48 προαπαιτούμενα μέτρα μέσα στον Οκτώβριο και άλλα 79 μέχρι τις 15 Νοεμβρίου εντέλλεται από τους κατακτητές μας να ψηφίσει και να εφαρμόσει η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου.

Μακρύτατος ο κατάλογος-προκρούστειος κλίνη, επί της οποίας θα δεθεί η χώρα και ο λαός της, προκειμένου να κοπούν χέρια, πόδια, μύτες, αυτιά -και άλλα τινά- με το αλυσσοπρίονο μιάς δολοφονικής φορο-επίθεσης, ώστε σύμφωνα με απίθανες οικονομολογικές θεωρίες του Δρομοκαϊτειου …να έλθει η «ανάπτυξη» ιππεύουσα τον δονκιχώτειο Ροσινάντε επί αιμοφύρτου τάπητος.

Το μοντέλο τού οικονομικού και κοινωνικού μακελειού που εφαρμόζεται από το 4ο Ράϊχ στην Ελλάδα, με την συνέργεια των νέων Τσολάκογλου, Λογοθετόπουλων και Ράλληδων, διδάσκεται ήδη σε πανεπιστημιακές οικονομικές σχολές ανά την υφήλιο ως αποκρουστικό παράδειγμα του πως μπορείς να ισοπεδώσεις μιά κρατική οικονομία και να εξωθήσεις τους πολίτες της χώρας-στόχου των banksters σε πανικόβλητη φυγή, κατάθλιψη και απόγνωση.

Σταχυολογώ, ενδεικτικά, ορισμένα μόνο μέτρα από τον ατελείωτο κατάλογο του τρόμου. Μέτρα που ανάγκασαν το μεγαλύτερο σε κυκλοφορία γερμανικό περιοδικό “Der Spiegel” («Ο Καθρέπτης») να τα χαρακτηρίσει «φρικαλεότητες».

-Μείωση 50% στο επίδομα πετρελαίου θέρμανσης.

-Είσπραξη του νταβατζηλίδικου ΕΝΦΙΑ για το 2015, με στόχο 2,65 δις ευρώ (άμα τα πιάσουν σφυράτε μου).

-Αύξηση στα επιτόκια των 100 δόσεων (με πιθανότατη τη μείωση του αριθμού των δόσεων) και εξαίρεση των «κακοπληρωτών» από τη ρύθμιση.

-Μεταβίβαση των «κόκκινων» δανείων, συνολικού ύψους περίπου 100 δις ευρώ, από τις 4 συστημικές ελλαδικές τράπεζες σε ευρωπαϊκά και αμερικανικά λησταρχεία (funds). Στη συνέχεια, πλήρης απελευθέρωση των πλειστηριασμών με θανατηφόρο νομικό οπλοστάσιο και «ευέλικτη» δικαιοσύνη. Κανονικότατο γιουρούσι και πλιάτσικο.

-Ουσιαστική κατάργηση του αφορολόγητου, μέσα από απατεωνίστικα τερτίπια της παρέας Τσακαλώτου (του παιδιού με την τσιριχτή φωνούλα).

-Μείωση μισθών και συντάξεων στο Δημόσιο, σε μια σειρά μισθολογίων και συνταξιοδοτικών κλιμακίων.

-Κατάργηση επιστροφής του ΕΦΚ στους αγρότες και αναδρομικός διπλασιασμός της προκαταβολής φόρου για τα εισοδήματα του 2014. Κατάργηση του ειδικού τιμολογίου στο πετρέλαιο κίνησης των αγροτών. Αύξηση της φορολογίας τους από 13% σε 20% για το 2016 και σε 26% για το 2017. (Η πλειονότητα των αγροτών και κτηνοτρόφων, ωστόσο, ψήφισε μνημονιακά κόμματα, οπότε δικαιούμαι να διατείνομαι ότι ομού μετά των υπολοίπων ραγιάδων συναποτελούν το κλινικό δείγμα της εθνικής μας παράνοιας, ή μάλλον σχιζοφρένειας.

-Κατάργηση του 25% ως ανώτατου ορίου των κατασχέσεων επί μισθών και συντάξεων.

-Επανέγκριση και ισχυροποιημένη εντατικοποίηση του αντί ψιχίων ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, που έχει αναλάβει το ΤΑΙΠΕΔ.

-Κατάργηση φοροαπαλλαγών.

-Πλήρης «επαναξιολόγηση» (βλέπε περαιτέρω πετσόκομμα) του συστήματος κοινωνικής πρόνοιας, με στόχο την ετήσια εξοικονόμηση 0,5% του ΑΕΠ (υπουργός Ντέλια Βελκουλέσκου, ή Δρακουλέσκου).

-Μείωση όλων των ορίων για τις κατασχέσεις, που σήμερα είναι στα 1.500 ευρώ.

-23% ΦΠΑ σε μια σειρά νησιών και υπαγωγή όλων ως το τέλος του 2016.

-Σταδιακή αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης στα 67 έτη έως το 2022 και στα 62 με ένσημα 40 ετών.

