Κατασπαταλώνται τα αποθεματικά της Περιφέρειας.

Γράφει ο Παύλος Καμάρας, Περιφερειακός Σύμβουλος

 

kamarasΈνα τεράστιο έγκλημα διαπράττεται την περίοδο αυτή, σε βάρος των 4,5 εκατομμυρίων κατοίκων της Περιφέρειας Αττικής, από την Περιφερειακή Αρχή της κας Δούρου.

Χωρίς μπούσουλα και πυξίδα, κατασπαταλά τα αποθεματικά της Περιφέρειας, προϊόν της ορθολογικής διαχείρισης της προηγούμενης Διοίκησης, σε έργα και εργάκια.

Έτσι οι μοναδικοί ίσως, εναπομείναντες υπερπολύτιμοι πόροι για όλη την Δημόσια Διοίκηση, χάνονται στο βωμό προσωπικών «παιχνιδιών» αλλά και ανεπάρκειας της Περιφερειακής Αρχής Χωρίς ιεράρχηση και αξιολόγηση, χωρίς ένα στοιχειώδη πλάνο αναγκών και προτεραιοτήτων, υπογράφονται προγραμματικές συμβάσεις με τους Δήμους. Για έργα και εργάκια που από την πλευρά τους, ορθώς οι Δήμοι ζητούν την χρηματοδότησή τους, αφού ο οικονομικός στραγγαλισμός τους δεν έχει προηγούμενο.

Όμως είναι προφανές, ότι τα διατιθέμενα κονδύλια ούτε ανεξάντλητα είναι, ούτε φτάνουν για όλα.

Έτσι είναι αναπόφευκτο ότι κάποια έργα, με την υπερδέσμευση που γίνεται, θα μείνουν ξεκρέμαστα και άλλα θα παραπεφθούν στις καλένδες.

Ενώ έργα απολύτως αναγκαία για την βιώσιμη Ανάπτυξη της Αττικής και την ποιότητα ζωής των πολιτών της θα λείψουν δραματικά.

«Έγκλημα» εάν αναλογισθεί κανείς τις τεράστιες ελλείψεις που υπάρχουν στο Λεκανοπέδιο Αττικής σε επίπεδο βασικών υποδομών.

Αντί λοιπόν, να υπάρχει μια λεπτομερής καταγραφή των αναγκών, και ένας στοιχειώδης σχεδιασμός για το σύνολο των Δήμων, σε συνεργασία με τους ίδιους τους Δήμους.

Αντί να βοηθηθούν οι Δήμοι, να στηθούν τα περιβόητα τοπικά σημεία διαχείρισης απορριμάτων αλλά κυρίως η ίδια η Περιφέρεια τα δικά της σημεία ώστε να τελειώσει το αίσχος των χωματερών.

Αντί να ολοκληρωθούν οι βιολογικοί καθαρισμοί και τα δίκτυα ώστε να τελειώσει το αίσχος των βόθρων

Αντί……….

Αντί να ωριμάσουν έργα και μελέτες και να καλυφθούν άμεσα, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα το σύνολο των προβλημάτων αυτών

Αντί να ιεραρχηθούν οι ανάγκες σε Αθλητικές πολιτιστικές και κυρίως Κοινωνικές Υποδομές, για το σύνολο της Περιφέρειας και να στηριχθούν οι Υπηρεσίες των Δήμων ώστε να έλθουν ώριμες προτάσεις, που θα καλύπτουν συμπληρωματικά με τους όμορους Δήμους, τις ελλείψεις. Με στόχο κάθε Δημότης ανεξάρτητα σε ποιο Δήμο ανήκει να έχει την δυνατότητα της εγγύτητας στις εγκαταστάσεις

Αντί να προχωράει η Περιφέρεια σε σχεδιασμό, ωρίμανση και υλοποίηση μεγάλων διαδημοτικών έργων (π.χ. οδικών έργων) που θα ανακουφίσουν τους ταλαίπωρους κατοίκους της Αττικής στις μετακινήσεις

Αντί να αξιοποιηθούν οι ίδιοι πόροι της Περιφέρειας για ωρίμαση μελετών που θα καταστήσουν δυνατή την ένταξη μεγάλων έργων στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ

Αντί να εκπονηθούν προγράμματα στήριξης κοινωνικών ομάδων, στήριξης επιχειρήσεων που θα συμβάλλουν στην κοινωνική συνοχή και την καταπολέμηση της ανεργίας.

«Όποιος πρόλαβε, τον (την) ………….»

Υ.Γ. 1 Το κερασάκι στην τούρτα ήταν η δέσμευση του ΜΙΣΟΥ σχεδόν του ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΟΥ της Περιφέρειας, για χρηματοδότηση του μεγάλου έργου της ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ του ΦΑΛΗΡΙΚΟΥ ΟΡΜΟΥ!!

Έργου υπερπολύτιμου και αναγκαίου, που όμως, ΠΡΟΦΑΝΩΣ δεν μπορεί να αντέξει το «ελντοράντο» που κληρονόμησε η κα Δούρου

Υ.Γ. 2 Το κωμικό της υπόθεσης είναι ότι η κα Δούρου κατηγορούσε προεκλογικά τον

κ. Σγουρό, για «νταραβέρια» με τους Δημάρχους, όταν σήμερα, χωρίς οιαδήποτε αντικειμενικά κριτήρια «μοιράζει» έργα και υποσχέσεις, σε ένα ανεπανάληπτο κρεσέντο δημοσίων σχέσεων της ίδιας και των συνεργατών της Αντιπεριφερειαρχών.

ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΤΙ ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ή ΥΣΤΕΡΟΒΟΥΛΙΑ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΔΟΥΡΟΥ είναι το ίδιο βλαπτική για το ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ.

 

Παύλος Καμάρας, Περιφερειακός Σύμβουλος

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 410 guests και κανένα μέλος