Η δήθεν αφελής και εντελώς επικίνδυνη θεώρηση ότι τα λεγόμενα εθνικά μας θέματα ευρίσκονται στις τελευταίες θέσεις ενδιαφέροντος των πολιτών, με προεξάρχον το θέμα της οικονομίας, μόνον αδαείς και εθνικά επικίνδυνους πολίτες και πολιτικούς δύναται να εκφράσει...

Εθνικά θέματα

Το άλλοθι της άγνοιας καταρρίπτεται

 

Η δήθεν αφελής και εντελώς επικίνδυνη θεώρηση ότι τα λεγόμενα εθνικά μας θέματα ευρίσκονται στις τελευταίες θέσεις ενδιαφέροντος των πολιτών, με προεξάρχον το θέμα της οικονομίας, μόνον αδαείς και εθνικά επικίνδυνους πολίτες και πολιτικούς δύναται να εκφράσει.

Δοθέντος ότι οι μετά το 1989 ελληνικές κυβερνήσεις δεν τολμούν ούτε να διανοηθούν, λόγω της επικρεμάμενης τουρκικής απειλής πολέμου, την εκμετάλλευση των ανυπολόγιστα μεγάλων πετρελαϊκών κοιτασμάτων του Αιγαίου, που θα άλλαζε άρδην την οικονομική θέση της χώρας μας, ουδείς Έλλην δικαιούται να υποβαθμίζει την άρρηκτη σχέση των εθνικών θεμάτων με την οικονομία. Και το συγκεκριμμένο παράδειγμα δακτυλοδεικνύει τις κυβερνήσεις μας των τελευταίων 20 ετών ως φόβου υποτελείς έναντι των Τούρκων, εάν αναλογισθουμε ότι η απειλή πολέμου της Τουρκίας περιλαμβάνει και πιθανή απόπειρά μας να αντλήσουμε τα πετρελαϊκά κοιτάσματα του Ιονίου! Εφ’ όσον, κατά τους Τούρκους, μια τέτοια ενέργεια θα προαπαιτούσε την επέκταση των χωρικών μας υδάτων στο Ιόνιο στα 12 ναυτικά μίλια, βάσει του διεθνούς δικαίου, οπότε θα δημιουργούσε νομικό τετελεσμένο και για το Αιγαίο. Αυτή την καλή γείτονα χώρα οι κυβερνήσεις του νεο-ΠΑ.ΣΟ.Κ και της Ν.Δ σκίζονται να εντάξουν στην Ε.Ε., με την σύμφωνη γνώμη και του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Ως εκ τούτου-και για να περάσουμε και στο έτερο εθνικό μας θέμα-ελαφρότητες του τύπου: «δεν πάει να ονομαστούν τα Σκόπια όπως διάολο θέλουν, τι με νοιάζει εμένα;», δεν είναι δυνατόν να εκφέρονται από πολίτες που θεωρούν εαυτούς νοήμονες. Διότι, σε πολύ απλά ελληνικά, εάν τα Σκόπια ονομαστούν-με την δική μας συναίνεση-ως μιά κάποιου είδους Μακεδονία, οι Έλληνες εξαγωγείς μακεδονικών προϊόντων θα απωλέσουν το δικαίωμα να τα ονομάζουν έτσι. Εφ’ όσον βάσει του διεθνούς δικαίου η κρατική ονομασία μιάς χώρας υπερισχύει της συνώνυμής της περιφέρειας μιάς άλλης χώρας. Και εάν-διόλου απίθανο-με τις πλάτες των Αμερικανών επιβληθεί μελλοντικά ένα καθεστώς διεθνούς επιτήρησης στη Μακεδονία, με πρόσχημα την αλυτρωτική προπαγάνδα των Σκοπιανών περί σκλαβωμένων Μακεδόνων του Αιγαίου, τότε η οικονομική διάσταση και αυτού του εθνικού μας θέματος θα καταστεί ορατή και στον πλέον τυφλό ή εθελοτυφλούντα. Ο σκοπός, όμως, είναι να μη φτάσουμε εκεί.

