Αναρωτήθηκε κανείς από όλα αυτά τα παπαγαλάκια που μας τσαμπουνάνε από το πρωί ως το βράδυ για το “πλεόνασμα”, πόσο αίμα έχει στοιχίσει; Σε πόσους νεκρούς αναλογεί; Σε πόσες αυτοκτονίες, σε πόσους άστεγους και σε πόσους πεινασμένους; Λίγη αιδώ...
Τα νούμερα που παραθέτει σε άρθρο του ο Παν. Μαυροειδής  (aristero.blog.gr) είναι χαρακτηριστικά:
Κατά μέσον όρο οι φορολογικές αρχές έφτασαν να... αποψιλώνουν 700 τραπεζικούς λογαριασμούς οφειλετών την ημέρα, ενώ μόνο τον Ιανουάριο δημεύτηκαν 1.392 κατοικίες και οικόπεδα.

Η ΔΟΥ Α΄ Αθήνας τον Ιανουάριο διέταξε να γίνουν «εις χείρας τρίτων» 3.401 κατασχέσεις αμοιβών, ενοικίων και υπολοίπων σε τραπεζικούς λογαριασμούς, ενώ πέρυσι είχε κάνει τον αντίστοιχο μήνα μόλις… 33! Στην Καλαμάτα η τοπική ΔΟΥ έκανε 1.463 κατασχέσεις χρηματικών ποσών σε βάρος οφειλετών. Τον Ιανουάριο πέρυσι είχε κάνει μόλις 131. Και εδώ δηλαδή, μέσα σε ένα χρόνο οι κατασχέσεις δεκαπλασιάστηκαν!
«Πολυβόλο» στο έργο της αποδείχθηκε και η ΔΟΥ ΦΑΕ Πειραιά με 829 κατασχέσεις τον Ιανουάριο από 205 πριν από ένα χρόνο και ακολουθεί η Εφορία Αμπελοκήπων στην Αθήνα με 577 από 12 πέρυσι και η ΔΟΥ ΙΖ Αθήνας με 451 έναντι 18 που πραγματοποίησε τον Ιανουάριο του 2013.

Δικαστικοί επιμελητές που εκπροσωπούν το Δημόσιο τις ημέρες αυτές επισκέπτονται λογιστήρια επιχειρήσεων επιδίδοντας ειδοποιητήρια για αναγκαστικές κατασχέσεις μισθών, που πρόκειται να καταβληθούν σε εργαζόμενους, οι οποίοι έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την Εφορία.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 233 guests και κανένα μέλος