, όχι γιατί αυτό επιθυμούν, δύνανται ή επιδιώκουν κάποιοι να τους το απαγορεύσουν! Είναι εξ’ άλλου ασύμβατο με τη δημοκρατία και την ιδιαίτερη προοδευτική ιδεολογία και κοσμοθεώρηση. Αλλά να μην ομιλούν γιατί ενοχλούν!

Ενοχλούν την αισθητική μας, ενοχλούν τη μνήμη μας, τη νοημοσύνη μας και τη δημοκρατική νομιμοποίηση! (Πρόσφατη λαϊκή ετυμηγορία).

Βέβαια, κηρύσσουν λυσσωδώς ότι η λαϊκή ετυμηγορία της 25ης Ιανουαρίου ήταν “πεπλανημένη”! Εξαπατήθηκε ο λαός από τους “λαοπλάνους” της αριστεράς, σαν τον... Τσίπρα ή (και) την πατριωτική δεξιά του Πάνου Καμμένου και δεν άφησαν να τους πάρει το ...ποτάμι! Ένα τεχνητό ποτάμι, όπως των τεχνητών λιμνών, των πισινών κλπ.

Δεν δικαιούνται δια να ομιλούν, γιατί αυτοί ήσαν και είναι υπεύθυνοι για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα μας· με ελάχιστες εξαιρέσεις γνωστές και εύκολα αντιληπτές στον καθένα.

Να μην ομιλούν, αλλά πως να το κάνουν αυτοί που στερούνται στοιχειώδους σεμνότητας και ξεχειλίζει το θράσος, η ιδιοτέλεια και η αμετροέπεια...

Οποιος έχει μάτια βλέπει.

Και βλέπει αυτά που ο λαός μας από αρχαιοτάτων χρόνων λέει: “Οία η μορφή, τοιάδε και η ψυχή”! Και κάποιων, η ψυχοσύνθεση και η νοοτροπία τους μας ενοχλεί ιδιαίτερα όπως εκφράζονται και μορφοποιούνται.

Ενοχλούν τη μνήμη μας γιατί προσπαθούν να μας πείσουν ότι για την οικονομική δυσπραγία της Ελλάδος, για την ανεργία του 30%, για την αποδιοργάνωση                                     Συνέχεια στη σελ. 2

Συνέχεια από τη σελ. 1

 

και εξάρθρωση της παραγωγής, τη φτωχοποίηση του πληθυσμού, τη δραματική μείωση του εθνικού προϊόντος (ΑΕΠ) κατά 35% - από 278,9 δις ευρώ το 2007, σε 181 το 20131. για την αύξηση της αφαίμαξης των παραγωγικών δυνάμεων (Δημόσια έσοδα επί του ΑΕΠ) από 31% που ήταν το 1990 στο 43,5% το 2014, για την αλματώδη αύξηση, τη γιγάντωση του δημόσιου χρέους, από τα 0,2 δις (δηλ. 200 εκατομμύρια ευρώ) το 1970, επί χούντας και στο 1,5 δις το 1980, στα 31,1 το 1990, στα 86 δις το 1995, στα 141, το 2000 και στα 183,2 δις το 2004 - όταν παρέδωσε ο Σημίτης στον Καραμανλή (Ν.Δ.) που το έφτασε στα 299,7 το 2009, που παρέδωσε στον Γ. Παπανδρέου (ΠΑΣΟΚ).

Για να φτάσουν κι οι δυο μαζί στα δυσβάσταχτα υψίπεδα του 349,3 δις ευρώ και στο 188,9% επί του ΑΕΠ2 το 2014, μετά απ’ τα κουρέματα και την προσπάθεια “διάσωσης της Ελλάδας”, όπου και τα φόρτωσαν στον Τσίπρα, που ...ευθύνεται(!) για την καταστροφή της Ελλάδος!...

Πρέπει πράγματι να ‘χουν την αναίδεια χιλίων πιθήκων οι Σαμαρο-Βενιζέλοι, το Μητσοτακέικο, οι Καραγκούνηδες, Γεωργιάδηδες και Σια για να κουνάνε το δάχτυλο θρασύτατα, να απειλούν και να ουρλιάζουν, αυτοί που κατέστρεψαν τη χώρα σαράντα χρόνια, σ’ αυτούς που μόλις ανέλαβαν τα βάρη και βάλλονται πανταχόθεν.