Οφείλει, επομένως, κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνας να προβληματισθεί σοβαρά εάν τα λεγόμενα κόμματα εξουσίας υπηρετούν τα συμφέροντα της Ελλάδας και του λαού της, ή κάποιας άλλης εξουσίας ανώτερης και εξω-ελλαδικής. Διότι το πολύ απλό συμπέρασμα που μπορεί να εξαχθεί από την συζήτηση στη Βουλή, σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων, την Πέμπτη 12 Μαρτίου 2009, είναι ότι κάποιοι μας δουλεύουν εντελώς απροκάλυπτα. Ενδυόμενοι μέσα στο ελληνικό κοινοβούλιο την λεοντή του θεματοφύλακα και υπερασπιστή των εθνικών μας δικαίων και ψηφίζοντας στο Ευρωκοινοβούλιο υπέρ των συμφερόντων της Τουρκίας, κατ’ εντολή, βεβαίως, των Η.Π.Α.

Θα παραθέσω απλώς ένα απόσπασμα της αποκαλυπτικής ομιλίας στη Βουλή, του προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ Γιώργου Καρατζαφέρη, όπου παρουσίασε πρακτικά από ψηφοφορίες στο Ευρωκοινοβούλιο: «Και μιάς και αναφέρθηκα σε ψηφοφορίες, ας πούμε και κάποια πράγματα ακόμη. Υπάρχει Έλληνας ή Ελληνίδα πολιτικός που να μη θέλει να αποσυρθούν οι δυνάμεις κατοχής από την Κύπρο; Κι όμως!...Σε σχετικό ψήφισμα, ευρωβουλευτές της Ν.Δ., του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και ο κ. Παπαδημούλης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ψήφισαν κατά της απόσυρσης!!! Άλλο ψήφισμα...Ερώτημα: Να αποσυρθεί το casus belli; (δηλαδή, η εναντίον μας απειλή πολέμου εκ μέρους της Τουρκίας σε περίπτωση που θα επεκτείναμε, βάσει του διεθνούς δικαίου, τα χωρικά μας ύδατα στα 12 μίλια, σε Αιγαίο και Ιόνιο!) Κατά όλοι οι βουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ.(!!!), να συνεχίσει η απειλή του casus belli. Άλλο ψήφισμα: Πρέπει ή όχι, πριν εισέλθει η Τουρκία στην Ε.Ε. να αναγνωρίσει την Κύπρο ως ισότιμο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης; Κατά όλοι του ΠΑ.ΣΟ.Κ.!!! Άλλο: Ψήφισμα για το Ιράκ, για το αν πρέπει ή όχι η Τουρκία να έχει ανάμειξη στο Ιράκ. Η Ν.Δ. ψήφισε μαζικά υπέρ του να έχει δικαίωμα η Τουρκία σε ανάμειξη στο Ιράκ.


Αυτά σας τα λέω για να δείτε πως ψηφίζουν τα νεοταξικά κόμματα. Άλλο τι λέμε εδώ και άλλο τι κάνουμε εκεί που δίνουμε εξετάσεις. Πάντα ψηφίζουν υπέρ των θέσεων που θέλουν οι Αμερικανοί. Και αυτό που θέλουν οι Αμερικανοί είναι μιά δυνατή Τουρκία. Το διαπιστώνετε αυτές τις ημέρες. Μιά Τουρκία-χωροφύλακα, μιά Τουρκία η οποία θα παίξει τον ρόλο ανάμεσα σε Συρία και Ισραήλ, θα παίξει ρόλο στο Ιράκ...».

Και δυστυχώς η εντός και εκτός Ελλάδος διγλωσσία των νεοταξικών κομμάτων επεκτείνεται και στα οικονομικά και κοινωνικά θέματα. Αφού στη Βουλή και στα ελληνικά Μ.Μ.Ε. ξιφούλκησαν κατά της 67ωρης εβδομαδιαίας εργασίας και στο Ευρωκοινοβούλιο Ν.Δ., ΠΑ.ΣΟ.Κ. και ΣΥ.ΡΙΖ.Α. την υπερψήφισαν μαζικά.


Τα συμπεράσματα δικά σας. Η ευθύνη επίσης. Τον Ιούνιο έχουμε ευρωεκλογές.

Τουλάχιστον.

 


Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 137 guests και κανένα μέλος