"η πόρτα για το Σωματείο ήταν και παραμένει ερμητικά κλειστή"

Διαμαρτυρία εκφράζει το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Παιανίας για τη σχέση τους με το Δημοτική Αρχή και ιδιαίτερα με το Δήμαρχο, ο οποίος αν και προεκλογικά τόνιζε ότι η πόρτα του για όλους θα είναι ανοιχτή, όπως σημειώνει στην παρακάτω ανακοίνωσή του το Σωματείο, παραμένει ερμητικά κλειστή.

 

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

 

«Η πόρτα του γραφείου μου θα είναι πάντα ανοιχτή στους εργαζόμενους του Δήμου μας για κάθε πρόβλημα που έχουν …» ανακοίνωνε προεκλογικά αλλά και αργότερα ο Δήμαρχος κ. Σπύρος Στάμου.

Έχουν περάσει 42 ημέρες από την 16-05-2016, ημέρα που το Σωματείο μας έχει ζητήσει συνάντηση με το Δήμαρχο, με την επιθυμία να μας πληροφορήσει για 8 θέματα που του αναφέραμε στο αίτημά μας για συνάντηση.

Αλλά η πόρτα για το Σωματείο ήταν και παραμένει ερμητικά κλειστή, ενώ για κάποιους άλλους … ήταν και παραμένει διάπλατα και προκλητικά ανοιχτή! Φυσικά όλα αυτά με διάφορες προφάσεις που μας σερβίρουν ως δήθεν δικαιολογίες!

Είναι λυπηρή και πλήρως απογοητευτική αυτή η απαξιωτική στάση του Δημάρχου προς το Σωματείο μας, η οποία γίνεται ολοένα και μεγαλύτερη από τα σχόλια και τα γέλια ορισμένων από το περιβάλλον του που μας ρωτούν: «γιατί ο Δήμαρχος δεν σας δέχεται?». Και βέβαια η απαξιωτική στάση του δεν είναι προς το Διοικητικό Συμβούλιο, αλλά προς όλους τους εργαζόμενους του Δήμου μας που εμείς ως Δ.Σ. εκπροσωπούμε.

Γνωστοποιούμε σε όλους ότι στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο θα παραστούμε και θα παρέμβουμε, προκειμένου να γίνουν ευρέως γνωστά τα αιτήματά μας προς όλους του Δημοτικούς Συμβούλους, ελπίζοντας ότι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι δεν θα υιοθετήσουν την απαράδεκτη στάση του Δημάρχου.

Ζητάγαμε από τη Διοίκηση να μας πληροφορήσει για την ανανέωση της σύμβασης με τον Τεχνικό Ασφαλείας και την Ιατρό Εργασίας, αφού έχει περάσει ένας μήνας από τη λήξη των συμβάσεών τους και ο Δήμος και οι εργαζόμενοι στερούνται των υπηρεσιών τους. Ειδικά να σημειώσουμε ότι για την Ιατρό Εργασίας είναι επιτακτική και άμεση η ανάγκη για την ολοκλήρωση των ατομικών μας φακέλων υγείας που ήδη έχει ξεκινήσει μετά πολλών βασάνων, παρόλο που ακόμα δεν έχει προγραμματισθεί από το Δήμο – Εργοδότη, η οικονομική δαπάνη για να γίνουν οι ιατρικές εξετάσεις όπως η νομοθεσία ρητά ορίζει. Πολύ περισσότερο δε αν λάβουμε υπόψη ότι στο τελευταίο εξάμηνο έχουμε χάσει δύο νεότατους συναδέλφους μας και ότι η Ιατρός μας κα Ελπίδα Φρατζέσκου κάνει εξαιρετικά υπεύθυνη και σημαντική δουλειά στην πρόληψη κινδύνου. Για να βοηθήσουμε στην αναποφασιστικότητα της Διοίκησης, αναγκαστήκαμε να μαζέψουμε υπογραφές από όλους τους συναδέλφους μας για την αναγκαιότητα και αποδοχή της Ιατρού Εργασίας κας Ελπίδας Φρατζέσκου, προκειμένου να ανανεωθεί η σύμβασή της με το Δήμο μας.

Ζητάγαμε ενημέρωση για τις ενέργειες που έχουν γίνει κατόπιν της έκθεσης επιθεωρητών εργασίας στην οποία εκτός από ελλείψεις από πλευράς υγειονομικής ασφάλειας, υπήρχαν και επισημάνσεις που αφορούσαν την ασφάλεια των εργαζομένων (συντήρηση οχημάτων, ανυψωτικών μηχανημάτων κ.α.).

Ζητάγαμε την εργασιακή αποκατάσταση της συζύγου αποθανόντος συναδέλφου μας.

Ζητάγαμε ενημέρωση και εισπράττουμε αδιαφορία και απαξίωση. Γιατί? Τι έγιναν οι περίφημες προεκλογικές υποσχέσεις του Δημάρχου για καλή συνεργασία με εμάς τους εργαζόμενους, τους συνεργάτες, όπως συνηθίζε να μας αποκαλεί?  

Τι απέγιναν Δήμαρχε οι προεκλογικές σου υποσχέσεις για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στο Δήμο μας, τη στιγμή που το κράτος επιτρέπει τέτοιες προσλήψεις? Μήπως σε βολεύουν οι δίμηνες προσλήψεις – πελατειακές σχέσεις - όπως βόλευαν και τους προηγούμενους Δημάρχους? Μήπως πρέπει κάποτε να σταματήσει αυτή η πολιτική ομηρία?

«…όπως σας προανέφερα και δεσμεύομαι γι’ αυτό, πιστεύω στο διάλογο, στη συναίνεση, στη κοινή δράση για την επίλυση των προβλημάτων, την προστασία και προαγωγή των συμφερόντων του Δήμου και των πολιτών μας» έγραφες Δήμαρχε στην επιστολή σου προς τους εργαζόμενους του Δήμου μας, την 15-04-2014, ως υποψήφιος Δήμαρχος …

Το Δ.Σ του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Παιαναίας

                       

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 128 guests και κανένα μέλος