-Πάγωμα των κατώτατων συντάξεων έως το 2021, αλλά ουσιαστική συνεχής μείωσή τους με τις περικοπές στις επικουρικές και με τους έμμεσους φόρους.

-Μείωση προσωπικού ασφαλιστικών ταμείων.

Ουδείς ανευθυνο-υπεύθυνος ομιλεί για τις δύο κύριες αιτίες που σε βάθος χρόνου οδήγησαν τα ασφαλιστικά ταμεία στην κατάρρευση.

Πρώτη αιτία, η επί δεκαετίες καταλήστευση των ασφαλιστικών ταμείων από τις εγκάθετες λαμογιο-διοικήσεις που διόριζαν οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και που έφτασαν μέχρι την αθλιότητα να παίζουν στο χρηματιστήριο –μέσω συγκεκριμμένων χρηματιστηριακών εταιρειών- τον ιδρώτα των ασφαλισμένων.

Δεύτερη αιτία, το διαβόητο πλιάτσικο των «θ-εσμών» στα ελληνικά ασφαλιστικά ταμεία, μέσω του πολυ-διατυμπανισθέντος επιλεκτικού «κουρέματος» του 2012, επισήμως τιτλοφορούμενου ως PSI. Στην πραγματικότητα «κουρεύτηκαν» μόνο τα ελληνικά ομόλογα που κατείχαν στο περιουσιολόγιό τους μία σειρά από ελληνικά ΝΠΔΔ, ανάμεσά τους και τα ασφαλιστικά μας ταμεία. Επίσης κουρεύτηκαν και τα ελληνικά ομόλογα που κατείχαν οι κυπριακές τράπεζες, αλλά και οι Έλληνες μικρο-ομολογιούχοι.

Ήδη η Λαϊκή Τράπεζα Κύπρου (με την ανεπίσημη, πλην εμφανέστατη, υποστήριξη της κυπριακής κυβέρνησης) έχει κινηθεί νομικά κατά του ελληνικού Δημοσίου, προσφεύγοντας στο Διεθνές Κέντρο Επίλυσης Επενδυτικών Διαφορών, που εδρεύει στην Ουάσιγκτον. Το ποσό που απαιτεί η κυπριακή τράπεζα (4 δις ευρώ) αναλογεί στη ζημία που υπέστησαν οι καταθέτες και μέτοχοί της το 2012 από το επιλεκτικό «κούρεμα» των ελληνικών ομολόγων.

Η αντίστοιχη ζημιά των ελληνικών ασφαλιστικών ταμείων είναι 20 δις ευρώ και παράπλευρη επιδίωξη των γερμανικών και γαλλικών τραπεζών –κυρίως- ήταν η διασφάλισή τους ότι, μετά την ωμή, απροκάλυπτη ληστεία, τα ελληνικά ασφαλιστικά ταμεία και άλλα ελληνικά ΝΠΔΔ αδυνατούν πλέον να διεκδικήσουν επί ίσοις όροις την εξαγορά «φιλέτων του ελληνικού κράτους, όποτε αυτά βγουν «στο σφυρί».

Επικρέμαται δε πάντοτε ως δαμόκλειος σπάθη, η απειλή «κουρέματος» και των καταθέσεων ιδιωτών στις ελλαδικές τράπεζες για ποσά άνω των 100.000 ευρώ, εάν δεν εισπραχθούν τα υπεραισιόδοξα προσδοκώμενα μέχρι τέλους του 2015. Και τότε θα κλάψουν πικρά κάτι μαντάμ Πομπαντούρ και μεσιέ Φλωριάν της ελλαδικής μεγαλοαστικής τάξης, οι οποίοι –ηλιθιωδώς- πιστεύουν ότι είναι χρήσιμοι στους Γερμανούς και δεν θα τους πειράξουν. Κούνια που τους κούναγε. Λέτε να δούμε σε διαδήλωση αυτό που κάποτε διακωμωδούσε ο Χάρυ Κλυν; «Εμπρός σηκωθείτε να βγούμε στους δρόμους, με ρόλεξ στα χέρια, με γούνες στους ώμους».

Τελικός, ορατός και με αριθμούς καταδεδειγμένος στόχος των επικυριάρχων μας είναι να στραγγίξει από αίμα η ελληνική κοινωνία και οικονομία, ώστε να αυξηθεί η κερδοφορία των μεγάλων γερμανικών και γαλλικών τραπεζών, αλλά και να «διασωθούν» για πολλοστή φορά από το 2008 (συνολικά μέχρι στιγμής με άνω των 250 δις ευρώ) τα άχρηστα, παρασιτικά, ληστρικά και αντιαναπτυξιακά ελλα-δικά τους υποκαταστήματα.

Αυτή είναι η ουσία των πραγμάτων, κατουρημένε ραγιά. Όλα τ’ άλλα αρλουμπολογήματα των διαπλεκόμενων ΜΜΕ με τα οποία αντικατέστησες την σκέψη και την κρίση σου, είναι απλώς «του κ…. τα εννιάμερα», αν και στην περίπτωσή μας πρέπει μάλλον να μιλάμε για μυριοήμερα και βάλε.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 129 guests και κανένα μέλος