Γι’ αυτό ενοχλούν και τη νοημοσύνη μας και την αισθητική μας, όταν τους βλέπω στη Βουλή και στα “παράθυρα”, χωρίς ίχνος μεταμέλειας, αισθήματος ενοχής, ευθύνης... και τολμούν να επιζητούν τους προβολείς της δημοσιότητας αντί να κρύβονται στο λυκόφως, που θα τους εξασφάλιζε ίσως τη λησμονιά που φέρνει ο χρόνος και η μακροθυμία του Ελληνα!

Και η κυβέρνηση δεν έχει καμμιά ευθύνη;

Και βέβαια έχει: Εχει ευθύνη γιατί συμπεριφέρθηκε στους συνυπεύθυνους της Ευρώπης με σύνεση, με διάθεση καλής θέλησης και συνεργασίας, αλλά βέβαια με αξιοπρέπεια. Αλλά ούτε αυτό ήθελαν οι Γότθοι, οι Κέλτες και οι νεο-φιλελεύθεροι Φράγγοι, υπότες του Μαμωνά.

Ήθελαν την Ελλάδα να πάει συρμένη στα γόνατα! Και δεν το κάνουν αστόχαστα, οι αποικιοκρατικής συνείδησης και συνήθειας Ολλανδοί, Γερμανοί και λοιποί.

Η Κυβέρνηση έχει ευθύνη επιλογής τακτικής, καλοπροαίρετης ευπιστίας, με τη δικαιολογία μιας “ξεπλυμένης” μεσοβέζικης εντολής του λαού - γιατί αυτή του ζητήθηκε. Ενός λαού χτυπημένου, ζαλισμένου και κατατρομοκρατημένου! Ναι, ένα 20 - 30% του λαού κατέχεται από ένα σύνδρομο “ασφάλειας” υποτελούς. Και λοιπόν; Υπάρχει το 70 - 80% που προτάσσει την εθνική και κοινωνική αξιοπρέπεια. Αυτοί γράφουν την ιστορία! Φάνηκε στις δημοσκοπήσεις του πρώτου μήνα. Το 80% που υποστήριζε και ήλπιζε σ’ αυτή την Κυβέρνηση, στο μεγαλύτερο ποσοστό δεν την είχε ψηφίσει κι ούτε ένας είχε βάλει στην τσέπη του ένα ευρώ. Ενιωσε εθνική ανάταση! Αυτό ήταν. Πάρτε το χαμπάρι!

Κι όχι μόνο η Κυβέρνηση, αλλά κι αυτοί που δεν “δικαιούνται δια να ομιλούν”!

Εάν αποτύχει ο ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ θα γυρίσουν οι ψηφοφόροι σ’ αυτούς. Θα στραφούν απελπισμένοι στα άκρα· και άκρο δεν είναι, δυστυχώς το ΚΚΕ! Είναι η “Χρυσή Αυγή”, επίσης δυστυχώς. Υπάρχουν όμως κι άλλα “άκρα”. Μια Ελληνίδα Λεπέν, κάποιοι Φάρατζ, ίσως κάποιος Λένιν ή ένας Καραϊσκάκης. Απεύχομαι μια τέτοια “λύση”, αλλά είναι αναπότρεπτη. Με Σαμαράδες, Σόιμπλε, Ντάισελμπλουμ και άλλους η Ευρώπη θα διαλυθεί. Οι λαοί αρχικά θα δυστυχήσουν και μετά...

Δεν επιδιώκω να γίνω προφήτης.

Και κάτι προσωπικό, σαν υστερόγραφο:

Οσφραίνομαι τους θιγόμενους που θα με διαβάσουν. Οι “έξυπνοι” θα πουν: “Ποιός κάθεται μωρέ να διαβάσει αυτόν με τα νούμερα που αραδιάζει;” Σωστά. Μόνο που “νούμερα” είναι οι φόροι, η ΔΕΗ και ο ΕΝΦΙΑ που πληρώνουμε. (Α, μη διανοηθεί η κυβέρνηση να τον συνεχίσει και το 2015, όπως ξέφυγε του Τσίπρα. Θα είναι το Βατερλώ του). Ποιός θα με διαβάσει, λοιπόν; Με διαβάζουν οι απλοί και συνειδητοποιημένοι πολίτες, που μου διαμηνύουν σε κάθε ευκαιρία ότι τους εκφράζω.

Δυστυχώς, δεν με διαβάζουν οι πολιτικοί γιατί δεν ευκαιρούν προφανώς, ή συχνά “τα ξέρουν”!..

Εγώ γηράσκω διδασκόμενος· δεν διδάσκω. Απλώς μεταλαμπαδεύω!

――――――

1. Δ.Ν.Τ. (Ι.Μ.F.) κατάλογος χωρών κατά ΑΕΠ (Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν)

2. Πηγές: Eurostat και Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 514 guests και κανένα μέλος