άρθρο του Σωτήρη Ελευθερίου

Οι εκλογές "έρχονται"· “Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντας”



Αν νομίζετε ότι στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές θα αναδειχθούν, μόνο οι άριστοι των πολιτών είστε οικτρά γελασμένοι.

Δικαίως θα ρωτήσετε: αυτούς που θα ψηφίσουμε δεν θα εκλεγούν; Ναι, μόνο που κάποιοι από αυτούς που θα εκλεγούν θα έχουν προβληθεί περισσότερο από τους άλλους που δεν έχουν την ίδια οικονομική δυνατότητα, ενώ πολλοί αξιόλογοι συμπολίτες μας, για οικονομικούς λόγους δεν θα συμμετάσχουν.

Είναι οι συζητήσεις των ημερών· ποιος έχει γερό πορτοφόλι για να είναι υποψήφιος ή ποιούς έχει από πίσω στηρίγματα, με γερό πορτοφόλι!

Υπάρχει βέβαια ο νόμος που ορίζει το ύψος των εξόδων που δικαιολογείται να καταβάλει ένας υποψήφιος, αλλά στην πράξη δεν τηρείται. Σίγουρα πρέπει να είναι αφελής κάποιος για να μην καταλάβει ότι οι παροχές που άρχισαν ήδη, δεν έχουν στόχο τις δημοτικές εκλογές. Θα μου πείτε, είναι κακό που δίνουν τα λεφτά τους; Ναι, είναι κακό γιατί δεν ξεκινούν όλοι από την ίδια αφετηρία.

Οπως καταλαβαίνετε για να εκλεγείς δεν χρειάζεται να είσαι έντιμος και ικανός, αλλά να έχεις χοντρό πορτοφόλι, για να μπορέσεις να εντυπωσιάσεις και να τους κάνεις να πιστέψουν ότι δεν είσαι το ανθρωπάκι με τα ταπεινά ελατήρια, αλλά ο γίγαντας που θέλει να προσφέρει!

Δεν χρειάζεται να γνωρίζετε πολλά αν διαβάζετε τον τοπικό Τύπο θα δείτε ότι κάθε άλλο παρά ρομαντικοί είναι αυτοί που κάνουν τις προσφορές και αυτό γιατί έχουν ωφεληθεί πολλαπλάσια από αυτά που έχουν προσφέρει.

Υπάρχουν βέβαια και οι εξαιρέσεις του κανόνα, αλλά είναι γνωστή η απληστία σαν διαχρονικό φαινόμενο του ανθρώπου και αν το αναφέρω είναι για να μη μας θεωρούν τόσο αφελείς.

Δυστυχώς όμως το κακό έχει ήδη γίνει. Η νοοτροπία που υπάρχει στα 3Β είναι ότι για να ασχοληθείς με τα κοινά θα πρέπει να έχεις λεφτά με ουρά· αν δεν έχεις θα αποτύχεις.

Εγώ δεν θέλω να πιστέψω ότι οι δημότες θα επιλέξουν κάποιους που το μόνο τους προσόν θα είναι το χρήμα.

Θέλω να πιστεύω ότι ο Δήμος μας έχει ενεργούς πολίτες που ερευνούν και δεν παρασύρονται από τους επαγγελματίες του είδους που μοναδική τους επιδίωξη έχουν την επιβίωσή τους.

Σωτήρης Ελευθερίου

τ. δημ. σύμβουλος Βουλ/νης

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 235 guests και κανένα μέλος